Французи о Новаку: Рафа пази, овдје му све одговара!

Новак Ђоковић је и даље једна од главних тема на Ролан Гаросу.

Тенис 28.05.2019 | 21:13
Французи о Новаку: Рафа пази, овдје му све одговара!
Готово да нема значајнијег коментатора који није проговорио о Новаковој шанси да испише нове странице тениске историје освајањем четвртог Гренд слем трофеја заредом.

Тако су и неки садањи и бивши француски тенисери и тенисерке уверени да српски тенисер има велике шансе да понови успех из 2016. када је комплетирао такозвани "Ђокер слем".

"Видела сам колико је био концентрисан на све још пре почетка турнира. Рекао је и да му се допада нови стадион, рекла бих да су и услови за игру такви као да су кројени за њега", изјавила је бивша шампионка Вимблдона Марион Бартоли.

Потенцијални противник Ђоковића у трећем колу, Жил Симон, каже да би било лепо да добије приликлу да се састане са светским бројем један.

Симон пре тога мора да победи Италијана Салватореа Каруза, 147. на АТП листи, док је Новаков противник Хенри Лаксонен који игра под заставом Швајцарске.

"Било би лепо проћи тако далеко и играти вероватно са Новаком, али ја морам да мислим на много тога. Да ли се осећам добро= Боли ли ме колено, леђа? Да ли је лоптица ушла у терен? Сваком мечу морам опрезно да приступим, па и наредном", каже тенисер из Нице.

Гаел Монфис, који је много пута играо са Новаком, и губио, сматра да шампиона не треба тражити ван двојца Ђоковић - Надал.

"Неки Новака можда виде тек као другог фаворита, јер је по свему Рафа први фаворит овде, али ако уопште има другог фаворита, онда то мора бити Новак. Гледао сам га у Риму, можда се мучио физички у том финалу, али је опет играо три сета. Имао је и Рафа своје моменте када је #нестајао" у мечу. Да није било оног брејка на старту трећег сета, питам се који би био резултат? Мислим да је Ђоковић у доброј форми, да игра добро. Он воли да је у овој позицији, да се о њему не прича тако много. Морате бити опрезни са њим, Рафа је такође свестан тога", закључио је Монфис.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар