Вучић: Нећу признати Косово

Председник Србије Александар Вучић каже да је више пута чуо како је дошао у парламент са неким документом о признању Косова.

Србија 28.05.2019 | 16:56
Вучић: Нећу признати Косово
Он је поручио да, нити је дошао са таквим документом, нити му је то идеја, те позвао посланике да буду фер и да му не пребацују нешто што није рационално.

На добацивање посланика да постоји страх од евентуалног таквог исхода, односно признања, Вучић је приметио да смо опет дошли у фазу ирационалног.

Тај страх не треба да постоји, али нас то неће спасити и неће нам дати више од Косова и Метохије него што имамо данас”, рекао је Вучић и додао да је добро рекао један владика на синоду СПЦ - да шта год да он, Вучић, уради, да ће да се каје и да ће свима бити крив.

На коментаре посланика СРС Немање Шаровића да има велику подршку народа и да не треба да буде опијен тиме, Вучић је одговорио да није опијен ни подршком, ни аплаузима, већ да се понашао одговорно и озбиљно и да резултати то показују.

“Где год да кренете, видећете фабрике које смо отворили. Тиме се поносим као и фискалном коснолидацијом, домаћинским односом и пословањем .Желим да учиним што више великих ствари и жури ми се. Хоћу да спринтом трчим колико дуго могу, а не да килавим”, рекао је Вучић.

Вучић је приметио да њега, који се бори са својим народом за КиМ, оптужују да је издајник, док се један од лидера СЗС-а Вук Јеремић, који седи у кафани у Њујорку, представља као велики родољуб.

''По којој сам то логици издајник, шта сам то урадио, шта сам потписао? кад будем имао било шта, доћи ћу у народну скупштину и харбро ћу вам предложити. Немам никакав план, немамо ни разговоре, боримо се за опстанак и живот нашег народа.

''Кажу 'ниси ти Вучићу ништа потписао, али постоји страх у народу да хоћеш'. Сста да кажем на то? Најбољи је онај што је у Њујорку или онај што је сваки трећи дан у Лондону. Сваки дан ме оптужују да ћу признати независно Косово, а кад им кажем да нећу, кажу да што то кажем нећу значи да у ствари хоћу. А да сам рекао хоћу, рекли би ето признао је да хоће'', рекао је председник Србије.

Вучић је казао да део опозиције који га напада добро зна да се он бори за Србију и упитао је да ли је њихов однос увек фер, да ли их је нечим увредио и шта могу да замере по питању економске снаге земље.

''Наравно да није све иделано, неће никад бити, али у ком смо периоду ми били задовољни? Имамо проблем КиМ. Јесам ја за то крив, јесам ли ја донео или на било који начин створиотај проблем? '', питао је Вучић

Како је рекао, нема никакав скривени план за КиМ и бориће се за компромис и за живот људи, јер мисли да је боље да чувамо животе људи и будућност Србије , а то, како је подвукао, значи да ће се борити и за животе наших грађана на КиМ.

''Молим вас да пробате да будете некада фер, немојте да ми захваљујете, критикујте све, али базирајте то на чињеницама, а не на томе да постоји страх у народу или да је баба Ванга рекла да ће то да се деси'', поручио је Вучић опозицији.

Додао је и да стално слуша како је на доведен јер је обећао да ће потписати признање независности Косова и подсетио да је прошло седам година откако је на власти, а да се то за шта га оптужују није десило.

(Тањуг)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Добој

28.05.2019 15:17

И до када ће трајати та агонија?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.05.2019 17:17

Док неко не додје паметан па не стане терористима шиптарским у крај.ово је више прекршили све мјере.

Name

Ре ре

28.05.2019 18:06

Имали смо ми тако паметних као сто си ти па Срба готово да и нема у Хрватској на Косову и све мање у БиХ. Ако будемо и даље имали тако паметне питање је и ово сто је сада Србија.

Name

Феха

28.05.2019 15:28

Мигови рано лете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

28.05.2019 15:47

Нећеш , ако ниси већ

ОДГОВОРИТЕ
Name

зенске усне

28.05.2019 23:13

Знао је за ову акцију,...представа за крезупце,...провидно

Name

Илија Цворовиц

28.05.2019 16:01

Кога брига ста цес ти.Ниси ти Србија да признас Косово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

28.05.2019 18:11

САМО ТРАЧЕВИ.КАД ЈЕ ТОЛИКО ОЗБИЉНО НА КОСОВУ ЗАШТО СМИЈЕХ У СКУПШТИНИ АПЛАУЗ И ВЕЛИЧАЊЕ ПОЈЕДИНЦА.СВИ СТЕ ПОСТАЛИ ОДВРАТНИ КАД ВАС ЧОВИЈЕК ПОСМАТРА.СТВОРЕН ЈЕ АМБИЈЕНТ КУКАЊА ЖАЛОПОЉКИ И ВЕЛИЧАЊА САМИХ СЕБЕ.ДОКЛЕ.КАД ЋЕ ОВО СТАТИ.ПАМЕТ ЈЕ ОДАВНО ЗАЋУТАЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

29.05.2019 04:48

А читам њихове изјаве да је запад промијенио став након што су видјели озбиљност Србије и да након јучерашњег упада на сјевер Косова више ништа неће бити исто. Докле могу напредњаци да иду далеко у лагању и хвалисању у празно. Запад је умро од страха, а да ништа неће бити исто, па и неће јер ће бити само горе, а ми им можемо само пљунути под прозор.

Name

Незнам

29.05.2019 05:03

Чиме се толико хвалите како сте дипломатски побједили када и птице на грани знају да су американци изрезирали и напад и повлацење.Не разумијем тако млаку реакцију руса ипак њихов дрзављанин и то на таквом мјесту је понизен и испребијан. Мислим да је ова слика велико понизење за русију.

ОДГОВОРИТЕ