Тапка истрага о убиству Крунића

Убиство Славише Крунића још увијек је далеко од потпуног расвјетљавања, које подразумијева откривање и наручилаца злочина, тврде моји извори из правосуднополицијских извора.

Република Српска 28.05.2019 | 15:35
Тапка истрага о убиству Крунића
Упркос томе, не смије се престати захтијевати да Наручиоци убиства буду откривени и драконски кажњени.

Моји извори даље кажу да је све мање оних који уопште вјерују да је Бенеди Ђукановић, један од нападача на Крунића, који је успио умаћи, још увијек жив, али то је у домену спекулисања док год не буде или ухапшен или не буде откривено његово тијело. За надати се да ће бити ухапшен, јер је он, заједно са Ковачевићем, према информацијама до којих сам дошао, договорио и организовао убиство Крунића.

Ђукановић је један од двојице пуцача који су убили, 22.04. око 22 часа и 30 минута у селу Гламочани (код Бањалуке), Славишу Крунића, Жарка Павловића. Тада је тешко рањен и Горан Илић, Крунићев возач.

Крунић је убијен недалеко од куће у којој је живио.

Ђукановић је након убиства Крунића побјегао; Зауставила га је патрола саобраћајне полиције 23.04, око 02 часа, у селу Луг код Дервенте, али су га пустили, јер, како је МУП РС саопштио, “тада није био осумњичен за убиство”.



Бендеи Ђукановић, "пуцач" који је у бјекству

Ђукановић је, према мојим изворима, оставио двоје малољетне дјеце у Бањалуци и то без ичијег надзора, јер нема супруге.

Те ноћи, 22.04., убијен је и један од нападача Жељко Ковачевић, који је искрварио, након што је погођен у бутну артерију.

Ковачевић је код себе имао телефон “специјал” у којем су била само два броја.

Један број припадао је лицу које се (засад) не доводи у везу са убиством Крунића, а од којег је Ковачевић захтијевао да за њега украде аутомобил.

Та особа (И.М.), која не живи на територији Бањалуке, није украо аутомобил.

Начин на који је откривен је потпуно бизаран: Код Ковачевића је пронађен “специјал” у којем су била два броја. Није се знало чији су.



И.М. није бацио свој специјал, нашла му га је мати и са њега назвала на његов лични телефон, што је помогло да буде откривен, али је, засад, утврђено да поменути нема везе са убиством Крунића.

За други “специјал” утврђене су локације на којима се налазио те кобне ноћи - у близини угоститељског објекта у којем је сједио Крунић, као и у близини угоститељског објекта у којем ради невјенчана супруга Емилија Балда, тврде моји извори.

Тај други телефонски апарат није пронађен досад, али се претпоставља да га је користио Балдо. И са њега позивао Ковачевића. Такође, раније сам објавио, да се сматра како је Балдо помоћу дрона надзирао угоститељски објекат у којем је сједио Крунић.



Емилио Балдо, члан злочиначке групе за ликвидацију Крунића

Дрон није пронађен, али јесте његов управљач код Балда.

Тек ових дана послани су сви телефонски апарати, одузети од осумњичених за убиство и њихов ДНК на вјештачење.

Зашто је толико дуго надлежном Републичком тужилаштву требало да то учини није познато, али, свакако, свједочи о њиховој невеликој способности да ријеше овако тежак злочин.

Моје информације даље кажу да је Ковачевићу и Ђукановићу највјероватније исплаћен аванс у висини од по 25.000 евра, а да је укупна цифра, која је требало да буде плаћена за ликвидацију Крунића, 200.000 евра.

Да ли је и Балдо добио 25.000 евра није утврђено.

Осим наведених, у припреми ликвидације Крунића учествовао је и Родољуб Гајић, који је био запослен у “Сектор секјуритију”, заштитарској фирми чији је власник био Крунић.

Гајић, ангажован у то вријеме на чувању Крунићеве породице, издао је свог послодавца, а кључни разлог је што је дуговао новац Ковачевићу.



Гајић и Ковачевић су се сретали и у Гајићевој кући у селу Рекавице, а последњи пут су се видјели у том мјесту, надомак Бањалуке, неколико дана прије убиства Крунића.

Доста је посредних доказа који указују да им убиство Крунића није први такав злочин који су починили.

Ковачевић је убијен током напада, Ђукановић је у бјекству, Балдо и Гајић су у притвору, али је тешко повјеровати да су само њих четворица директно учествовали у организацији и извршењу убиства Крунића; Осим наручиоца, уговарача ликвидације, сасвим вјероватно постоји још злочинаца упетљаних у ријетко виђено злодјело.

Родољуб Гајић, упосленик "Сектора" који је издао Крунића

Претпоставља се да је Гајић дао и детаљан опис пута којим се кретао Крунић, када је ишао кући у Гламочанима, осим што је продавао информације о броју људи који прате његовог послодавца, као и наоружању које имају са собом.

Исто тако се, према мојим саговорницима, сматра да је Гајић исјекао дио ограде куда су нападачи требали да побјегну након ликвидације Крунића.

Моји извори тврде да је за убиство Крунића убицама обећана исплата од 200.000 евра управо због тога што је он био 24 часа под обезбјеђењем.

Важно је знати да је Ковачевић био “на мјерама” МУП РС у вријеме извршења злочина, што уопште није позитивно за полицију, а најгора ствар по њих јесте да је Гајић Ковачевићу предавао информације о Крунићу, између осталог, и тачно преко пута Полицијске управе Бањалука и то у вријеме док је Ковачевић био “на мјерама”.

Оно што је запањујуће јесте да нико из полиције, како тврде моји саговорници, “није имао појма да су Ковачевић и Ђукановић професионалне убице”.



Доста је посредних доказа који указују да им убиство Крунића није први такав злочин који су починили.

Ковачевић је убијен током напада, Ђукановић је у бјекству, Балдо и Гајић су у притвору, али је тешко повјеровати да су само њих четворица директно учествовали у организацији и извршењу убиства Крунића; Осим наручиоца, уговарача ликвидације, сасвим вјероватно постоји још злочинаца упетљаних у ријетко виђено злодјело.

хттпс://слободанвасковиц.блогспот.цом/2019/05/убиство-слависе-круница-нови-детаљи.хтмл

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

брецало

28.05.2019 13:38

Свака истрага тапка у мјесту јер власти оранизују сва дјела када се похапсе сви ти у тузиластву и полицији бице помака овако само тапкање у мјесту и јос нова убиства тако раде власти просто ко пасуљ

ОДГОВОРИТЕ
Name

влада

28.05.2019 15:52

Никад се неће сазнати,нажалост

Name

28.05.2019 16:19

Сами себе не могу истраживати а. ни кажњавати

Name

ре

28.05.2019 16:38

само будала може да слуша овога Васковица па видели сте шта направи од Давора па овај је убица

Name

ре

28.05.2019 16:42

које сте ви будале коментари сете једну мрцину па њему ни најгори пси нису равни

Name

Наркос

28.05.2019 13:40

Стварно нам је правно полицијски систем у равни са каквим нарко картелом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сами себе

28.05.2019 13:49

Дали постоји неко ко мисли да це они који стоје иза убиства Круница као и свих осталих убистава која су неријесена, сами себе предати? И то истом оном суду који они контролису,...Будимо озбиљни, преко 40 убистава у РС,задњих 20 и висе година, ни једно није ријесено. Криминални мафијаски, приватни ентитет..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питања

28.05.2019 14:00

Ко је убио: Милана Вукелића, Николу Ђуровића, Давида Драгичевића, Сенада Кобилица, Славиша Крунића... Ови људи су побијени, махом, у Бањалуци (и има их још, нажалост), и истраге тапкају у мјесту, па питам, да ли ће скоро бити резултата, тј да ли ће јавност икад сазнати, ко поби ове људе? И зашто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

28.05.2019 14:23

НИ ТАЈ ЗЛОЧИН НЕЋЕ БИТИ РИЈЕШЕН ОВИ НА ВРХУ У МУПУ САМО ГЛЕДАЈУ КО ТРЕБА ДА ПОНУДИ МИЛИОНЕ И ДА СЕ НИКАД НИШТА НЕ САЗНА У ЈАВНОСТИ КАО ДАВИД ВУКЕЛИЋ И ОСТАЛИ ТЈ ВЛАСТ УМИЈЕШАНА НАРУЧИОЦА НЕЋЕ ОТКРИТИ САМО ПОЧИНИОЦЕ И ТО НЕБИ ДА ОНАЈ ЗЛОЧИНАЦ КОВАЧЕВИЋ НИЈЕ УБИЈЕН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоце накад

28.05.2019 15:40

Наруциоци се рјесавају оних који знају,кога су унајмили.Али увијек неко зна....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вј

28.05.2019 16:04

ТУЗИЛАСТВО ДОЛЕ МУП ДОЛЕ ДОДИК ДОЛЕ ТЕГЕТЛИЈА ДОЛЕ И СВА УБИСТВА ЦЕ БИТИ РИЈЕСЕНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

28.05.2019 17:12

Поставите питање ко је у КПЗ Бања Лука, 2017. и 2018. год, Ковацевицу, за вријеме издрзавања казне затвора, омогуцавао све погодности лагодног зивота које се могу остварити у КПЗ (тзв. "унутарзаводске погодности"), као сто је нпр. боравак на трецем спрату осудјеницког павиљона (на којем инаце бораве изузетно узорни осудјеници, раније неосудјивани, радно ангазовани...), затим, неограницени тел позиви и то према лицима која нису породица, затим, неограницен број слободних и других посјета, затим код кога је у канцеларију тај исти Ковацевиц, скоро редовно, исао на састанке, по ком основу и ста је прицано на тим састанцима (да није слуцајно бас тада планиран Круниц), као и ко је том Ковацевицу омогуцио условни отпуст на трецину казне (није Комисија за условни отпуст, она је само пијун)! Оно сто је опсте познато је да је Ковацевиц лице које је висе пута осудјивано за теска кривицна дјела, а да у КПЗ није имао примјерено владање и није био радно ангазован до момента док није добио поменуте погодности, тако да је супротно Закону о изврсењу кривицних санкција омогуцено му наведено. Кад одговорите на наведено питање ко је особа која у КПЗ о томе одлуцује (сто је веома лако), као и на питање која особа из КПЗ Бања Лука је имала супростављене интересе са покојним Круницем, доцицете до одговора ко је наруцио убиство!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

28.05.2019 17:45

Ре, Баш тако, једноставно је ако хоће, али неће друже јер су сви упетљани.

Name

к55

29.05.2019 02:41

Па циљ резима није био да буду ухвацени па да и зато одговарају.Циљ је био убити нормалног цеститог цовијека који је давао примјере како бити постен и успјесан говореци о сузивоту,,убили га да показу моц и примјер за друге.Ко је пријетио тај је наруциоц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срецко

29.05.2019 05:09

Знам да ти је мало теско због породице али да ти је много боље ту гдје си него овде. поцивај у миру.

ОДГОВОРИТЕ