Напад у Јапану, двоје мртвих

Две особе су убијене, а 16 је повређено када је старији мушкарац ножем напао групу људи који су чекали на аутобуској станици у граду Кавасакију у Јапану. Већина повређених су девојчице које су чекале превоз до приватне католичке школе. Нападач је потом себи пререзао врат и преминуо од задобијених рана.

Свијет 28.05.2019 | 12:27
Напад у Јапану, двоје мртвих
Мушкарац који је носио ножеве у обе руке, уз повике "Убићу вас!" напао је групу људи на аутобуској станици. Убијени су једна девојчица и један мушкарац стар тридесетак година. Повређене девојчице су узраста шест и седам година, потврдио је возач аутобуса.

Нападач је потом пререзао себи врат, наводи НХК позивајући се на полицију. Међутим, полиција то није званично потврдила.

Убица је био грађанин Кавасакија и имао је око педесет година, а због повреда које је себи нанео био је ван свести када га је полиција привела, преноси НХК.

Рањено је 16 особа, од којих су већина ученице. Троје је теже рањено, док 13 особа нема повреде опасне по живот, наводи портпаролка полиције Кавасакија Масами Арај.

Мотиви напада још увек нису познати.

Председник САД Доналд Трамп боравио је у четвородневној посети Јапану када се десила трагедија.

"У име прве даме и своје име, желим да упутим наше молитве и саосећање жртвама напада у Токију који се догодио јутрос", рекао је Трамп и додао да сви Американци стоје уз јапански народ и породице жртава.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар