Вучић поручује: Неће бити ''Олује''

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да су у акцији косовских специјалаца РОСУ ухапшене 23 особе. Он је поручио да ће Војска Србије уколико буде требало заштитити српски народ на Косову, те да неће дозволити, како је истакао, "нову Олују".

Србија 28.05.2019 | 11:13
Вучић поручује: Неће бити ''Олује''
"Уколико дође до било каквог угрожавања поретка и живота људи на северу КиМ наша војска ће заштити наш народ", рекао је Вучић.

Он је рекао и да су све полицијске јединице посебне и специјалне намјене у приправности и истакао да Србија ништа ни од кога неће да крије. 

"Ми да дозволимо нову Олују у било ком делу где живе наш народ - нећемо", рекао је Вучић. 

Вучић је рекао да су ухапшени српске и бошњачке националности, те да је ријеч о покушају потпуне криминализације српског народа, који је, истакао је, узнемиренији него икад.

Вучић је у Скупштини Србије рекао да су до сада на територију сјевера КиМ специјалне јединице упале са 73 углавном оклопна возила, док више од 50 возила чека у јужној МИтровици, 15 на територији општине Србица, док је осам већ упућено преко брда на територију општине Зубин поток.

"До сада је ухапшено 23 лица српске и бошњачке националности, на територији три општине Косовска Митровица, Лепосавић и Зубин Поток", рекао је Вучић.

Он је подсјетио да је Београд имао сазнања да ће се то догодити и да је домаћој и међународној јавности и представницима ЕУ још 17. маја ове године предочено да албанци припремају хапшење више десетина лица на сјеверу КиМ под изговором борбе против организованог криминала и корупције, што ће изазвати велику узнемиреност и страх код Срба.

Вучић је рекао да је и даље веома тешко стање у Зубином Потоку гдје се ненаоружани Срби супростављају припадницима албанских екстремистичких група одјевених у униформе.

"Најпре је до сукоба дошло у месту Вараге и у клисури су пробили три барикаде албански специјалци. Срби нису располагали никаквим оружјем и имамо доказе и снимке да Албанци пуцају бојевом муницијом изнад глава Срба, који су викали и покушавали вербално да се супроставе јединицама ФИТ, Росу и ЊСО", рекао је Вучић.

Како је рекао, у току је премлаћивање Срба код Техничке школе у Зубином Потоку и упади у куће, а када не пронађу никог - онда све ломе.

"На најбахатији начин показују колико су велики и снажни и моћни. До сада нема погинулих, Албанаци ће за повређене од каменчице рећи да су рањени, У Косовској Митровици су пуцали на људе у једној од споредних улица јер су их младићи Срби гађали каменицама", додао је Вучић.

Вучић је рекао да је циљ акције да се заплаше Срби на сјеверу Косова.

"Замислите акцију против организованог криминала и корупције коју предводи Харадинај?! То је оксиморон", примијетио је Вучић, обраћајући се у Скупштини Србије.

Вучић је увјерен да ће бити ухапшено и пет Албанца, да би се доказало да је ријеч о борби против организованог криминала.

Медији су раније извијестили да је у акцији РОСУ ухапшено 13 Срба, а двоје је повријеђено. Опширније о томе на ОВОМ ЛИНКУ.

Са друге стране, приштински медији јављају да је у акцији повријеђено четворо припадника косовске полиције.

Због дешавања на сјеверу Косова Вучић је јутрос наредио пуну борбену готовост Војске, а готовост је подигао и МУП Србије.

(Тањуг)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Боле

28.05.2019 09:15

Крени са војском на сјевер Косова, спашавај Српски народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин са Косова

28.05.2019 10:10

Куда да крене,на НАТО.Поведи ти своју фамилију па крени.

Name

Генерал Кларке

28.05.2019 10:14

"Олује" неце бити, оцекује се разведравање.

Name

ре.Боле

28.05.2019 11:58

Хоце, само сто није, ево иде.

Name

Балкански спијун

28.05.2019 09:20

Јој да ми је знати ко му је савјетник..Србин није глупи смо ми за ту врсту сцанарија..доста тога се могло измедју редова процитати..ма ти људи Срби су плацени да буду ту..они су сви обезбједјени у Србији....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

28.05.2019 09:25

Вуцицу предузимај несто,доста демагогије и популизма!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ВЕТЕРАН

28.05.2019 09:41

ПОВЕДИ СВОГА ПАРТНЕРА ДОДУ,маните се демагогије и пријетњи..у прве редове ти и ДОДО СА ПОРОДИЦАМА А МИ ЗА ВАМА ...ДОСТА СРБОВАЊА.

Name

Хансфриеде Јокохаме

28.05.2019 09:48

Тако је! Доста је било празне прице!

Name

ре ре Ветеран

28.05.2019 10:42

Ено Бурле се већ јавља.Нек иде Бурле први,београдски зет синчина,кум Станковић,секретар Марко Ђурић,Никола Селаковић,борчина Вулин,фикус премијер Вишковић,дебели Ивица,новопечени радикал Момчило Мандић бивши министар правосуђа Републике Српске,Миломир Марић и остали.

Name

коки

28.05.2019 09:38

Која борбена готовост, коме, кад не смије дјеловати ни полиција ни војска, Србију би поклопиле НАТО гранате. Као да би се шиптари толико окуражили да немају подршку Америке. На Косову је њихова војна база и фабрика наркотика. Треба ли још нешто рећи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин са Косова

28.05.2019 09:45

Тацно,ухапсени су припадници српске и босњацке националности,али су они криминалци а криминалци немају вјеру ни нацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Замисли

28.05.2019 09:57

Да у Америци српски ненаорузани народ пруза отпор полицији!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕУ сокак

28.05.2019 10:04

Вуцицу, савјетуј се са господјом Могерини, има ли ту уопсте права дрзава да стити своју територију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

28.05.2019 10:45

Мени је само интересантно како Албанци нормално зиве и послују у Београду, Новом Саду, по цијелој Србији. Имају бизнисе, сликају се показуци оне своје орлове, и ником ниста. Па и треба да нас газе и јос висе да нас газе. Нема горег народа од нас,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блбл

28.05.2019 10:57

Светити се на недузном ?

Name

Раде

28.05.2019 11:06

А ста ти то имас са Београдом и Новим Садом..? Најјаци су ми ови ко ти сто се из Босне праве највеци Срби а да падне једна граната гарантујем први би се сакрео

Name

Криминална мафија албанаца им то не дозвољава

28.05.2019 12:13

Па и треба да нормално зиве, али треба и срби да нормално зиве на својим хиљаде година старим огњистима.

Name

Док Холидеј

28.05.2019 12:27

Каже вучић неће бити олује и неће управу је они ће њих хапсити док их нестане од олује нема ништа.