Вучић открио шта Албанци планирају

- Приштина је од 2014. до 2018. доносила различите мере за урушавање функционисања српских општина, уз истовремене етнички мотивисане нападе на Србе, рекао је данас председник Александар Вучић на седници парламента о КиМ.

Србија 27.05.2019 | 21:48
Вучић открио шта Албанци планирају
"Они све време раде на промени етничке структуре, поготово на југу и покушавају да пронађу механизме за напад и потпуно овладавање севером", рекао је Вучић.

То, како је рекао, раде угрожавањем безбедности српског народа притисцима криминалних група, пљачкама, застрашивањем и нападима ради појачаним исељавањем Срба, хапшењем и подизањем оптужница против локалних српских званичника и виђенијих Срба, под изговором борбе против корупције и криминала.

Циљ им је, каже, разбијање јединства и изазивање сукоба међу политичким лидерима Срба.

Зато је захлавио људима из Српске листе који су, каже, свуда успели да одрже српско јединство.

"То су људи који на дневном нивоу издржавају велике притиске албанских власти и представника оних земаља које су признале Косово. Они су за њих озбиљни саговорници ако хоће да кажу да је Вучић ђубре и 'што даље од Србије'. Оног тренутка кад кажу да поштују Србију и њене институције, они постају њихови политички противници", рекао је Вучић. 

Како каже, ти људи су све успесли да издрже, а никада се нису жалили.

"Они чувају наш народ на КиМ, а не они који позивају да се гласа за Гонџу Чауши, само да би се српском народу наудило на било који начин", рекао је Вучић.

Иначе, у периоду од 2014. о 2018. године евидентирано је 465 етнички мотивисаних напада на Србе, 150 случајева пљачки и уништавања српске имовине, 45 напада на културно-историјске споменике, верске објекте и гробља, 118 провокација и претњи, 62 физичка напада, 30 каменовања кућа, возила и људи.

Део извештаја односи се на мере Приштине за нарушавање функционалности српских општина на КиМ и промену етничке структуре у општинама са српском већином јужно од Ибра - Грачаница, Ново Брдо, Клокот, Штрпце, Ранилуг и Партеш.

Осим тога, вршен је откуп кућа и имања од Срба и њихово трајно исељавање, купована највреднија имања на важним локацијама за планско насељавање Албанаца, грађене викендице у викенд-насељима и на ободима већих општина, као и масовна промена пријаве пребивалишта у погодном тренутку.

Такође, међу мерама је и исписивање албанског становништва из бирачких спискова граничних општина са албанском већином и њихово уписивање у бирачке спискове општина са већински српским становништвом.

(Курир.рс/Тањуг)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Босњо

27.05.2019 20:44

Пријатељи моји,нисам Србин али овај вам је Вучић несрећа у кући. Овај це вам Србију распродати. И мени јадно гледати како је љигав и љигаве исприке стално трази а зато сто је он неспособан..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора

27.05.2019 21:57

Небаљезгај тоје чињеница сви виде шта зли нецивилизовани арнаути раде, Досадолису Богу и Народу незаслужују ни џунглу с камоли Српску земљу Косово,Вучић је у праву.

Name

Ђорђе

27.05.2019 22:26

У праву си, све потписујем. АВ лаже свој народ, а Срби воле вође, као овце, а не институције. Зато су нам се десили и АВ и Додик. Код вас Фахрудин Радончић, Келмендијев Фахро, ако он дође, тешко да ће те се га ријешити, као и ми Додика и Хрвати Човића, све олош и фукаре. Срдачан поздрав Бошњо, ја сам Србин, чисто гдје ти рече да ниси, а мислимо исто. Поззз....

Name

А ста греси

27.05.2019 22:53

Јадан јесте,нула од цовјека и нула карактер,ал ово око Сиптарије не гријеси,они су били проблем и СФРЈ,тада су и Словенци и Хрвати исли доле да их смирују,нема са Сиптаријом зивота,а то врло добро знате и ви Муслимани,нема.Јбг,на залост

Name

ре

28.05.2019 02:29

Док је њега и рудоње ја се не сикирам.Јос мало па тотална пропаст.

Name

Нострадамус

28.05.2019 04:53

Обецао је борбу против криминала корупције.Обецао да це да плате повецати ,ако је повецао онда их је прво смањио па их онда враца на стари ниво.Обецао је да неце бити продаје јавних предузеца неце бити дизања кредита.Они сто су прије њега несто радили око инфрасзруктуре

Name

Неко

28.05.2019 04:54

Ето ти си способан,па реци нам како би ти и твоја братија рјешили косово? А Још имаш цјели свјет који ће стат иза албанаца. За разлику од неких који су се рјешавали својих националних мањина ратним акцијама,уз помоћ западних сила...

Name

Ре. Бос

28.05.2019 05:02

Свесни смо да ниси Србин, сто је најгоре, ни босњак нецес бити јос дуго јер стално мјењас националну припадност зато немој ти да дајес оцене о насим лидерима молим те.

Name

Нострадамус

28.05.2019 05:05

Обецао је борбу против криминала корупције.Обецао да це да повеца плате.Неце да распродаје фирме неце дизати кредите. А прво сто је урадио смањио пензије и плате.Наставио изградњу инфраструктуре сто су неки прије њега радили и онда он отварао као да прије њега није урадјено ни километар тог пута.Најављује и нове пројекте и то се све ради кредитима .О Косову није несто пуно обецавао само је рекао да це понистити све оне договоре сто су ови прије њега потписали.А сада све сто се десава око Косова криви своје предходнике.

Name

Ре.аналитичар

28.05.2019 05:37

Земљаче,држи се оваца и фруле ,пусти нас да дишемо. Нико ти незавирује у федерацију нит кога интересује шта тамо радите. За тебе је идол Бакир који се,за вријеме крио у подруму за ћумур и бројао Арапске паре.

Name

Догодине у Призрену

27.05.2019 21:16

Немојте продавати земљу гдје год је имали. Ваша је и само је треба увећавати ако ди паметан никад смањивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

27.05.2019 22:57

Стипе Месић рече ономад у Загребу, нешто у сабору. “Ја сам свој задатак обавио. Косово висе није у границама Србије” Дедер, , гукни, онима у ЕУ, АВ, народ гласа за тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цојо

28.05.2019 04:39

Косово је србија само што је таоци приједседник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

28.05.2019 09:40

Да ли има јос неко ко вјерује у оно сто било који политицар прица??

ОДГОВОРИТЕ