"У шта вјерујемо у лаж или истину"

Предсједник Александар Вучић стигао је у Скупштину Србије гдје посланицима представља извјештај о Косову и Метохији.

Србија 27.05.2019 | 16:27
"У шта вјерујемо у лаж или истину"
"У шта вјерујемо у лаж или у истину - је кључно питање којим бих почео. Гдје је Косово, где је Метохија, ко њима управља, гдје су Срби на Косову и Метохији? Да ли можемо да се ослонимо на међународну правду?", рекао је Вучић на почетку сједнице.

"Вријеме је да изаберемо између слатке лажи и горке истине", нагласио је предсједник Србије, додајући:

"Мој посао као предсједника јесте да људима саопштим истину, горку и понекада непријатну, али због истине коју говорим немојте да мислите да се нећу борити за наш народ на Косово и Метохији. Дуга и тешка борба водила се око Косова".

"Ко су нам пријатељи и да ли имамо право да будемо непријатељи са онима од којих у великој мјери зависи наша будућност? Да ли смо себи пријатељи ако одбијамо да се суочимо са истином", рекао је Вучић.

Предсједник је истакао да је Његош говорио да је самообмана убитачна и за људе и за народе и упитао да ли смо у Србији свесни тога да ако обмањујемо себе не значи да ћемо сами себе успјети и да преваримо.

"И да нећемо сутра имати онолико Косово у Србији тако што ћемо се грчевито држати својих маштарија. Да не вриједи то што кривимо реалност, селективно бирамо информације и покушсавамо да то уклопимо у оно што ми желимо...", примијетио је Вучић.

Он је навео да није случајно Исидора Секулић рекла да смо ми народ који у стварност не вјерује и који стварност не воли.

"Вјере и љубави за реалност никада нисмо имали. Не иде то и вријеме је да отворено изабремо између слатке лажзи и горке истине", истакао је Вучић.

Вучић је на почетку сједнице захвалио свима који су у скупштинској сали и који, каже, желе да разговарају на одговоран и озбиљан начин о проблему који је велики и тежак не само за људе на КиМ, већ и за све грађане Србије и српски народ.

Он је рекао и да је размишљао да ли да говори о томе на који начин су неки покушавали да га спријече да уђе у зграду Скупштине Србије, али је додао да су то слаби покушаји и неважни уз овакву тему и у оваквом тренутку за грађане.

Сједници присуствују премијерка Ана Брнабић, сви чланови њеног кабинета, директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић, представници Српске листе, шеф Делегације ЕУ у Београду Сем Фабрици, као и представници дипломатског кора.

Присутно је 156 посланика СНС, СПС-ЈС, СРС, ЛДП, ЛСВ и самостални посланик Миладин Шеварлић.

Посланици дела опозиције окупљене око СзС, који бојкотују рад парламента, нису присутни у сали.

Након дебате, посланици ће се изјаснити о извештају о преговорима измђу Београда и Приштине од 2013. до маја 2019. године.

У извјештају се наводи да је Србија одлучна да настави преговоре с Приштином чим се за то створе услови и да нема намеру да одустане од свог мирног приступа рјешавању проблема на КиМ.

"Једино тако се могу створити услови за даљи напредак у нормализацији односа Београда и Приштине, али и историјско помирење српског и албанског народа, на чему Србија предано ради и наставиће да ради и убудуће", пише у извјештају који је парламенту проследила Канцеларија за КиМ и који је доступан јавности.

.

(БН/Тањуг)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Срецко

27.05.2019 15:03

Када су други били на власти а није тако давно било твоја прица је била сасвим другација али историја це свима пресудити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозицијо

27.05.2019 17:06

Када када сте ви били на власти а није тако давно било ваша прица је била сасвим другација али историја це свима пресудити.

Name

Добрица Цосиц

27.05.2019 19:40

Слазем се са Александром

Name

Дно ДНА

27.05.2019 15:08

Историја це писати о издаји И лазима, народ це проклињати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.05.2019 19:20

Није овдје у питању издаја него лази које смо годинама пропагирали

Name

Зак

27.05.2019 15:22

Где нема народа нема ни државе ! Веруј Ангели Меркел и осталој банди која краде Србију .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

27.05.2019 16:20

Овај це вас навуци на фору Косово за РС, а онда нек вам је Бог на помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин-првборац-херој

27.05.2019 17:09

Косово је Србија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.05.2019 18:18

Ста има херој србин ванземаљац хахахахаха

Name

Јоја

27.05.2019 17:42

овсј је гори од тита, какви помирење ста теби коњу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

27.05.2019 17:44

косово је србија било и бице ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аднан

27.05.2019 19:01

Па да и Срби сами кажу да су небески народ ...

ОДГОВОРИТЕ