Затражио имунитет, долази на протест

Нермин Алешевић, бизнисмен из Велике Кладуше, затражио је имунитет од Тужилаштва БиХ. На свом Тwиттер профилу је написао: "Сада је на њима да одлуче. Желим такође све обавијестити да у сриједу долазим у Сарајево. Надам се да ће и грађани БиХ схватити да нам треба правна држава за бољу будућност наше дјеце и наших породица".

Босна и Херцеговина 27.05.2019 | 13:52
Затражио имунитет, долази на протест
Алешевић је 24. маја дао исказ у Тужилаштву Босне и Херцеговине. Подсјећамо, новинарима тада није желио давати изјаве, а исказ је дао о случају “Тегелтија” и видео снимак који је начинио у новембру 2018. током сусрета са инспектором СИПА-е Марком Панџом и предсједником Високог судског и тужилачког савјета БиХ.

Раније је за Н1 потврдио вјеродостојност снимка који је доставио представницима дијела међународне заједнице у БиХ. У случају би исказ требали дати и инспектор СИПА-е и Милан Тегелтија.

Иначе, у Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево за сада није стигла најава о одржавању протеста у сриједу испред зграде Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине, као и сједишта Суда и Тужилаштва БиХ. МУП Кантона Сарајево, како су саопштили за Н1, има сазнања да ће протести бити одржани, али се не могу изјаснити о одобрењу јер званачина најава још увијек није упућена.

Потпаролка МУП-а Кантона Сарајево Сувада Кулдија истакла је да ће МУП предузети мјере и радње у складу са законом, али да то не подразумијева обезбјеђење унутрашњег и вањског дијела зграде у којој се налази сједише Високог судског и тужилачког савјета БиХ.

Подсјетимо, за сриједу је најављен протест испред Високог судског и тужилачког савјета БиХ. Позив на на окупљање упутио је министар безбједности БиХ Драган Мектић. Протестима ће се, како је раније потвррђено, прикључити и породица Мемић и чланови групе Правда за Давида.

(Н1)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Скептик

27.05.2019 11:58

Џабе протести. Видјело се то са Правдом за Давида и Џенана. Све те битанге су добро увезане и то све под заштитом странаца за које и послушно раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб

27.05.2019 12:08

Није дзаба...ЈУРИС...не мозе Лукац у Сарајеву да проводи репресију...

Name

Перо

27.05.2019 12:11

Није џабе али треба доћи сто хиљада људи. Кукавицу су то невиђене и само у што већем броју и видећеш како им се гаће тресу. ДОСТА ЈЕ, ИДЕМО. !!!!

Name

Ало људи

27.05.2019 12:31

Не волите унапријед, џаба протести већ се дигнимо сви колико нас има, оставимо све по страни, и боримо се сви заједно, за нашу једину Домовину, јер резервну немамо! Гдје год одемо, странци смо, сами је овдје наш дом! Морамо нешто оставити нашој дјеци, а ако не истрајемо ове ајкуле ће све прогутати, и прокоцкати! Води нас гомила полуписмених олоши, са купљеним дипломама, наркомана и коцкара, и стварно је пет до дванаест да се тргнемо! Ако је један Давор у Бањалуци неколико пута успио скупити 10000 људи, може у Мехтић бар толико! Устанимо, пробудимо се, тако нам Бог помогао!

Name

Док Холидеј

27.05.2019 12:33

Тако је странци ту виде свој проценат зато додик пркоси са бонским овлаштењима кад зна да их високи представник несмије употребити док му његов предпостављени не да наредбуа а додик зна да је њихов зато се тако неодговорно и понаша нон стоп смо у неким затегнутим ситуацијама комфликтима итд а у стварном животу смо дно док се народ небуде одлучније побунио то ће трајати.

Name

зx

27.05.2019 13:20

Ако смо имало паметни.... сви требамо да идемо у Сарајево на протесте

Name

Бесмисао

27.05.2019 13:56

Овакав живот, какав живи већина људи у БиХ, није достојан нормалног човјека. Годинама, послије рата нас држе под разним тензијама, зашиљеним националним односима, разним репресијама, континуираном поскупљењу живота, незапослености, коначно, под разним видовима терора,..., да је постало неиздрживо. Овакви животи су без смисла, поготово што се убијају људи, дјеца, нико не буде одговоран, а као институције функционишу, држава постоји. Овдје одавно живот обичног човјека не функционише, зато бројни бјеже вани, све је низбрдо, сплетке и криминал цвјетају, животи су нам без смисла, а опозиција трула, неспособна и килава, част пар изузетака.

Name

Рашо

27.05.2019 14:00

Није и џаба. Сви на протест. Морамо једном скинути јарам с врата.

Name

ВАЛТЕР

27.05.2019 14:11

По ко зна који пут видимо да је Република Српска са својим тзв.институцијама заробљена од додика и његове секте.Сад ће секташи снсд да оптуже Сарајево за напад на српство.Већ виђено али даје ефекат

Name

грађанин рс

27.05.2019 14:48

док је Додик, криминалац на власти, криминалци ће владати РС, а то ће трајати још 4 године, за килоко ће РС нестати и ући у кантоне. Ето где нас додик пљачкаш води.

Name

Србин

27.05.2019 15:50

Мозе постено само , а не да нама србима увалите те западне хостаплере и да нас стално несто прегласавате. Тако неце моци. Једнак број срба, хрвата и муслимана и то је то.

Name

Бакица

27.05.2019 13:30

Е Перо ,Перо црна ти мајка кога ти зовес на протесте .Ви додите а срби неце па цемо се све лепо договорити.СОКО ЗОВЕ ОРЛА ОРАО ЈАВИ СЕ...................

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ЈУРЕ

27.05.2019 14:03

Браво сви на протесте у сто вецем броју истјерати гамад и тог олоса целу Тегелтију лоповцину и поставити постене тузиоце.

Name

Саво

27.05.2019 15:26

Ста казе овај Да постави постене тузиоце. Хахаха. Да ми је само знат једног а да је постен. Сви исти или веома слицни.

Name

Де Јуре

27.05.2019 13:32

какви протести. позив и организовање незаконите смјене власти, тј. једног од три стуба власти (законодавна, извршна и судска, у овом случају судска) од стране државног званичника (у овом случају министар сигурности) има елементе државног удара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

27.05.2019 15:48

Ај не се.и, нема ту дрзавног удара, ја лицно бих волео да се то деси, али најављене су мирне демонстрације, оправдано. Леп си ти текст направио, завио као сарму, али сустина је да су људи незадовољни, а дрзавни удар се изводи орузјем и силом, да ли полицијом или војском сто у овом предмету није слуцај.

Name

ре скептик

27.05.2019 13:56

није дзаба, па ни "правду за давида" нису смјели напасти кад је маса била на улицама него кад их је било мало. Онда су показали такву суровост да с народ препао и никад висе није масовно окупио. Знаци једино цега се они пласе је МАСА. И људи не требају да иду само пред судсво него и пред ОХР. То су 2 најодговорније институције, кривци за сав јеад и цемер у овој дрзави. Ми имамо спрегу домацих и свјетских хохстаплера, опљацкасе нам све, распродасе насе суме, насу воду, насу територију царупају све комад по комад, оградјују са мостовима неким излазе насе. Кад це Босанцима доци из ду...а у главу да схавте да је то насе власниство и насе дјеце. Дрзава то смо ми ,народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккк

27.05.2019 14:46

Било је некада у нормалним условима тј у бившој држави Југославији,држава то смо ми. Срушили сте такву државу и сада немате право ништа да говорите.

Name

борац

27.05.2019 14:33

Цекам на овај дан који це све реци о нама.Русење мафије мозе донијети прокрет у БиХ.Али за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

27.05.2019 14:37

А овај лик је као моралиста којег мучи неправда? ОСА-ин кадар који се бави подметањем, а као он трпи неку неправду, па ко још ко се нормално бави послом на поштен начин има ишта са Тужилаштвом БиХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професионалац

27.05.2019 15:02

Сад или никад !!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

27.05.2019 15:02

Долазим на протест,сви требамо се дици и лопове разрјесити функција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

27.05.2019 15:27

Подрзавам, на залост далеко сам али мислим да то не доноси ресење. Један цовек, мирна рука, остро око и пет-сетс одстрањених, то је ресење, ови остали има да се у.еру, сами це отици али имовину треба запленити

ОДГОВОРИТЕ