Сплав тонуо током матурске журке

Неколико стотина матураната из више средњих школа у Новом Саду у петак је евакуацијом у посљедњи час избјегло утапање у Дунаву током матурске журке.

Србија 27.05.2019 | 13:23
Сплав тонуо током матурске журке
Дневну журку за матуранте организовао је сплав Џоли Роџер на популарном Рибарцу, а тераса пловила је у једном тренутку, од силине терета, почела да тоне.

Ученицима је вода одједном дошла до глежњева и потапање је било неизбјежно. На сплаву је било више стотина тинејџера, много више него што може да носи. Тераса сплава је убрзо ишчезла испод таласа мутне ријеке.

Отац једног матураната објавио је у петак на свом Фацебоок профилу сљедеће:

"Драматичним догађајима данас у Новом Саду додајмо и то да новосадски матуранти умало нису завршили у Дунаву када је сплав на којем је организована матурантска журка почео да тоне. 'Предузимљиви' домаћини нису водили рачуна о носивости сплава, па је сплав најприје почео да се љуља а онда и да тоне у воду. Дјеца су се извукла само са мокрим ногама, али не смем ни да размишљам шта је све још могло да се догоди.

Овај родитељ у разговору за Луфтику појашњава:

"Очигледно је да се мора пооштрити контрола таквих објеката и предупредити да се овако нешто понови. Јер сад је све добро прошло (деци је чак било и забавно), али ако се понови, питање је да ли ће имати срећан крај. Онда може бити касно", каже он.

Један матурант је овако описао догађај:

"Матуранти су били из различитих школа, а колико нас је било не знам. Неколико стотина, сигурно. Забављали смо се уз музику, плесали и играли, а у једном тренутку смо одједном стајали у води. Осетило се тоњење. Музика је стала, чуло се страшно шкрипање дасака и сајли.

Кренули смо да бјежимо ка излазу, настао је кркљанац. Неки су скочили у Дунав. Сви смо успели да изађемо на обалу. Стајали смо преплашени, матурске хаљине и одела су били мокри, али сви смо били живи",  испричао је овај 18-годишњак.

На улазу на сплав Џони Роџер стоји напис "Локал у припреми". Власник локала је није био расположен за разговор са новинарима.

(Телеграф)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЗВ -Н.Н

27.05.2019 16:14

Зинула му, да не кажем шта, за парама, па неспреман сплав пустио у рад. Срећа па није било трагедије, иначе газди је требао један од родитеља да пресуди на лицу мјеста, да се нешто десило.

ОДГОВОРИТЕ