РГ: Новак креће по историју!

Најбољи тенисер данас стартује на Ролан Гаросу, а прве мечеве играју и Филип Крајиновић и Миомир Кецмановић. Ивана Јоровић завршава дуел започет дан раније.

Тенис 27.05.2019 | 11:02
РГ: Новак креће по историју!
Другог дана Ролан Гароса Србија ће имати на терену четири представника.

У првом термину, од 11 часова, када почиње такмичење, дуеле првог кола започеће Филип Крајиновић и Миомир Кецмановић, а не прије 14.30 сати на терен ће и најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић.

Крајиновић ће на терену број 12 играти против Американца Френсиса Тијафоа, који је 32. носилац у Паризу, док ће у исто вријеме на терену број 10 Миомир Кецмановић почети меч против Дениса Кудле.

Након њих, око 12.30 часова, Ивана Јоровић ће завршити дуел са Американком Џенифер Брејди који је започет првог дана такмичења, али је прекинут због мрака при резултату 1:1 у сетовима (6:7, 6:4).

Оне ће играти на терену број седам и то након једног меча женског сингла.

Посљедњи од српских тенисера другог дана такмичења на терен ће изађи Новак Ђоковић, први носилац и топ фаворит за титулу.

Ноле, који је једном освајао пехар у Паризу, за првог ривала ће имати Хуберта Хуркача из Пољске, тренутно 44. играча са АТП листе.

Њих двојица играће на стадиону Филип Шатрије трећи меч дана, односно послије дуела Вознијацки - Кудерметова и Надал - Ханфман, и не очекује се да ће почети прије 14.30 сати.

Ђоковићу и Хуркачу то ће бити први међусобни дуел у каријери.

Новак Ђоковић у Паризу јури четврту гренд слем титулу у низу након што је прошле године освојио Вимблдон, па УС Опен, а у јануару Аустралијан Опен, и ако му то пође за руком постаће први тенисер у историји који је то учинио два пута.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар