РГ - Ђере: Могу далеко да догурам!

Ласло Ђере је одличном игром против Алберта Рамиса Винољаса прошао у друго коло Ролан Гароса.

Тенис 27.05.2019 | 00:00
РГ - Ђере: Могу далеко да догурам!
Тенисер из Сенте је био надмоћан од почетка меча, диктирао је ритам игре и на крају заслужено славио са 6:3, 6:2, 7:6 (2).

Ђере, који је на турниру у Булоњској шуми 31. носилац, био је видно задовољан по завршетку меча. Још једном је показао да се на шљаци заиста добро сналази и верује да би могао да догура далеко на овом турниру.

"Моја прва нормална победа на Гренд слем турниру. На УС опену сам добио Мајера његовом предајом, тако да ми је ово сигурно дража победа. Био је тежак меч, али срећан сам што сам у три сета успео да завршим. Нисам се трошио превише, тек колико је било неопходно, све у свему, врло успешан дан", изјавио је Ђере у разговору са српским новинарима у Паризу.

Ласло је додао и да му временски услови, прилично прохладно време са ветром и ситном кишом пред крај меча, нису превише сметали.

"Одговарају ми услови, чини ми се да је подлога бржа него претходних година, што је добро за моју игру. Мало је сметала киша на крају баш кад сам сервирао за меч, али било је добро", додао је Ђере.

Рамос је после 5:3 за нашег тенисера у трећем сету успео да стигне до 5:5 и припрети освајањем сета, али је Ђере успео да одигра сигурно у финишу и потом у тај-брејку.

"Осетио сам да водим игру и да од мене зависи, чак и кад сам изгубио свој сервис. Нисам се успаничио, није ми било свеједно, наравно, али веровао сам да ћу да завршим меч у три сета. Ипак сам током два сата игре ја био тај који је диктирао темпо. Можда не у првих десет или 15 минута меча, али после да. Све што имам иза себе што се тиче резултата и добрих партија то ми даје самопоуздање. Ни у једном тренутку нисам сумњао у то да ћу победити".

Све време меча са трибина га је бодрила једна група од десетак наших навијача. Каже да му је то дало много енергије.

"Да, пријало ми је јако. Било је баш много наших навијача, што ми је у тешким тренуцима олакшало да играм и све то прегурам. Захвалио бих се публици, свим нашим људима. Даје ми то мотивацију, али исто тако и дозу одговорности, јер много људи дође да ме гледа, да ме подржи. Не желим да их разочарам, већ да пружим свој максимум и најбољи тенис", каже Ђере.

Од почетка године је у великом успону, види се то и по пласману на АТП листи. Задовољан је формом.

"Од турнира у Рију на тренинзима нешто и не бриљирам, али кад дође меч, некако успем да се убацим у неку своју зону, да будем концентрисан и да приказујем добре партије. Задовољан сам данашњим мечом, ако овако наставим, мислим да могу да догурам далеко".

Ласло додаје и да је често са нашим тенисерима и да кад год имају прилике да се друже и тренирају. то и чине.

"Велики смо пријатељи. Рецимо овде у Паризу тренирао сам са Филипом, Мишом и Дуцијем. Кад год имамо прилике, то користимо за тренинг на турнирима. Између тренинга и мечева се дружимо, у Дејвис купу је исто тако јако добра атмосфера, тако да се сви добро слажемо и баш сам срећан што могу да путујем и да се такмичим са пре свега добрим људима, а затим и играчима. То је стварно врло лепо", закључио је Ђере.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар