БиХ - финале: Широки изборио мајсторицу!

Спарс пропустио шансу! Одлука о титули пада на Пецари.

Кошарка 26.05.2019 | 22:50
БиХ - финале: Широки изборио мајсторицу!
Кошаркаши Широког Бријега савладали су вечерас у Спортској дворани Грбавица екипу ОКК Спарс резултатом 59:75, те се на тај начин реванширали Сарајлијама за пораз на Пецари (80:84) 23. маја. Тренутни резултат у финалној серији плеј-офа је изједначен (2:2), а одлука о томе ко ће бити нови шампион БиХ биће донешена у петој утакмици, која се игра у четвртак у западној Херцеговини.

Први десетоминутни квартал сјајне утакмице у спортској дворани на Грбавици обиљежила је игра у серијама. Домаћин је, послије првих поена члана Широкобријежана Матеа Дрежњака, узвратио са шест везаних поена, уз квалитетну мини-ролу некадашњег члана тузланске Слободе Алмира Хасандића, док су играчи које са клупе предводи Данијел Јусуп узвразили низом од 9 кошева (6:11).

Колика је била глад за успјехом и једног и другог тима, довољно говори чињеница да су током друге дионице ОКК Спарс и Широки Бријег комбиновано извели чак 23 слободна бацања! Вођена је рововска битка за сваки не само поен, већ лопту, скок... те виђена велика енергија што, свакако, не чуди с обзиром да је улог огроман. Широки је хтио да избори мајсторицу и пред домаћом публиком 30. маја покуша да подигне трофеј намијењен шампиону, док су Сарајлије жељеле да по други пут у Сарајеву баце на плећа великог ривала и на тај начин освоје прву титулу у историји клуба.

Најискуснији појединац у екипи из главног града БиХ Кенан Бајрамовић је реализованим слободним бацањима довео сарајевски тим до првог изједначења (20:20) још од 2:2 и кошева Алмира Хасандића, након чега су се тимови смјењивали тог тренутка у вођству, а сјајну дионицу дугом двојком је закључио већ споменути Хасандић за 34:36 на семафору.

Значајнијих промјена на терену није било све до посљедњих 60-ак секунди треће четвртине, када су гости шутем са дистанце задали болан ударац домаћину. Прво је, наиме, ван линије од 6.75 метара прецизан био Американац у дресу Широког Дерик Стивен Фенер, а потом и Матео Дрежњак за највећи дотадашњи гостујући плус (44:52). Послије предаха који је затражио Јусуп, узвратио је Бајрамовић, али је амерички организатор игре новим поготком у смирај претпосљедњег периода поново утишао публику на Грбавици (47:55).

Исти играч је у другом минуту посљедње дионице украо једну лопту на центру и потом закуцао, те сатјерао домаће кошаркаше међу конопце. У тим тренуцима ОКК Спарс, видно нервозан, кренуо је да гријеши, а такав поклон гости нису одбили, те су тројком Дарија Дрежњака и поенима Ивана Карачића стекли капитал од 13 поена (49:62) на нешто више од седам минута до краја утакмице.

Испоставило се на крају да је за домаће предност до које су дошли гости у прва два-три минута овог дијела до краја била недостижна. Преостали период до посљедњег оглашавања сирене гостујући састав је одрадио рутински за коначних 59:75.

У домаћем саставу најефикаснији је са 11 поена био Кенан Бајрамовић, док су се у гостујућем табору истакли Матео Дрежњак са 19, Дерик Стивен Фенер са 17 и Филип Краљевић са 16 поена.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар