ХРВ: Динамо поново узео мјеру Хајдуку!

Чиста рутина! Сплићани изгубили треће место! Титула Динама уљепшана побједом над Хајдуком! Пред поприлично испуњеним трибинама "Максимира", одиграна је права фудбалска посластица за крај ХНЛ-а, а Динамо је са сигурних 3:1 савладао тим сплитског Хајдука.

Фудбал 26.05.2019 | 22:20
ХРВ: Динамо поново узео мјеру Хајдуку!
Трећи пут ове сезоне, али убедљивије него раније, Динамо је уписао победу у вечитом дербију против Хајдука. Два ривала су се сударила у последњем колу хрватског шампионата, а Модри су на Максимиру славили са рутинских 3:1.

Са такмичарског аспекта гледано, утакмица је имала већи значај за Хајдук. Сплићанима је био потребан бод да освоје треће место, па да у европске квалификације крену од другог кола.

Динамо није имаос слуха за потребе љутог ривала. После сат времена игре било је 3:0 за Загрепчане, гостима су све лађе потонуле, само су успели да до краја ублаже пораз голом Чакташа.

На крају, Осијек је освојио треће место победом над Запрешићем, а Хајдуку је припало четврто место.

Вјечитим дербијем између Динама и Хајдука окончана је сезона у Хрватској ногометној лиги (ХНЛ), а титулу првака прославља тим из Загреба.

Пред поприлично испуњеним трибинама "Максимира" одиграна је права фудбалска посластица за крај ХНЛ-а, а Динамо је с сигурних 3:1 савладао тим сплитског Хајдука.

Гол за вођство Динама постигао је у 22. минути меча бх. интернационалац Изет Хајровић, а у другом полувремену је с два поготка предност "модрих" повећао је Марио Гаврановић.

Утјешни гол за Хајдук постигао је Мијо Цакташ, којем је то био 19. гол сезоне.

Динамо је титулу првака Хрватске осигурао неколико кола раније, јер је имао недостижну предност над другопласираном Ријеком, а вечерас је организована и прослава успјешне сезоне.

С друге стране, тим Хајдука је поразом пао на четврто мјесто па ће квалификације за Лигу Европе почети већ у првом колу квалификација, док ће трећепласирани Осијек то такмичење почети у другом.



Извор: моззартспорт/мондо.ба/Анадолија

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар