Марк Валијенте пред одласком из Партизана!

Спремна и једна од замена. . .

Фудбал 27.05.2019 | 09:24
Марк Валијенте пред одласком из Партизана!
Један Шпанац долази у српски фудба, други га напушта. Док Црвена звезда приводи крају трансфер Алехандра Галвеса из Рајо Ваљекана, дотле су у Партизану решени да се разиђу са Марком Валијентеом.

Искусни штопер, који је провео годину дана у Хумској и оставио више него пристојан утисак, није у плановима стручног штаба за наредну сезону, па се тренутно тражи најбезболнији модел за раскид сарадње. У којој ће форми то бити, хоће ли Валијенте отићи за обештећење с обзиром да је уговором везан за клуб од јуна 2020. или „чистих“ папира, као што се дешавало у блиској прошлости са играчима који су опраштали дугове, тек би требало да се одлучи, али је јасно да Саво Милошевић има другачије планове кад је изглед дефанзивне линије у питању. Уосталом, Валијенте није био актер ни реванша полуфинала Купа са Радничким, ни недавне завршне борбе зса трофеј, са Црвеном звездом.

Према одређеним информацијама, стратег Парног ваљка није заговорник идеје да испред голмана ВладмираСтојковића играју странци. Не због тога што има нешто против фудбалера из увоза, већ што квоту на легионаре (према прописима Суперлиге највише четворица на терену) жели да потроши на играче из офанзиовног дела тима: крила, централног везног и нападача. Или више њих.

Зато је опредељење да Марк Валијенте буде на неки начин жртвован зарад новајлија, играча који би требало да донесу креативност, брзину и голове. То, наравно, не значи да ће одбрана да трпи, план је црно-белих да ојачају све четири позиције, како бековске, тако штоперске. Већ су почела да се врте нека имена, а једно од њих је добро познато овдашњој јавности. Реч је о Урошу Витасу, некадашњем младом репрезенативцу Србије, тренутно под уговором са Иртишом из Павлодара.

Витасу уговор са казахстанским клубом истиче у децембру, међутим, постоји обострана жеља за ангажманом и делује да би посао могао ускоро да се приведе крају. С тим да ће, мимо бившег првотимца Рада, Гента и Мехелена, Партизан покушати да ангажује и неко „јаче“ име.

Прелазни рок ионако се тек захуктава.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар