ИТА: Све је сјано, само Европе нема!

Бикови се у великом стилу опростили од публике, Лукић заокружио најлепше пролеће у каријери! Српски везиста постигао други гол у сезони, Торино савладао Лацио са 3:1.  Лукићева "рецка" на Моретијевом опроштају! У мечу без резултатског значаја, Торино савладао "крњи" Лацио 3:1 и тријумфом испратио Емилијана Моретија у заслужену пензију.

Фудбал 26.05.2019 | 21:30
ИТА: Све је сјано, само Европе нема!
Ако је неко заслужио да догодине заигра у Европи, онда је то Торино. Ипак, Бикови нису имали среће у завршници сезоне, па нису крунисали фантастично пролеће у којем су били међу тимовима који су играли најбољи фудбал у Серији А. Екипа Валтера Мацарија данас је убедљиво савладала Лацио на опроштају од своје публике и изједначила се са шестопласираном Ромом по броју бодова, али је због лошијег међусобног скора са Римљанима још пре овог кола био без шансе за Лигу Европе - 3:1 (0:0).

Своје најлепше пролеће у каријери заоркужио је Саша Лукић. Бивши везиста Партизана постигао је други гол у овој сезон, пошто је у 53. минуту на прави начин крунисао контранапад свог тима. Мацари је од свог доласка приближио Лукића офанзиви, дао му значајније учешће у нападачким акцијама, што се показало као пун погодак.

Два минута пре Лукића, мрежу Лација погодио је и Јаго Фалке, док је госте у 66. минуту у живот вратио Ћиро Имобиле. Ипак, да бодови на опроштају од сезоне остану на торинском Олимпику побринуо се Лоренцо де Силвестри, десет минута пре краја утакмице.

Лацио је остао на осмом месту, али је он своје учешће у Европи обезбедио освајањем националног купа, тако да данас није имао никакав такмичарски мотив.

Фудбалери Лација одавно су мислима на одмору, па након освојеног Купа Италије и избореног пласмана у Лигу Европе, не чуде њихови слаби резултати у првенству.

Посљедње коло сезоне у Серији А доноси опроштај неколико искусних играча од активног играња (Серђо Пелисијер, Данијеле Де Роси, Андреа Барзаљи...), међу којима је и дугогодишњи фудбалер Торина Емилијано Морети, који је одлучио да се повуче у пензију након више од двије деценије активног дружења с лоптом.

Иако није био стартер у дуелу са Римљанима, некадашњи играч Лодиђанија, Фиорентине, Јувентуса, Модене, Парме, Болоње Валенсије и Ђенове, одиграо је десетак минута, и то након што је већ све било ријешено, с обзиром да је на семафору стајало 3:1 када је громогласним аплаузом дочекан његов улазак на терен.

Није било узбуђења у првих 45 минута, али су у наставку виђена четири гола.

Веома брзо домаћи су стекли сигурно вођство, а мрежу Римљана погађали су Јаго Фалке, а затим и Саша Лукић, који је постигао свој други гол у Серији А.

Недуго затим, Лацио је успио да се врати и смањи заостатак преко Ћире Имобилеа, али било је то све од "крњег" састава гостију, који су наступили без неколико стандардних првотимаца.

Десет минута прије краја тачку на "и" ставио је Лоренцо Де Силвестри, након чега је славље могло да почне, с обзиром да је у финишу сусрета своје минуте заслужио и Морети, преузевши капитенску траку од Андрее Белотија у свом посљедњем мечу у дресу "гранате", али и каријере.

Екипа Валтера Мацарија сезону завршава на седмом мјесту, без пласмана на међународну сцену, док су "небеско-плави" степеницу ниже, али са "визом" за Европу, извађеном побједом над Аталантом у финалу Купа Италије 2:0.

СЕРИЈА А - 38. КОЛО:

Торино - Лацио 3:1 (0:0)
/Фалке 51, Лукић 53, Де Силвестри 80 - Имобиле 66/

Сампдорија - Јувентус 2:0 (0:0)
/Дефрел 84, Капрари 90+1/

Рома - Парма (20.30)
Аталанта - Сасуоло
Каљари - Удинезе
Фиорентина - Ђенова
Интер - Емполи
СПАЛ - Милан

Одиграно у суботу:

Фрозиноне - Кјево 0:0

Болоња - Наполи 3:2 (2:0)
/Сантандер 43, 88, Џемаили 45 - Гулам 57, Мертенс 77/

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 90, Наполи 79, Аталанта 66, Интер 66, Милан 65, Рома 63, Торино (+1) 63, Лацио (+1) 59, Сампдорија (+1) 53, Болоња (+1) 44, Сасуоло 43, СПАЛ 42, Парма 41, Каљари 41, Фиорентина 40, Удинезе 40, Емполи 38, Ђенова 37, Фрозиноне (+1) 25, Кјево (+1) 17*

НАПОМЕНА: Италијанска фудбалска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар