Легендарни Кемпес: Меси је себичнији од Роналда!

Чувени "гаучос" нашао је ману у игри Лионела Месија. У питању је себичност, чак иако је најбољи "пакер" Европе.

Фудбал 26.05.2019 | 18:26
Легендарни Кемпес: Меси је себичнији од Роналда!
Највећи број критичара Лионела Месија долази из његове Аргентине.

Овога пута ману у његовој игри запазио је легендарни Марио Кемпес, освајач Мундијала са "гаучосима" 1978. године, који је у интервјуу за шпански "Ас" одлучио да га упореди са Кристијаном Роналдом, као што су учиниле већ хиљаде других.

Кемпес је казао да у последње време види једну велику промену у игри Леа Месија, а да је то један од разлога због којих Барселона не може да успостави доминацју.

"Раније сам Месија више гледао као тимског играча, сада када га гледам чини ми се да је себичнији у нападима свог тима", рекао је Марио Кемпес и надовезао се на причу о Кристијану Роналду који све више игра као централни нападач, а мање на боку.

"То је супротно од Роналда који сада више игра за тим него за себе".

Занимљиво, Лео Меси је ове сезоне шести пут у каријери освојио "златну копачку" Европе, као најбољи стрелац "старог континента", али је истовремено у свим такмичењима за Барселону забележио и чак 22 асистенције.

Што је највише у "лигама петице"!

Кристијано Роналдо их је имао 13 ове године за Јувентус, што је више него претходне сезоне за Реал Мадрид.



"Рећи ћу вам једну ствар, ми Аргентинци критикујемо Месија јер смо специјалисти за критиковање нечега што је наше", покушао је Марио Кемпес да објасни откуд овакав коментар.

На крају разговора стао је ипак на страну Леа Месија.

"Да ме питате с ким бих волео да играм, рекао бих с Месијем. И то зато што сам већ играо са Дијегом Марадоном...", закључио је легендарни нападач који је и претходних година критиковао Месија због доприноса репрезентацији.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар