РГ: Узела новац и "побјегла"!

Неспортски потез Британке! Британска тенисерка, Кејти Болтер, изазвала је негативне реакције јавности због неспортског потеза на Ролан Гаросу.

Тенис 26.05.2019 | 19:23
РГ: Узела новац и "побјегла"!
Болтер, 89. тенисерка планете, је доживела повреду леђа током Фед купа, због које је најавила да ће пропустити Ролан Гарос.

Она је нашла начин да заобиђе правиле, али не и да их прекрши, тако што се појавила у Паризу после жреба како би покупила наградни фонд.

Према правилима, тенисери и тенисерке који због повреде одустану од играња у првом колу Гренд слемова добијају половину наградног фонда који би добили да су изашли на терен и изгубили меч, или га предали након што је почео.

Новчана награда која је припала Болтер износи 20.000 фунти, што је њена друга највећа освојена цифра ове сезоне.

Болтер се у четвртак увече налазила у Лондону, свесна да неће моћи да наступи на Ролан Гаросу, али је већ у петак била у Паризу како би добила новац, а затим одустала од такмичења.

"Разочарана сам што морам да одустанем од Ролан Гароса. Надала сам се да ће постојати шанса да се такмичим, али доктори су ми рекли да је боље да не ризикујем због проблема са леђима. Једва чекам да се поново нађем на терену", навела је Болтер.

Иако не постоји доказ да је Болтер стопроцентно била сигурна да неће моћи да се такмичи у Паризу, британски медији су заузели јасан став приликом критика на рачун 22-годишње тенисерке.

Са друге стране, неки су покушали да оправдају Болтер рекавши да она није прекршила ниједно правило – што је истина – и додавши да је она једноставно искористила прилику да дође до позамашне суме новца коју није имала прилику да освоји пуно пута у каријери.

Правило да тенисери и тенисерке добију половину могућег наградног фонда уколико се нађу у главном жребу Гренд слема, а одустану пре меча, установљено је како играчи не би били приморани да се појаве на мечу и често предају после неколико освојених гемова само како би добили новац.

Болтер је требало да игра против Доне Векић, а уместо ње на Ролан Гарос "упала" је квалификанткиња Лудмила Самсонова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар