1/2-финале: Борац на реванш са +4, Слога са -2!

Борац м:тел стекао +4 у првој утакмици.  Реванш у Грачаници 29. маја.  Пораз Слоге, ''скаути'' близу финалне серије.  Бранилац титуле на корак од чекирања карте за финале.

Остали спортови 26.05.2019 | 08:38
1/2-финале: Борац на реванш са +4, Слога са -2!
Рукометаши бањалучког Борац м:тел-а тријумфовали су синоћ у Бањалуци над екипом Грачанице резултатом 24:20 у првој полуфиналној утакмици доигравања за шампиона Премијер лиге БиХ.

Првих десетак минута утакмице у дворани студентског кампуса прошло је у знаку голмана: и Љубишић и Ахметашевић су зауставили по пет удараца противничке екипе, с тим што је чувар мреже првопласираног тима након лигашког дијела одбранио два седмерца и то Бојану Рађеновићу и Дејану Унчанину.

На почетку 13. минута изабраници Мирка Микића су поготком поменутог Рађеновића са седам метара први пут стекли предност од два гола (4:2), да би одмах у наредном нападу лијеви крилни играч "црвено-плавих" валоризовао и шести досуђени седмерац за одстојање од три корака у односу на ривала. Одржавали су домаћи рукометаши предност на својој страни све до 25. минута, када је са крилне позиције поентирао Владимир Томић за 8:8, што је приморало младог стручњака на црвено-плавој клупи да затражи минут одмора.

По окончању истог, Грачаница је први пут на утакмици дошла до вођства, али су у посљедња два минута првог полувремена предност на страну домаћих вратили Унчанин и Владан Ђурђевић, те се на паузу између два периода отишло при минималној предности Бањалучана (11:10).

Борац је, ношен стандардно добрим Љубишићем, веома добро кренуо у наставак меча, те постепено дизао предност која је поготком Унчанина у 44. минуту први пут достигла четири гола (17:13), док је седам минута касније, на семафору био исписан резултат 22:16 послије поготка Срђана Мијатовића из контранапада.

Испоставило се на крају да је наведена предност до краја сусрета била недостижна за играче Дамира Доборца, који су до посљедњег оглашавања сирене успјели да смање заостатак на четири гола (24:20).

Реванш утакмица биће играна 29. маја, а бољи из овог двомеча ће снаге у финалној серији одмјерити са бољим из окршаја Извиђача и Слоге.

Пораз Слоге, ''скаути'' близу финалне серије. Бранилац титуле на корак од чекирања карте за финале.

Актуелни шампион Босне и Херцеговине у рукомету и овосезонски учесник СЕХА лиге Извиђач савладао је вечерас у Добоју екипу Слоге резултатом 27:29 у првој утакмици полуфинала доигравања за шампиона Босне и Херцеговине у рукомету.

Реванш ће бити одигран 29. маја у Градској спортској дворани у Љубушком, а бољи из овог двомеча у борби за титулу укрстиће копља са играчима Борац м:тел-а или Грачанице. Прва утакмица ова два тима, играна вечерас у Бањалуци, завршена је побједом домаћих резултатом 24:20.

Финална серија плеј-офа игра се на двије побједе, а термини утакмица су 1, 8. и, уколико буде потребно, 12. мај.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар