Прва лига РС: Борац лако с Подрињем, реми Слоге...

Борац рутински против Подриња! Борац убједљив на Градском стадиону у Бањалуци. ''Црвено-плавима'' до краја сезоне преостали сусрети са Жељезничаром и Рудар Приједором.

Фудбал 25.05.2019 | 23:42
Прва лига РС: Борац лако с Подрињем, реми Слоге...
Фудбалери Борца савладали су данас на Градском стадиону екипу Подриња из Јање резултатом 3:0 у мечу осмог кола Лиге за шампиона Републике Српске.

У петом минуту изабраници Дарка Војводића су запријетили голу екипе из Јање. Шут је са ивице шеснаестерца опробао Демир Јакуповић, али је чувар мреже гостију Саша Ћурчић био веома добро постављен.

Само три минута касније Борчев стријелац на посљедње двије лигашке утакмице Милан Шикањић прошао је по лијевој страни, потом шутирао готово из "мртвог" угла, али се голман гостујућег састава поново истакао.

Што није пошло за руком споменутом нападачком двојцу клуба из Платонове улице, јесте члану гостујуће екипе Владану Томићу, који је главом покушао да врати лопту према Ћурчићу, али га је том приликом лобовао, те је иста завршила иза његових леђа за 1:0 на семафору Градског стадиона након 15 минута игре.

Врло брзо, четири минута након водећег гола, "црвено-плави" су били у прилици да удвоструче плус, али је лопта након слободног ударца Игора Аничића са 25 метара погодила пречку.

Први шут у оквир гола домаћих екипа Подриња је упутила у 27. минуту, када је Вања Зекић извео слободан ударац, али веће опасности по гол Немање Тркуље није било.

Нови шампион Републике Српске узвратио је само 120 секунди касније, када је Јакуповић проиграо Аничића који ударцем са осам метара погађа спољни дио стативе.

Након осам минута игре у наставку, Борац је по други пут затресао мрежу Подриња, а прецизан је из једанаестерца, досуђеном након што је Ћурћић оборио Николу Мојовића, био Аничић. Играо се 60. минут када је Подриње покушало да смањи заостатак, али је Тркуља одбранио ударац једног од најбољих појединаца у редовима гостију, Зекића, који је шутирао искоса са лијеве стране.

Фудбалери у црвено-плавим дресовима, задовољни до тада оствареним, успорили су темпо меча и рутински га привели крају, а коначан резултат, у 88. минуту, поставио је Игор Аничић својим другим голом на мечу, искористивши Ћурчићеву лошу реакцију.

У осталим мечевима плеј-офа Жељезничар Спорт тим је на Предграђу савладао Козару из Градишке резултатом 3:1, док је Слога из Горњег Црњелова ремизирала са Рудар Приједором резултатом 1:1.

Када је у питању Лига за опстанак, Славија је у финишу стигла до злата вриједне побједе над Дрином (2:1), Текстилац и Модрича су ремизирали у Дервенти (0:0), док је Сутјеска без већих проблема стигла до гостујућег тријумфа над давно отписаном Слободом из Мркоњић Града (0:3).

БОРАЦ – ПОДРИЊЕ 3:0 (1:0)

БОРАЦ: Тркуља, Кујунџић, Јакуповић, Шикањић, Буразор, Мојовић, Батар, Рунић, Поповић, Аничић, Леканић. На клупи: Саватовић, Бајић, Даниловић, Ћосић, Ст. Дујаковић, Зарић, Зиљкић. Тренер: Дарко Војводић.

ПОДРИЊЕ: Ћурчић, Мандић, Зекић, Класановић, Дошло, Томић, Вујић, Хаџић, Муламустафић, Ракић, Механовић. На клупи: Сулејмановић, Иљић, Пурић, Ћелахметовић. Тренер: Борислав Тонковић.

Лига за шампиона (8. коло):

Борац – Подриње 3:0

Слога – Рудар Приједор 1:1

Жељезничар Спорт тим – Козара 3:1

Табела: Борац 77, Слога 56, Жељезничар СТ 48, Рудар Приједор 44, Козара 43, Подриње 32.

Лига за опстанак (8. коло):

Слобода (Мркоњић Град) - Сутјеска 0:3

Славија - Дрина 2:1

Текстилац - Алфа Модрича 0:0

Табела: Алфа Модрича 39, Славија 38, Текстилац 35, Сутјеска 33, Дрина 33, Слобода 19.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фино

26.05.2019 01:18

Фино сто се извјестава с прволигаских терена.

ОДГОВОРИТЕ