Реал спрема нове Галактикосе!

Трошиће више него 2009. године! Реконструкција најтрофејнијег тима у Европи могла би да кошта више од новца. . .

Фудбал 25.05.2019 | 23:49
Реал спрема нове Галактикосе!
Реал Мадрид ће овог лета потрошити више него икада у историји како би створио нове "галактикосе" и вратио се на старе стазе након сезоне за заборав.

Наиме, према писању шпанске "Марке", "лос бланкоси" су спремни да у наилазећем прелазном року оборе лични рекорд који су поставили 2009. године када су у клуб за баснословну своту од укупно 254 милиона евра између осталих пристигли и Кристијано Роналдо, Бензема и Кака.

Сада су Мадриђани у незавидној позицији, играчи који су и ове сезоне бранили боје клуба су видно засићени белим дресом и потребна је нова крв како би се на "Бернабеуу" поново играо најбољи фудбал у Европи. Или у макар Шпанији.

Листа њихових потенцијалних појачања дугачка је барем онолико колико играча се доводи у везу са одласком из клуба што је заиста широк списак, имајући у виду да је добар део тренутног састава ближи одласку него останку.

Самим тим, Перез ће морати да троши, нови играчи ће морати да пристигну и поврате квалитет екипи која је навикла на победе.

У прилог тврдњи да ће ово лето бити "скупо" за њих говори и чињеница да је клуб већ завршио неке послове, те да неколико појачања само чека отварање "трансфер прозора" како би обукло бели дрес. Бразилски тинејџер Родриго већ је плаћен 45 милиона евра Сантосу, док је посао са Портом око Едера Милитаа "краљеве" коштао пет милиона више.

Та два не тако звучна појачања већ су из клупске касе извукла скоро 100 милиона евра, а знајући какво је тренутно фудбалско тржиште, очито је да ће она највећа појачања клуб коштати преко те своте по само једном играчу.

Међу главним метама се налазе водећи играчи енглеске Премијер лиге. Еден Азар би требало да буде фудбалер око ког планирају да оформе тим, а Мадриђани планирају и довођење Погбе и Ериксена који би му пружили подршку са средине терена.

Завршавањем ова три посла рачуница би постала јасна – у перспективи много више од 254 милиона колико је било потрошено те 2009. године.

Наравно, прича о трансферу Нејмара у редове клуба са "Сантијаго Бернабеуа" не јењава. Уколико би он дошао, један од поменута три преласка, скоро са сигурношћу, не би био остварен због све окрутнијег финансијског фер-плеја.

Близу доласка у клуб је и наш Лука Јовић, Ајнтрахт и даље затеже око цене, али верује се да би до почетка прелазног рока овај посао могао да буде завршен.

Реал Мадрид поред тога има све веће проблеме са одласцима, Герет Бејл је недавно изјавио да га није брига ни ако не буде играо, све док зарађује својих 17 милиона, који му следују уговором. Такве изјаве ремете атмосферу у свлачионици, а ни Зинедин Зидан који се вратио на клупу како би смирио страсти чини се још увек нема решење за ову ситуацију.

Капитен екипе Серхио Рамос је, као и неретко у прошлости, предводник незадовољног кадра. Њему не прија што фудбалери који дају "мање себе" клубу зарађују више од њега (12 милиона), па се поставља и питање како ће он и играчи који га подржавају реаговати када у тим пристигну нови фудбалери.

Погба и Азар ће у случају доласка своју верност потписати тек уколико добију жељени новац, који свакако неће бити мањи од онога што има Велшанин који "греје клупу" у Мадриду.

Стога би ова револуција могла да однесе скоро једнако колико доноси, Реалу је потребна стабилност и година успеха након бродолома, а уколико доведу фудбалере науштрб мира у свлачионици не деље да ће то и успети да постигну.

У сваком случају, Перез и Зидан спремају врело лето, нови "галактикоси" ће почети са радом од следеће сезоне, а видећемо ко ће бити окосница тима након што падне завеса на трансфер "пијаци".

Сигурно је само да ће клуб премашити сопствени рекорд, а да будемо искрени, у доба "лудог" тржишта, било је и за очекивати...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар