Содерлинг о Рафи: Само га Ноле може зауставити!

Шведски тенисер, први који је "скалпирао" Рафаела Надала на Ролан Гаросу, тврди да само Ђоковић може да заустави Шпанца у Паризу.

Тенис 25.05.2019 | 12:47
Содерлинг о Рафи: Само га Ноле може зауставити!
Рафаел Надал је 2005. имао први наступ на Ролан Гаросу. Иако је био дебитант и тек напунио 19 година, до трофеја је стигао после елиминације тада најбољег на свету Роџера Федерера у полуфиналу.

У годинама које ће уследити, Надал је ређао победе и трофеје и до данас их је сакупио чак 11, уз скор од 86 победа и тек два пораза.

Први му је нанео Робин Содерлинг 2009, а други Новак Ђоковић, који је једини тенисер у историји коме је успело да "краљу шљаке" на омиљеној подлози узме три сета, а да притом не изгуби ниједан. Ђоковић је 2015. у четвртфиналу париског гренд слема славио 7:5, 6:3 и 6:1.

Содерлинг је шест година раније имао мало више проблема, јер је изгубио један сет. Шведски тенисер тада није ни слутио да ће због повреда две године касније окончати каријеру са непуних 27 година.

Али, и даље је у тенису и прати дешавања. Сада је убеђен да Надала у Паризу може само Ђоковић да заустави.

"Ђоковић неће победити Надала као што то чине други тенисери, агресивном игром и винерима. Он може физички да му се супротстави. Ролан Гарос је најтеже освојити, али ако Новак буде на нивоу на којем је био у финалу Аустралијан Опена, може поново свладати Рафу", рекао је Швеђанин пред почетак турнира у главном граду Француске.

Содерлинг, ипак, нема дилему око фаворита.

"Ако је здрав, Надал је увек фаворит. Чини ми се да и Роџер можда има неке шансе. Ипак, понављам, Ђоковић и Надал су здрави и спремни, тако да им дајем предност у односу на Федерера", подвукао је шведски тенисер.

Од првог до последњег наступа на Ролан Гаросу, поред два турнира на којима су га побеђивали Швеђанин и Србин, Надал до финала и титуле није успео да стигне ни 2016, када је без борбе предао меч у трећем колу земљаку Марселу Гранољерсу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар