"Федерер се одувијек бринуо само за своје интересе!"

Руски тенисер Данил Медведев открио је шта мисли о Новаку Ђоковићу, а шта о Роџеру Федереру.

Тенис 25.05.2019 | 12:07
"Федерер се одувијек бринуо само за своје интересе!"
Медведев је говорио о ситуацији која је кулминирала током Индијан Велса и Мајамија ове године, када је одлучено да председник АТП Крис Кермод од 2020. године више неће вршити ту функцију.

Тада су медији спекулисали да је председник Савета играча Новак Ђоковић био главни представник "таласа" који је био за смену Британца, а Медведев је рекао шта мисли о томе.

"Ђоковић се значајно посветио свему томе. За Надала не знам, а Федерер се одувек бринуо само за своје интересе, што је нормално. Он је због тога ту где јесте. Да се бринуо о другим стварима не би имао 20 Гренд слем титула. Ђоковић размишља о тенису, али и о Топ 100 играча којима покушава да обезбеди више новца кроз наградне фондове. То, додуше, говорим без доказа", рекао је Медведев током једног интервјуа за Еуроспорт.

Двадесеттрогодишњи Рус каже да је могуће да је Новак био за смену Кермода.

"Могуће да је то истина. Због тога постоји Савет играча. Колико ја знам, представници турнира су гласали да Крис остане. Криса сам упознао приватно, али никада нисам знао какав је у ствари. Због тога је потребан Савет играча, а Рафа и Федерер нису у њему. Они могу само да причају (шта мисле)", додао је Медведев.

У истом интервјуу Медведев је открио како је потрошио прву значајан новац који је зарадио од награда.

"Док сам играо Фјучрсе моји родитељи су били у незавидној ситуацији. Желео сам да им помогнем. Раније сам углавном ишао у продавнице и говорио: 'Вау, колико су лепе ове фармерке од 300 евра'. Али, нисам могао да их купим. После Вимблдона 2017, када сам победио Стена Вавринку и добио много новца, отишао сам у Филип Плејн и потрошио 10.000 евра", открио је Данил.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар