Опозиција тражи оставку Тегелтије

Афера „поткивање“ тренутно је тема број један у БиХ. Послије објављивања спорног видео снимка на коме се види да полицијски инспектор Марко Панџа тражи новац од Нермина Алешевића, кога је претходно упознао са предсједником ВСТС-а Миланом Тегелтијом, да би му Тегелтија помогао око одређеног предмета, данас стижу реакције политичких субјеката из Републике Српске.  СДС тражи оставку Милана Тегелтије.

Република Српска 24.05.2019 | 20:27
Опозиција тражи оставку Тегелтије
Новац који је Нермин Алешевић дао инспектору Марку Панџи, како би га овај преусмјерио првом човјеку ВСТС-а Милану Тегелтији, ствар је надлежних законских инстанци и мора добити свој епилог, поручио је лидер НДП-а Драган Чавић и додао да није његово да се бави таквим стварима.

"Има доста, како бих рекао, под наводним знацима афера. Да би било све јасно када је у питању јавност мора се све рашчистити од стране надлежних институција, посебно људи који се налазе на челу тих институција. То је корисно и за њих и за друштво. Чињеница је да то пара уши свима и у интересу је сигуран сам и господина Тегелтије да се ствари утврде потпуно, а не да се спекулише ко је у овој цијелој причи крив, а ко није", рекао Драган Чавић, предсједник НДП-а.

У СДС-у једино рјешење виде у одласку Милана Тегелтије са мјеста предсједника ВСТС-а. Вукота Говедарица каже да ово није прва афера у бх.правосуђу и поставља питање: „Да ли смо сазрели као друштво да ова афера буде посљедња или ћемо опет затворити очи и правити се како се ништа није догодило?“

"Не желим да коментаришем политичаре који на националној основи покушавају да извезу ту своју, добро познату причу и да са националног аспекта покушавају да заштите ову аферу. Све у свему, небитно и независно од тога да ли је господин Тегелтија узео новац или није, мислим да је његово морално право и обавеза да поднесе оставку и мислим да би ВСТС мало требао да охлади своју главу и да реалније посматра проблеме", рекао је предсједник СДС-а Вукота Говедарица. 

Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић сматра како је сасвим јасно да је правосуђе убједљиво најслабија карика друштва у коме живимо и да у њему владају корупција и сплетке. Додаје да је афера у ВСТС-у доказ да живимо у земљи у којој влада неправда.

"Очекујемо да се овај случај што прије ријеши и да се правосуђе очисти од корумпираних судија и тужилаца, како би честити, коректни и одговорни људи радили једнако у примјени закона према свим грађанима без обзира на њихов статус у друштву. Мислимо да ту има јако пуно политичког утицаја, да су појединци у правосуђу под политичком заштитом, што је апсолутно скандалозно, неприхватљиво и недопустиво за било које друштво, а посебно за друштво у којем ми живимо", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић. 

Поводом афере, током дана се огласио шеф мисије ОЕСЦ-а у БиХ Брус Бертон, који је позвао надлежне органе да испуне своје дужности и обавезе и проведу непристране и темељне истраге. Свој коментар о случају подмићивања, дао је и шеф Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини Ларс-Гунар Вигемарк, који је рекао да Високи судски и тужилачки савјет као институција која има функцију надзора над правосуђем, не може ни по коју цијену дозволити било какву могућност да у свом раду буде корумпирана.



БН ТВ

Коментари / 50

Оставите коментар
Name

Без Чавића

24.05.2019 18:33

Шта Чавић, он није опозиција....

ОДГОВОРИТЕ
Name

СА ЧАВИЋЕМ

24.05.2019 19:46

Огласио се ефендија.

Name

ре

24.05.2019 19:55

Братија СНСД-ХДЗ дрзи суд и тузиластво БИХ у окупацији. Блајбурска коалиција, то само тотални кретен не види и цуди се оваквим стварима.

Name

Кадија те тузи...

24.05.2019 20:07

Ко има било какав спор на било ком суду у БиХ (укљуцујуци и Уставни суд), у правилу се сусреце са разноразним посредницима (цесто адвокати,а) који нуде да за новац ријесе проблем. Цак гарантујуци 99% као онај Пандза. Ако се за представнике највецих судксих функција у БиХ отворено прица да раде “преко везе”, ста да каземо за овог јадника кога са купљеном дипломом ни крива ни дузна обавезасе да се прихвати тако вазне функције

Name

аа

24.05.2019 20:08

Нема од тог ништа, неће ни дисциплински одговарати, живи били па видјели

Name

Робин худ

24.05.2019 20:17

Ефендија глади, млаком водом мије...е да је јос у опозицији како би бљувао ватру као змај бацац пламена. Сада се ухљебио и умилно и лукаво то јест срамезљиво говори о поткивању, а ни сам незна ста је рекао.

Name

Гардиста

24.05.2019 21:22

Молио бих све који су погледали снимак,да одговоре на једно питање:како знате да Пандза није тразио паре за себе,а не за Тегелтију,мозда му је Тегелтија био сам параван да он себе намири.Откуд знате да није тако и како мозете то доказати???

Name

Ста

24.05.2019 21:23

Која опзиција ха ха ха. Морам ово написати иако је Тегелтија лопов прави.

Name

Ре Робин худ

24.05.2019 21:28

Робин је лијепо рекао и описао! У суштини, врана, врани очи не вади!!!

Name

xx

24.05.2019 21:35

пре би одвојио дете од циганке него барабу од функције

Name

Не у НАТО

24.05.2019 21:47

Одмах ће дати оставку, на захтјев опозиције, само да поједе јогурт са житарицама.

Name

ре

24.05.2019 22:50

чавић неке се након што се продао као папак нека се покрије ушиам и нека ћути, нек се јадни јадо више не јавља.

Name

У страха су велике оци

25.05.2019 01:23

Довољно је погледати слике,које од овог мамлаза зена објављује на тwеетер или Фацебоок. Љетовања,зимовања,аута,гардероба,сасвим је довољно да цовјек закљуци о корумпираности. Не зарацује он толико да такве ствари мозе купити,а ни "старлета",не знам ста јој је занимање? У насем народу би се рекло,најстарији занат на свијету,а сад је то,ваљда,модерна ријец "старлета". Ваљда као звијезда,свог заната. Усуд или судбина људи који памети и радом не могу стеци ниста,па се сумњивим пословима обогате, је тај,сто то морају показати царсији,ста њима вриједи ЛВ торба,ако то не види царсија. Нпр. један веома,веома богати норвезанин,има бродску компанију,запосљава 88000 радника у 130 земаља свијета.Врло су ријетки људи који знају и његово име,а њега зна мало људи и у Норвеској,слику му не мозес наци нигдје,зиви поруцено са породицом у неком норвеском селу.Али његову компанију је имао његов прадјед,па дјед,па отац,сад он.Он нема потребу показивати своја аута ни ти класу,ни авионе ни бродове,ни одијела,сатове (ако их има уопсте). Јер је то у његовој породици,вијековима,стекли су радом. А не као код нас,та инстант боранија,којој је врх босанско-херцеговацка варос и Лоуис Витон торба.Јер су и то мало стекли криминалом.

Name

Михајло

25.05.2019 03:15

Како це смијенити брслу, кад су ко њега сви бурлини злоцини, сви докази о пљацки.

Name

Мирослав

25.05.2019 04:28

Баш је занимљива изјева господе Чавића и адвоката Црналића а поготово пр. Додика.

Name

За ре

25.05.2019 05:02

Па ја колко видим све се муслиманска имена спомињу - Далила, Санела, Ајановић... Јесу ли сигуран да у СДА не учествује у томе бар неких 30 посто (уз СНСД и ХДЗ)? Односно, да криминалцима није важна ни вјера ни нација!

Name

Ха,ха,ха

25.05.2019 05:39

По Додику опозиција напада Србе! Због оваквих великих Срба,Срби су губили све!

Name

Ре

25.05.2019 08:32

На телетехсту РТРС, Црналић дао изјаву да Тегелтија има право да се интересује за предмет , зашто стоји и зашто се наводно не покреће , има гос. Црналићу али у институцијама а не у кафани , а сад СНСД и Кошарцу и РТРС несмета што тај Црналић брани ратног злочинцанАтифа Дудаковића и говори да је то херој.

Name

Еx

25.05.2019 09:19

Цавицу, не огласавај се! Веци лицемјер од тебе теско да постоји. Ти си људска нула и никад висе нецес добити насе гласове!

Name

РОМАНИЈА

26.05.2019 10:16

Погледао сам Фацебоок тузиоца Тегелтије и његове супруге Тијане сто предлазем свима вама, стотине фотографија , сами луксуз, на свакој слици друго одијело, скупе крпице , најскупље дестинације и путовања, брцкање по базенима уз Цхивас виски, сесири , капице, аутомобили, од плате није могао приустити. Слободан Станковиц власник Интеграла би се постидио, Доналд Трумп. Тузилац класицни мафијас. Ово треба у прдекану затворити и зену му.

Name

ТИТО

24.05.2019 18:36

НЕМА ТУ ОСТАВКЕ ХАПСЕЊ ИСТРАГА И ФОЦА НАРОДЕ ГДЕ ТО ЗИВИМО

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.05.2019 19:50

Зивимо у Додиковини. Тегелтија је његов цовјек, инсталиран да обавља задатке по директиви Додика, успут да узима паре са стране. То је саврсено јасно.

Name

РУГИПП

25.05.2019 05:33

У Геодетској управи-РУГИП је постави Босу Предраговић, зв. "Икебана", којом управља земљишна мафија, из затвора дошли на високе функције (Деура/Стојчин/Друле), а РУГИП је дата у власништво кумчета Станковића и Проинтера са по 1/2. Мјесечно проарче 2 милиона КМ, кредита Св. банке и изворних прихода.

Name

Одговор Гардисти

25.05.2019 05:37

Па Тегелтија не би смио да сједи са свакаквим олосем , канцеларија слузи за разговор а не кафана

Name

!!!

25.05.2019 05:38

Кад је вец ријец о поткивању, видљиво из овога је да смо ми који зивимо у РС-у овце. Моје питање гласи °ко је у овом слуцају коњ?°

Name

боле

24.05.2019 18:56

Уопште ми није јасно зашто се у овом чланку преноси изјава Драгана Чавића. Тај човјек је својим дјелима показао да у овој земљи људски морал не постоји...

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

24.05.2019 20:56

Конта чојо да је прошао гњев народа па почео да се оглашава...и опет ће га народ изабрати за нешто...ето видјећете,зато ефендија..удри.

Name

Заре

24.05.2019 18:58

Једино рјешење је растјерати све ове такозване судије и поставити нове који би морали написмено дати шта све посједују, у марку и да нису ни близу политике. Дати им добре плате и да се покажу и докажу решетајући ове ,,колеге" и политичаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

24.05.2019 19:04

Додо га брани зато сто је исти као и он.Одма Милокрад на националној основи.Сетала се Риба испод моста хој Милокраде и твога је доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

народ

24.05.2019 19:07

Ја не могу да вјерујем колико народ мозе бити слијеп, све три нације, па овом тегелтији кад видис фацу, видис да цовјек не зна да састави простопросирену реценицу, а он предсједник ВТСТ покрадосе богу испод ногу, а народ пасе траву и гласа за исте...народ је и заслузио све ово...треба да изумре или одсели одавде...крезуби орангутани који се бусају у нациЈонална прса...зао ми нормалног народа, није ово заслузио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Који Чавић

24.05.2019 19:07

Продајни папак нема тај шта да прича о правосуђу. Чавић и његова комби странка би након локалних избора требали да нестану

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

24.05.2019 19:07

Сад сам сигуран 100% да их у овај случај има још упетљаних

ОДГОВОРИТЕ
Name

24.05.2019 19:10

ЖИВИМО У ДРУШТВУ У КОЈЕМ СЕ И КРАДЕ И ТУЧЕ И УБИЈА И УБИЦЕ СЕ ЗАШТИЋАВАЈУ А СВЕ ПРОЛАЗИ НЕ КАЖЊЕНО✊КО ЈЕ УБИО ДАВИДА И ЈОШ ДРУГИХ ОСОБА А СУДОВИ РАДЕ СВОЈА ПОСЛА✊✊✊✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас

24.05.2019 19:17

Сам мора дати оставку и то да висе нигдје не ради у струци,а не да то ради опозиција ни позиција!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОЛИТИКА АУТ

24.05.2019 19:35

Како Чава мјења реторику а колико јуче би због овога тражио кривичну одговорност Тегелтијину.У конкретном случају политичари могу само тражити да надлежни органи ОДМАХ отворе истрагу и обавјесте јавност има ли или нема основа за кривицно гоњење!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Природан чин

24.05.2019 19:40

Ма дајте, молим вас! Пала влада у Аустрији, а код нас један судски дужносник још није дао оставку! То се даје оставка, без обзира на приче о снимку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

24.05.2019 20:20

Зар постоји опозиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

24.05.2019 21:50

МИЛАНА ОПОЗИЦИЈА ПОСТОЈИ НЕМОЗЕ ОД РЕЗИМА КАД ХАПСИ НЕВИНЕ ЉУДЕ ДАЛ ТРЕБА ОПОЗИЦИЈА ДА КАЗЕ БИЛО СТА НИС ЦОРАВ СТА ВЛАСТ РАДИ

Name

Јаффа Са Висњом

24.05.2019 20:21

Ста мора да се деси да би овде неко поднио оставку плус да да га казне за то,оставка је мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клептократија

24.05.2019 20:33

Највећи проблем Републике Српске су похлепни лицемјерни неморални политичари повезани са похлепним бизнисменима којима државне функције служе искључиво као ресурс за приватни бизнис а народ који пропада због таквог њиховог односа према Отаџбини посматрају само као колатералну штету. Отаџбина вапи за Истином, Слободом, Правдом, Отажбина презире похлепу, неморал, презире људе који је искориштавају. Помозимо Отаџбини. Ко ће ако нећемо ми ? Када ако не сада ? Истина долази. Не треба нас бити страх да будемо храбри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тт

24.05.2019 20:34

Требало би да Тегелтија одмах да поднесе оставку а то је само врх леденог бријега.То треба под хитно истразит а правосудје је одавно вец разваљено и пропало.А није ни цудо кад погледате кога је све водио и кога води.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зузи

25.05.2019 01:55

Једино је одговоран онај Пандза и то за клевету да постени Милан средјује предмете за паре и увреду да га треба поткивати Зна се ко се поткива дакле Милан је коњ То је увреда високог носиоца правосудне функције Правда за Милана правда за Давида!

Name

16 крајиска

24.05.2019 20:43

Цавицууууу нека те ти си позиција јос мало доцес и ти на ред небрини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.05.2019 21:50

Да му је остало иста од тог његовог цувеног куцног васпитања, поднио би оставку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурло

24.05.2019 22:25

Док сам ја зив он неце естате пез посла имам намјеру купити оваца И свиња па нек ми цува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

53

25.05.2019 00:22

није само оставка него хапсење

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕСА

25.05.2019 04:32

ДА ИМА ИМАЛО ЉУДСКОСТИ САМ БИ ПОДНИО ОСТАВКУ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гроф

25.05.2019 06:16

Коме сад Цавиц соли памет? Зар његово ново радно мјесто није мито?Све је то иста багра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

25.05.2019 10:12

ово је цисти удар на српске кадрове

ОДГОВОРИТЕ
Name

СМИЈЕШНО БАЊА ЛУКА

27.05.2019 10:21

Ко вам прави стрес народ није, сами себи то радите. Превршила мућка и силне мутљаже преко границе па онда спашавај. Брука и срамота шта радите. Ваљда вам више не може да стане под кожу па онда да се спашавате. Дајте сад бар кад су вас стјерали у ћошак ко је убио Давида, дајте убице, саучеснике и ваша имена што сте их штитили. Ни на онај свијет се не може док не окајете гријехе. Ставите се у кожу родитеља неће вам никоме ни драги бог моћи помоћи а камоли ко други. Доста је било више вас све посметрати у случају Драгићевић изгледа да ће и осталим брзо доћи маца на вратанца. Истина се кад тад сазна, спора јесте али је достижна.

ОДГОВОРИТЕ