Мурињо: Ако Клоп и трећи пут изгуби у финалу ЛШ...

"Увек постоји и негативна страна финала, да неко мора да изгуби", рекао је Португалац у првом разговору за енглеску ТВ станицу од одласка из Манчестер јунајтеда.

Фудбал 25.05.2019 | 08:00
Мурињо: Ако Клоп и трећи пут изгуби у финалу ЛШ...
Док се ближи финале Лиге шампиона, Ливерпул спроводи припреме у шпанском летовалишту Марбеља и размишља о утакмици сезоне.

Дуел на стадиону Атлетико Мадрида 1. јуна одредиће да ли ће титула шампиона Европе на Енфилд или на Тотенхемов, нови Вајт харт лејн, где се надају да ће спречити Јиргена Клопа да први пут освоји трофеј са "Редсима".

Португалски стручњак Жозе Мурињо, двоструки првак Лиге шампиона (са Портом и Интером), сматра да ће Немац са клупе Ливерпула имати додатан улог у чињеници да је већ изгубио у два финала - 2013. са Борусијом Дортмунд и прошле, 2018. године са садашњим тимом.

"Ако Јирген победи, биће то невероватно достигнуће за њега. А, ако не победи, знате... Сигурно ће бити веома, веома тешко да изгуби у три финала", изјавио је Португалац за "Скај спортс".

Мурињо сматра да је немачки стручњак "позитиван лик" и сигуран је да искључиво размишља о побеђивању.

"Као менаџер, који схвата шта тренеру значи наступ у финалу Лиге шампиона, свестан сам да увек постоји и негативна страна те ситуације. А, негативна страна је да ће један тим и један тренер изгубити", додао је "Посебни".

Двоструки освајач Лиге шампиона говорио је и о ривалу "Редса" - Тотенхему. 

"Тотенхем не осваја титуле и ако би то успео у финалу Лиге шампиона, било би фантастично. То би могло да доведе и до домаћих трофеја, јер је ЛШ најјаче такмичење од свих. Финала не играте, већ их побеђујете".

Освојио Ливерпул шести пут или Тотенхем први - биће то спектакл.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар