Савић: Негативности су изашле на видјело!

Мотив у Београду је пласман на ОИ! Селектор ватерполиста Србије, Дејан Савић, је рекао за Б92 да је веома важно то што су одређене негативности испливале на видело током Европа купа.

Остали спортови 24.05.2019 | 15:41
Савић: Негативности су изашле на видјело!
“Делфине“ очекује такмичење у Светској лиги у Београду, а приоритет је освајање првог места пошто оно директно води на Олимпијске игре.

“Овогодишња Светска лига је специфична, после много година се одржава у Београду, игра се по новим правилима и изузетно је битно такмичење, не само због медаље, већ и због тога што прво место води на ОИ. Имамо много мотива, циљ је да се што пре квалификујемо на ОИ“, рекао је Савић.

Истакао је и да ће припреме за такмичење почети 11. јуна у Београду и да ће у томе учествовати и репрезентација Аустралије.

“Европа куп је заборављена тема, анализа је показала многе негативности, последице смо видели, дошли смо и до узрока. На неки начин можемо да кажемо да само такмичење није били битно јер смо се већ пласирали на Светску лигу као домаћи, али је важно да су се показале негативности које морамо да исправимо. То је најбоља ствар која се догодила, негативности су битне јер су изашле тада на видели, сада имамо довољно времена да их исправимо“, истакао је Савић.

Трофејни селектор је истакао да Шабац има веће шансе да освоји титулу првака Србије, у односу на Црвену звезду, јер има једну утакмицу више на домаћем терену.

Савић ће бити гост прве емисије “Лавовске приче“, коју ће водити прослављени драмски уметник Ненад Јездић.

“Објашњен ми је концепт и ја сам прихватио из прве... Да би се достигао или добио надимак “лав“ неопходно је да се констатно ради на себи, а све почиње са кућним васпитањем, које се преноси кроз селекцију млађих категорина. Играчи сами по себи постају лавови када своје квалититете прикажу у најбољем светлу, а када је тако резултат не мора да буде у првом плану. Не мора се бити шампион да би се био лав“, закључио је Савић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар