Шта кажу Стојковић, Тошић, херој Остојић...?

Остојић: Шансе да останем су 50/50, ја хоћу - они неће! "Не знам јесам ли се опростио, истекао ми је уговор", каже стрелац јединог гола за Партизан у финалу Купа.  Тошић: Није могло другачије да се заврши, због Саше, због свега што смо прошли у Нишу. . .  “Имали смо много велику жељу да на овај начим завршимо сезону“, каже популарни Бамби.  Стојковић: Због свих критика, пљувања, омаловажавања, увреда. . . Данас су на терен изашли гладни питбулови! "Трофеј Купа дражи него многи раније", истиче голман Партизана.

Фудбал 24.05.2019 | 12:05
Шта кажу Стојковић, Тошић, херој Остојић...?
Како је само добро одиграо Бојан Остојић вечерас, а једну од најбољих утакмица уопштеу дресу Партизана крунисао је голом када је искористио кикс Милана Борјана и тако одвео Партизан до 16. освојеног Купа у историји.

Био је добар и у скоку и на земљи, а можда ће се после овакве партије струка замислити и променити став о наставку сарадње.

После утакмице херој са данашњег финала је истакао да он жели да и даље носи црно-бели дрес.

"Пресрећан сам, теско могу да нађем праве речи. Не знам јесам ли се опростио, истекао ми је уговор, причаћу са људима из клуба. Шансе да останем су 50:50: Ја хоћу, они неће", рекао је Остојић после утакмице у разговору за медије.

Некако је цела сезона била траљава за Партизан, а стрелац јединог гола на данашњем мечу каже да су у победу над Црвеном звездом веровали само играчи.

"Најважнија је победа, у њу смо веровали само ми играчи. Успели смо да освојимо трофеј, заслужили смо га играма током целе сезоне".

Да ли је сезона са овим освајањем Купа спашена? 

"Јесте, лепо је када се освоји трофеј у Србији", закључио је Остојић.

Данас је време славља за њега и Партизан, али већ од сутра ће у Хумској морати да се позабаве будућношћу и одлукама везано за играчки кадар.



Тошић: Није могло другачије да се заврши, због Саше, због свега што смо прошли у Нишу... “Имали смо много велику жељу да на овај начим завршимо сезону“, каже популарни Бамби.

Видело се то и на самом терену. Црвена звезда је свој врхунац сезоне имала још јесенас када се прво пласирала у Лигу шампиона, а потом савладала Ливерпул. Партизан је целе године трпео, био понижаван и негде је и логично да је у финалу Купа Србије била приметна разлика у мотивацији. Црно-бели су више трчали, више желели. Црно-бели су на крају победили. Први пут у седам дуела са Звездом Владана Милојевића.

“Овај дерби је био другачији од претходних, јер је било и добрих акција, шанси, али и агресивности, борбе на терену“, биле су прве Тошићеве импресије после победе коју им је донео погодак Бојана Остојића.

Искусни штопер играо је можда и последњу утакмицу у црно-белом дресу и негде је и нормално што је он пуцао од жеље за тријумфом. Један други одлазак је ипак имао вероватно и већи утицај. Знате већ сви који.

“Знао сам да ће се овако завршити, другачије није могло. Да капитена испратимо у пензију са освојеним трофејом“, посветио је Тошић пехар легендарном Саши Илићу.

Али мотива су црно-бели црпели и у другим стварима.

“Уз то, кроз све што смо просли у Нишу, па промена домаћинства... Имали смо много велику жељу да на овај начин завршимо сезону“, завршава популарни Бамби.



Познато је да је Владимир Стојковић био голман Црвене звезде пре него што је касније стао међу стативе Партизана. Ипак, није то главни разлог због ког је популарни Стојке био расположен после победе од 1:0 и освајања Купа Србије.

Два су разлога испред: први - опраштање Саше Илића од Партизановог дреса, а други - ово освајање Купа је дошло играчима Партизана као одговор на многе критике које су трпели током сезоне.

Партизан заиста није имао добру сезону, али је овај крај и те како добар и одговарајући за све којима је црно-бела боја у срцу. Зато је Стојковић после меча био задовољан и истакао је колико му све ово прија.

"Дражи ми је овај трофеј Купа него многи раније - због свих критика, пљувања, омаловажавања, увреда... Показали смо да смо екипа, данас су на терен изашли гладни питбулови", рекао је Стојковић после финала.

Били су црно-бели под притиском после лоших игара и слабих резултата...

"Уназад 6-7 месеци смо трпели велики притисак, причало се како немамо шта да тражимо у дербијима... Данас смо све показали", јасно ће Стојковић.

Наравно, и њему је на уму било то да је Саша Илић завршио каријеру са освојеним трофејом и зато је голману Партизана посебно драго.

"Најважније је да смо Сашу испратили у легенду са освојеним трофејем. Имаћемо новог капитена, али нико неће моћи њега да одмени".

Појачања?

"Има ту стручних људи који су показали да знају да раде".

Да ли Стојковић остаје у Партизану?

"Не знам", одговорио је чувар мреже уз осмех.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

делија из книна

24.05.2019 12:00

Ма људи моји мозда гресим ал ово ми слици на наместаљку па јели могуце да група скупоцјених играца не створи бар једну сансу за скоро сто минута против просјецне екипе какав је партизан, зар је политика по ко зна који пут умјесала прсте у спорт и рекла ајде ви сте прваци а нек они узму куп да им не пропадне сезона нароцито сад кад их је преузео мислим јако утјецајни саво, било је оцито да звездаси неце да играју као да то нису њихова посла и зато би апелово на навијаце да у новој сезони пар утакмица бојкотују да виде те размазене и скупоцјене тј преплацене барабе да морају постено зарадити плаце , ста мислите да се тако понаса хирург док оперира , пилот док управља летилицом итд , врло некоректно срамно и понизвајуце према једним од најбољих навијаца на свијету. Како их није срамота да као неке п....це тумарају по терену нароцито назови велико појацање онај стопер који појма нема ј..бо га терзиц и мркела заједно сто га доведосе а мали бањалуцанин бабиц грије клупу . Једна од најсрамнијих утакмица од кад пратим фудбал а то је богами вец преко цетрдесет година и један сам од оних мојих драгих бивсих суградјана Книњана који смо много пута долазили из Книна на Маракану у нека просла лијепа времена, тада није било овако срамних утакмица , а синоц сам се стидио као никад сто сам звездас и мислим да нисам сам и то све због групе неодговорних играца, то би упоредио са оном крава даде пуну канту млијека те је ного обори и проли варенику . Срамите се играцине јос једном и затворте се у станове бар неко време.

ОДГОВОРИТЕ