Кузмић пред повратком у Црвену звезду!

Српски кошаркаш Огњен Кузмић на прагу је повратка у Црвену звезду, преноси "Еурохоопс".

Кошарка 24.05.2019 | 08:44
Кузмић пред повратком у Црвену звезду!
Кузмић се враћа у Звезду - уговор на 1+1 сезону! Изгледа да је готово...

Реномирани кошаркашки портал пише да су Црвена звезда и Кузмићев тренутни тим Реал Мадрид у преговорима око преласка српског центра у редове шампиона Србије.

Како се наводи, до договора још није дошло, али је он поодмаклој фази и ради се о уговору који ће бити потписан на једну годину, уз могућнсот продужења сарадње на још исто толико.

Двадесетдеветогодишњи Кузмић је пре две сезоне прешао управо из Београда у Мадрид, али га је недуго након трансфера од терена удаљила повреда колена. Ове сезоне је такође имао доста проблема и одиграо је само 12 утакмица за Мадриђане.

Српски центар је последње сезоне у Звезди (2016/17) помогао екипи да освоји АБА лигу, Суперлигу Србије и Куп Србије, а у Евролиги је имао просек од 9,4 поена и седам скокова.

Прошле сезоне је са Реалом постао шампион Европе, док је, подсетимо, освојио и шампионски прстен НБА лиге 2015. године као члан Голден Стејт Вориорса.

Огњен Кузмић се враћа у Црвену звезду на крају сезоне. Он ће се растати са Реал Мадридом и преговара се о уговору који ће бити на једну сезону, плус још једну опционо, пише Еурохупс.

Договор још није финализован јер је Кузмићев приоритет крај сезоне у АЦБ лиги, али како пише Еурохупс "више је него извесно да ће Црвена звезда бити његова нова дестинација".

Кузмић има 29 година, а период у Реал Мадриду ће памтити по бројним повредама. Ове сезоне је одиграо само 12 утакмица. Ипак, врло је логична одлука Кузмића да се врати на место где му је процветала каријера и одакле је у суштини и успео да избори трансфер у тако велики клуб као што је Реал Мадрид.

Подсетимо, Кузмић је уочи Евробаскета у Истанбулу парафирао сарадњу са Реалом, а већ у првој сезони доживео је пуцање предњих укрштених лигамената левог колена, због чега је паузирао до наредног лета. Нажалост и у другој сезони су га снашле повреде, пре свега контузија скочног зглоба, због чега је имао нешто дужи опоравак. У јануару се појавила информација да би Кузмић могао у Будућност, али он је у изјави за наш портал обелоданио да не иде нигде. У такмичарској години за нама одиграо је свега пет утакмица у првој фази Евролиге. 

Огњен Кузмић је у Црвеној звезди играо током сезоне 2016/17, када је освојена и последња трипла круна (Јадранска лига, Куп Радивоја Кораћа, Суперлига). У навијачким круговима памти се његова блокада Екпеу Јуду у последњим тренуцима Фенербахчеовог гостовања Звезди у Београду током оне фантастичне серије победа...

Наравно, Звезде је умногоме помогло то што је ове сезоне изборила Евролигу па ће јој бити много лакше да привуче играче него што је то било ове сезоне када је Звезда играла у Еврокупу. Кузмић је само један пример, а пише се да је и Владимир Јанковић на путу да обуче црвено-бели дрес.

Црвена звезда би са Кузмићем решила једну од најважнијих позиција у тиму, позицију центра, тако да би Милану Томићу било значајно лакше да склапа тим са којим ће Звезда играти у Евролиги наредне сезоне. Добре вести за навијаче Црвене звезде.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар