Продужен притвор Емилију Балди

Вијеће Окружног суда Бањалука продужило је до 23. јула притвор Емилију Балди, осумњиченом за учешће у убиству бањалучког привредника Славише Крунића /48/ и радника његовог обезбјеђења Жарка Павловића, те рањавања возача Горана Илића.

Република Српска 23.05.2019 | 10:38
Продужен притвор Емилију Балди
Портпарол Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић рекла је Срни да је за два мјесеца продужен притвор Балди због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешко убиство.

Тојагићева је навела да је Вијеће ову одлуку донијело на приједлог Републичког јавног тужилаштва, односно Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала.

"Републички јавни тужилац продужење притвора затражио је због опасности од бјекства, бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао омести кривични поступак утицајем на свједоке и саизвршиоце кривичног дјела, због тежине кривичног дјела, начина извршења и посљедица кривичног дјела, те свих других околности које указују да би пуштање осумњиченог на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда", додала је Тојагићева.

Емилио Балдо ухапшен је због убиства Крунића и Павловића, те рањавања Илића, а једномјесечни притвор му је одређен 25. априла.

Током злочина, који се догодио 22. априла у Гламочанима код Лакташа, убијен је и један од нападача - Жељко Ковачевић, док је од тада у бјекству Бенеди Ђукановић, за којим је Интерпол расписао међународну потјерницу.

Док се трага за Ђукановићем, осим Балде, у притвору је и недавно ухапшени боксер Родољуб Гајић, радник фирме "Сектор секјурити", који се доводи у везу са убиством свог послодавца. 

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Гога

23.05.2019 08:44

Треба за олосе увести смртну казну овако добију по десетак година па добро владање и ето га куци за пар година и опет имамо убицу на слободи,за убиство увести 40 година робије па ако се коме исплати нек изволи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огорцена

23.05.2019 09:01

Засто тузиластво неиспита оне сто су му пријетили слали поруке у БГ зна се косу Слависа је стално говорио о томе а ове сто су похапсени нетреба пустати никада из затвора јер це опет за ситну лову убити залосно оде онакав цовјек велики радник визионар хуманиста пријатељ и убисе га олоси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иди бре..

24.05.2019 05:15

А како знате да се то не провјерава..??!!

Name

ТИТО

23.05.2019 09:19

НИЈЕ БЕНЕДИ ДУКАНОВИЦ ПОБГО ВЕЦ ПУСТЕН ЗЕЉКО КОВАЦЕВИЦ УБЈЕН ОКО 22 ДУКАНООВИЦ НАКОН 4 САТА БИО У ДЕРВЕНТИ ПОЛИЦИЈА ВЕЦ ЗНАЛА ОСУЉИЦЕНЕ АЛИ ЦЕКАЛОСЕ ДА ОДЕ И САДА ФОЛ ТРАЗЕГА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

23.05.2019 10:47

Мозда га је и онајхеликоптеркога видјосмо изнад мјеста догадјаја одвезао на зељено одредисте. Полиција сама себипуца у гол. Разлог:незнање и рад по налогу.

Name

Дг

23.05.2019 13:20

јели ухапсен они сто је побјего и ко му је омогуцијо да побјегне налогодавце треба похапсити и онда судити смртном казном и убице и налогодавце истом смртном казном

ОДГОВОРИТЕ