Сигурно је да има наде за Евролигу!

"Могли бисмо већину утакмица да играмо у Арени!" Председник КК Партизан, Остоја Мијаиловић, најавио је да би клуб из Хумске следеће сезоне већину утакмица могао да игра у "Штарк арени. "

Кошарка 22.05.2019 | 22:50
Сигурно је да има наде за Евролигу!
Утакмице кошаркаша Партизана и ове сезоне су, када се подвуче црта, биле најпосећеније у АБА лиги.

Иако нису у самом врху, црно-бели су трећу годину заредом били екипа која је по правилу играла у пуним дворанама, а председник клуба Остоја Мијаиловић сматра да је ситуација сазрела за један амбициозан потез - да Партизанов домаћи терен поред хале "Александар Николић" постане и Београдска арена.

"Наша гледаност у АБА лиги је 6.000 по утакмици, што је стварно добар податак за Партизан и његове навијаче. У 'Пиониру' у већини случајева нисмо могли да примимо све навијаче који су желели да уђу. Зато ћемо ове године озбиљно размотрити могућност да већину такмичења играмо у Арени", рекао је Мијаиловић за бањалучку телевизију "Елта".

Први човек црно-белих је после елиминације у полуфиналу плеј-офа АБА лиге најавио потеру за специјалном позивницом Евролиге.

Председник елитног континенталног такмичења Ђорди Бертомеу током Фајнал фора у Виторији је изјавио даАБА лига не може да рачуна на два гарантована места у Евролиги, али Мијаиловић не одустаје од борбе да Партизан следеће сезоне учини другим представником региона, поред шампиона, Црвене звезде.

"То је озбиљан процес и ми учествујемо у њему. Сигурно је да има наде и да има шансе, али не желим да дајем никаква обећања. Евролига је пре свега озбиљна компанија, која влада европском кошарком и која има своје процедуре. Било би неозбиљно са моје стране да нешто причам пре завршетка свих националних такмичења у Европи".

Остоја Мијаиловић поручио је навијачима да су пред Партизаном бољи дани, после две сезоне "финансијске стабилизације" са њим и његовом управом.

"Када сам дошао у Партизан, рекао сам да ће бити потребно две године да станемо на ноге. А, када станемо на ноге, онда много даље видимо. Наш приоритет није да нападнемо Звезду, него да се вратимо на стазе старе славе, да играмо Евролигу и освајамо Евролигу. Сигурно да ће ове и наредне године бити много лакше, зато што дугујемо много мање новца и моћи ћемо већину наших прихода да уложимо у неки будући тим. Дакле, улагаћемо у развој Партизана, нећемо улагати у прошлост".

Црно-бели су од доласка нове управе два пута заредом освојили Куп Радивоја Кораћа, направили су позитиван помак у Еврокупу и у АБА лиги, док у домаћој Суперлиги остаје да се види хоће ли заиграти бар у финалу, након две узастопне елиминације у полуфиналу, од ФМП 2017. и од Звезде прошле године.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар