Јокић неће бити најплаћенији играч Денвера!

Нагетси желе да задрже костур актуелног тима и спремни су то да плате.

Кошарка 22.05.2019 | 21:26
Јокић неће бити најплаћенији играч Денвера!
Прошлог лета, Никола Јокић (24) потписао је скупоцени уговор са Денвером, према којем ће зарадити максималних 148 милиона долара до 2023. године.

Већ у првој сезони након тог потписа, Никола је постао Ол стар и предводио је екипу до полуфинала Западне конференције, у којој су Нагетси испали у "мајсторици" против Портланда.

Играо је одлично, оправдао велико очекивање и велику плату.

У такмичарској 2018/19, Јокић је зарадио 24,6 милиона долара, а у 2019/20 чека га 26,5 милиона и могуће је да не буде најплаћенији играч Денвера.

Према писању "Денвер Поста", Денвер жели да задржи искусног крилног центра Пола Милсапа (34) и то може да искористи активирањем предвиђене опције. У том случају, Нагетси ће НБА ветерану платити 30,1 милион долара за сезону, после које ће бити потпуно слободан играч.

С обзиром на то да је у јулу 2017. потписао двогодишњи уговор за 61 милион долара, Милсап је и у овој сезони био најплаћенији играч Денвера. По свему судећи, то ће и остати, јер ће у 2019/20 зарадити више од Јокића, Герија Хериса (17,8 милиона) и резервног центра Мејсона Пламлија (14 милиона).

"Ово је дефинитивно група играча која може да ми помогне. Имам сан и циљ да освојим титулу и мислим да је то очигледна амбиција свих у екипи, посебно млађих играча", рекао је Милсап након последње утакмице у актуелној сезони, током које је просечно постизао 12,6 поена, уз 7,2 скока и 1,2 украдене лопте по утакмици.

Четвороструки учесник Ол стара неколико пута је истицао да жели да успе баш са овим тимом.

"Највећа жеља ми је да докажем себи да могу да радим ствари на свој начин и да уз то побеђујем. Не морам да идем у Голден Стејт или Лејкерсе. Могу да помогнем младом, талентованом тиму да оствари циљ", додао је Милсап, очигледно чврсто решен да и следеће сезоне игра уз Јокића.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дејан

22.05.2019 20:23

Само да га здравље послужи, и мислим да ћемо гледати најбољег кошаркаша ЕXYУ свих времена.

ОДГОВОРИТЕ