Новак открио коме посвећује свој 32. рођендан...

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је обележавање свог 32. рођендана посветио деци Србије, објављено је на сајту Фондације “Новак Ђоковић“.

Тенис 22.05.2019 | 20:26
Новак открио коме посвећује свој 32. рођендан...
Српски тенисер је у тексту навео да би волео да буде запамћен као тенисер који је помогао охрабрењу вере и трансфрормацији света у боље место.

“Пре много година, ја сам био само обичан шестогодишњак који је имао велики сан и невероватну страст да тај сан постане стварност. Имао сам среће да имам породицу која је подржала мој сан. Имао сам пријатеље који су били уз мене сваког дана. Имао сам сјајног ментора и тренера у Јелени Генчић, која ме је инспирисала да будем радознао и подржавала је моју љубав ка сазнању“, навео је Ђоковић.

Он је истакао да је све то заједно помогло да данас буде најбољи тенисер света, а потом је констатовао да веома мали број деце може да се похвали таквом животном причом.

“Моја страст и мој фокус у Фондацији је да се борим да свако дете у Србији успе да реализује и своје најлуђе снове. Ја искрено верујем да је то могуће“, навео је Ђоковић.

Потом је подсетио на речи Малале Јусуфзаи, која је 2014. године, као 17-годишњакиња, добила Нобелову награду за мир.

“Она је рекла да једно дете, један наставник, једна књига и једна оловка могу да промене свет. Сагласан сам са тим. Образовање заиста може да промени свет и то желимо да учинимо кроз ФОндацију, да креирамо бољу будућност. Прошле недеље смо прикупили 31.000 долара за једну кратку недељу уочи мог рођендана, не кроз гала вечере и традиционалне начине прикупљања средстава, већ кроз онлајн акцију, уз моћ друштвених мрежа. Са тим новцем смо опремили и отворили два нова обданишта и дали новим генерацијама нову будућност. Верујте ми када кажем да њихови осмеси вреде тога. Овогодишњи циљ је да прикупимо 32.000 долара и да отворимо још једно обданиште. Удружите ваша срца са мојим у овој мисији“, навео је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Глас

23.05.2019 05:31

Свака цаст Ноле!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елтон

23.05.2019 08:10

Наравно Лопезу !

ОДГОВОРИТЕ