Троицког још меч дијели од пласмана на РГ! Башић испао!

Српски тенисер, Виктор Троицки, пласирао се у финале квалификација за Отворено првенство Француске.  Башић без главног жријеба на Ролан Гаросу.  Мирза Башић није успио да се домогне главног жријеба за Отворено првенство Француске у тенису.

Тенис 22.05.2019 | 18:45
Троицког још меч дијели од пласмана на РГ! Башић испао!
Троицки је победио Џејсона Каблера из Аустралије са 2:0 у сетовима (6:1, 7:6), после сат и по времена игре.

Србин је први сет добио без већих проблема, у другом и шестом гему је направио по брејк, а потом је искористио и другу сет лопту.

У наставку је виђена велика борба, ниједан играч није стигао ни до брејк-шансе, па је победник морао да буде одлучен у тај-брејку.

Троицки је пропустио две прилике да заврши меч, Каблер је потом имао и две сет лопте, али је на крају Троицки успео да направи мини-брејк и са 11:9 оконча други сет.

Противник у борби за пласман у главни жреб Ролан Гароса биће му Александер Милер из Француске.

Башић без главног жријеба на Ролан Гаросу. Мирза Башић није успио да се домогне главног жријеба за Отворено првенство Француске у тенису.

Други рекет Босне и Херцеговине, 192. играч на АТП листи, поражен је у другом колу квалификација за други Гренд Слем сезоне - Ролан Гарос.

Бољи од бх. тенисера у сриједу био је 22-годишњи Шпанац Педро Мартинез, 134. играч на АТП листи резултатом 2:0, у сетовима 6:2, 7:5.

У првом сету, Мирза је два пута изгубио гем на свој сервис, док је у другом једном успио да "брејкне" ривала из Шпаније, међутим, Мартинез је поново имао брејк више и заслужено прошао у даље такмичење.

Меч је трајао сат и 47 минута.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар