Рафа и Новак су изнад свих!

Не видим ко може да их победи у пет сетова! Бивша финалисткиња Ролан Гароса Кончита Мартинес сматра да су најбољи светски тенисери Рафаел Надал и Новак Ђоковић велики фаворити на Ролан Гаросу.

Тенис 22.05.2019 | 21:48
Рафа и Новак су изнад свих!
Мартинесова, која је тренутно и тренер Чехиње Каролине Плишкове, у Паризу ће бити стручни коментатор "Еуроспорта" уз Алекса Коречу, Матса Виландера и Бориса Бекера.

Мартинес је мишљења да је женски турнир потпуно отворен и да ту може бити изненађења, док је код тенисера каже, јаснија слика у погледу фаворита.

"Не усуђујем се да кажем ко би могао Рафу да победи у пет сетова осим Ђоковића. Има заиста много добрих играча што смо видели и ове сезоне, али и оних млађих, попут Канађанина Феликса Оже-Алијасима. Међутим, на Грен слему, игра се у пет сетова, у питању је шљака, биће заиста компликовано направити изненађење", сматра Кончита.

Мартинес, која је некада била друга на свету, сматра да има још играча који могу да остваре добар резултат.

"Александер Зверев је имао доста проблема да дође до своје најбоље игре. Тим је био добар на неким турнирима. Поједини млади играчи притискају ове из врха, али тешко да могу да добију меч у пет сетова. Надал и Ђоковић су за ниво изнад осталих. Наравно, и Федерер, али с обзиром на његове године, све му је теже да се опорави после мечева. Роџер може да догура далеко, али да добије седам мечева за две недеље... Пре бих се кладила на Рафу или Новака", додала је бивша шпанска тенисерка.

За Надала је тријумф на Мастерсу у Риму био посебно важан и са тим је сагласна и Мартинес.

"Постепено је напредовао, дуго је чекао на титулу. У Риму је играо силовито. Проблем је што од њега увек захтевамо да осваја титуле, али он има велико поверење у себе. Срела сам га у теретани у Риму и рекла сам му, 'допада ми се твоја опрема'. Рекао ми је, ' и мени, мада још нисам освојио турнир'. Рекао ми је и да у Паризу неће играти у истој опреми", открила је Мартинес.

Код тенисерки, ствар је далеко компликованија. Међу фаворитима је и Каролина Плишкова, коју тренира.

"То је реалност, код девојака је турнир потпуно отворен. Много их је које могу да одиграју добро, имали смо седам различитих победница већих турнира. Оно што је потребно имати је стабилност на турнирима, трудим се да то објасним Каролини. Тешко је кладити се на било коју од играчица, али ако Каролина настави да игра као у Риму, могла би да тријумфује", закључила је освајачица 33 WТА титуле у синглу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар