Богдановић: Мислим да ће Јокић играти на СП!

Ми смо ту да га подржимо шта год да реши! Богдан Богдановић верује да ће Никола Јокић играти за Србију на Светском првенству у Кини.

Кошарка 22.05.2019 | 20:07
Богдановић: Мислим да ће Јокић играти на СП!
Богдановић је у интервјуу за Спорт Клуб прокоментарисао горуће питање у вези са плановима репрезентације за Мундобаскет 2019. године.

Јокић није играо за Србију од Олимпијских игара 2016, а још увек се није изјаснио да ли ће се стативи на располагање селектору Александру Ђорђевићу предстојећег лета.

"Не знам да ли ће играти, мислим да хоће, не видим разлог зашто да не... Увек сам за то не треба никога силити по принципу "хеј, мораш да играш". Треба човек сâм да одлучи. Мислим да нико од наших људи не разуме до краја колико је тешко вратити се у тим после репрезентативних обавеза. Ето, ја сам се повредио прошлог лета, мало изгубио позицију у Сакраменту, може и нечија каријера да оде у другом смеру. Да ја нисам ментално јак, можда је могло и мени да крене низбрдо, па да не могу никад да се вратим на врхунски ниво", рекао је Богдановић за Спорт Клуб.

"Одувек сам волео да играм за репрезентацију и увек ћу играти док се тако будем осећао. Ако осетим у једном тренутку да ми то није то више, ја ћу то и да кажем, па ко хоће да се љути, нека се љути, мене неће бити брига. Играм из срца и мислим да ми се зато и лепе ствари дешавају. То је у основи моје мишљење, да треба да се игра из срца, а не из других разлога – зато што мора, зато што је сад добра шанса за медаљу или да буде "нећу да идем, лоша је екипа". Када је реч о Јоки конкретно, и он сâм зна да нам је потребан, знамо и сви ми да нам је потребан. Надам се да ће се одазвати позиву, његова је наравно коначна одлука, а ми смо ту да га подржимо шта год да реши".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар