Металне плоче пале на раднике

Двојица радника тешко су повријеђена приликом несреће у кругу фирме „Боснамонтажа“ у Приједору, сазнаје Српскаинфо.  

Република Српска 22.05.2019 | 15:21
Металне плоче пале на раднике
Према нашим информацијама, тешке и по живот опасне повреде задобили су радници поменуте фирме Славко Кецман и Душан Марин, обојица из Приједора. Несретни радници су прошли са бројним ломовима и тешким повредама по цијелом тијелу.

Занимљиво је да се Полицијска управа Приједор није огласила о овој несрећи све до нашег упита, а један од власника фирме је бивши народни посланик и члан СДС Душан Берић.

У Полицијској управи Приједор рекли су за Српскаинфо да се несрећа догодила прошле седмице и да су повријеђена два радника.

– Случај нам је пријављен 15. маја у 14.30, гдје је речено да се несрећа догодила око 11.20. Послије пријаве обављен је увиђај, којем је, осим полиције, присуствовао и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор и Инспектор заштите на раду – потврдили су у полицији.

Слијед догађаја

Извор близак истрази појаснио нам је како се догодила ова тешка несрећа.

– Током радова у кругу предузећа дошло је до пада неколико тешких и великих металних плоча. Једна од тих плоча је пала и поклопила Славка и Душана, који су том приликом тешко повријеђени – испричао је наш саговорник.

Према његовим ријечима, у једном тренутку, из за сада непознатих разлога, почеле су да падају металне плоче.

– Прво је пала нека метална конструкција, а онда су као домине почеле падати металне плоче. Мислим да је пало најмање пет плоча. Те плоче су пале на раднике и нанијели им тешке повреде – каже извор Српскаинфо. 

Вишеструки преломи

Они су послије несреће превезени у Општу болницу Приједор, гдје је Кецман задржан на лијечењу, а Марин је са тешким повредама возилом Хитне помоћи превезен за Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци.

Оба радника су задобила вишеструке преломе по тијелу.

Један од власника овог предузећа, Душан Берић, рекао је Српскаинфо да се повријеђени радници опорављају, али да не зна како се десила несрећа.

– Постоје надлежне институције које ће утврдити како се догодила ова несрећа. За сада знам да се догодила под чудним околностима; могуће и да је вјетар оборио те плоче. Најмање два мјесеца су радили исте послове и никада се није десила никаква несрећа – рекао је Берић.

Он је додао да је фирма испунила све захтјеве за заштиту и безбједност радника.

Поломљена ребра и кукови

У Универзитетско клиничком центру РС рекли су да је Душан Марин хоспитализован у Служби за торокалну хирургију.

– Пацијент је примљен у политрауматизованом стању са доминантним повредама грудног коша, преломом ребара, преломом оба кука и повредом главе. Одмах по пријему је збринут и остаје на даљем лијечењу и праћењу – рекао је начелник Службе за торакалну хирургију Марко Кантара.

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Пропали тотално

22.05.2019 13:30

Прикривају и затаскавају несрецу. Кадрови СНСД, СДС, свеједно иста је матрица дјеловања, само је питање ко је гдје на позицији у датом моменту. Бјезати из ове пропасти је дузност према самом себи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

22.05.2019 13:36

РАДНИЦИ СЛУЗЕ У РС И БИХ КАО ВЦ ПАПИР ТОЈЕ Р СРБСКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

22.05.2019 16:18

Ребулика Српска дрзава у.зацецу која це хвала Богу стасати у озбиљну дрзаву са својим институцијама

Name

Борац

22.05.2019 13:36

Додиг је људе у РС,свео на ранг, зивотиња,убиства, пријетње,никаква права,у Аустрији веца права имају мацке,од насих људи у РС, занимљиво,кад тај преварант,убица,Додиг ,додје на Мањаци,под сатором,прица бајке,о Русији,путину,да му људи вјерују,тако и у фирмама,сваки дан неко настрада,никакве одстете, зато сто сви на црно раде,пакао,

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОБ

22.05.2019 14:04

ЈОЈ РОБОВЛАСНИЦИ ПОЦРКАЛИ ДАБОГДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.05.2019 14:23

А ниси вјеровао ТИТУ да је радницко самоуправљање и друштвена имовина зјеница ока са Братство и јединством. Е сада ОРИ И РОБУЈ има Миле Фирми колико ош

Name

Цх

22.05.2019 15:16

Засто се није огласијо инспектор рада или инспектор ЗАСТИТА НА РАДУ ЗАСТО ПОЛИЦИЈА НЕ ОБЈАВЉУЈЕ ТАКВЕ СЛУЦАЈЕВЕ СТА КРИЈУ ОНИ И ПОСЛОДАВАЦ СТРАСНО СТА СЕ РАДИ У РС И БХ

ОДГОВОРИТЕ