"Није све што неко каже истина".

Глумац је објаснио да - "Није све што неко каже истина".
 

Србија 22.05.2019 | 10:33
"Није све што неко каже истина".
Танасије Таса Узуновић, глумац Народног позоришта, којег је полиција саслушала због наводног напада на балерину у клубу Народног позоришта, описао је целу ситуацију које је претходила инциденту, а и открио да у тај клуб пре подне долазе стари људи који гледају младе балерине у трикоима.

"Заисте су ме одушевили путеви по Србији, а онда ме ухватила туга што се мало установе културе мало не уздигну, да не виде шта се догађа у њима. Војводина има Краљевско народно позориште, Крагујевац има Кнежевско народно позориште, само Београд има Народно позориште...  

"Тамне сене су над народним. Рећи цу вам Крцун је 45. постројио три глумца Миломира Гавриловића, који је био управник, Ацу Цветковића, комичар, и Танића, бас баритон, и питали су их што су играли за Немце, Аца се нешто нашалио, извукао је пиштољ и убио га у подруму Народног позоришта. Од тада Народно позориште доживљава турбуленције, падове", почео је причу Узуновић.  

"Дошао сам у пет сати, ушао у клуб Народног позоришта да опијем кафу и питао сам шта се дешава. Славе пријем у балетаснки асамбл, и замолим да мало смање музику. Гледали су ме као да сам пао са Марса. Све разумем, али тада се изнајмљују сплавови", почео је Танаско. 

"Отишао сам да се спремим, одиграм представу, и ја нисам могао да верујем. Играли смо представу, излазио сам у ходник због комуникације. Нисам могао да верујем, одједанпут сам чуо музику. Они су пуштали музику за време представе. Мислио сам да су то престали, од пет славе славе, а ја одиграо представу. Рекао сам том доктору, с којим је требало да се видим, да ме сачека у клубу. Кад сам се попео горе, оно још невиђена какофонију, одмакло вече, то је било страшно", описао је атмосферу пре самог инцидента. 

"Да су бар најавили. То није први пут да се после представе овако нешто дешава. То је било страшно. Замолио сам келнерицу да смањи, она ми је рекла да се обратим газдарици. Знате, ја имам оперисано срце, опструкцију плућа, није да се браним, не би ме одбранило ништа да сам то урадио. Газдарица је та балерина. Долази, питам је да смањи, играње на столовима, мазање тортама. "Зашто да смањим? Каже она мени: Слушај ти, ја плаћам Народном позоришто колико ти ниси у животу зарадио, нити ћеш моћи да зарадиш?! Ово је моје!, викала је она, а ја сам јој рекао ово је Народно позориште. "Ово је мој кафић и ја могу да радим шта ја хоћу".

При том ми се нагела на уво, пљује ме и дере се. Ја јесам одгурнуо, али је нисам ударио. То је лаж! Могу да причају шта хоће, ту су биле њене девојке, раднице, конобарице, и нормално је да ће оне гласати за њу. Показала ми је прст, псовала је. Говорила ми је ово и седела ми је на рамену... Она је била пијана жена и отишла је доле и одједнапут стоји обезбеђење и она мени добаци: Где ћеш, сад ће доћи полиција? Поручио сам да ћу бити у кафићу преко пута. У том кафићу седе сви глумци представе "Пут у Дамаск", не седе у свом клубу у Народном", рекао је глумац.

"Дошао је један балетан и рекао је да је дошла полиција. Полиција је била врло коректна. Они су морали да раде свој посао. Ово је страшно. Ово није први пут. Ево шта се дешава, долазе пре подне неки старци и гледају балерине у трикоима. Портири ми кажу: Ми смо Тасо уз вас, знамо шта се ради. Ово није ништа на терет нове управнице, која се труди од јутра до сутра", био је узнемирен Таса. 

Водитељка је онда подсетила да су конобарице и балерина отишле до болнице да им се констатују повреде, а Танасије ју је преварио: "Имате нешто црвено на челу!"

Јована је одмах руком превукла преко чела, а глумац је објаснио да је то само шала. "Није све што неко каже истина".

"Ево шта сам сазнао, сазнао сам да три месеца није платила кирију", открио је глумац у Јутру са Јованом и Срђаном. 

(Курир)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Професор

22.05.2019 09:00

Подрска овом великом глумцу заиста култура нам је скроз пала цовјек је у праву новац профит све унистио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лицемјери

22.05.2019 09:18

НОВАЦ КОЈИ СЕ ГРАБИ НА ОВАКАВ НАЧИН УНИШТАВА НОРМАЛНО ДРУШТВО И ПРОИЗВОДИ НЕЉУДЕ. ПОДРСКА ГЛУМЦУ

Name

Злаја

22.05.2019 09:18

Јако интелигентан и паметан човјек,одмјерен у свему. Нажалост ,дошло је вријеме кад памет заћути а глупсони коло поведу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб

22.05.2019 09:43

Подрска глумцини!

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

22.05.2019 10:06

Подршка за изванредног глумца и господина, заиста примитивизам превладава у свакој пори нашег друштва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Процјена

22.05.2019 10:13

Овај глумац је увијек играо изузетно карактерне улоге, иначе одмјерен, озбиљан и уљудан човјек. То се да прицијенити и оцијенити, на основу свега. Садашње газде се понашају као да су свијет измислили, углавном новокомпонована господа, пуни себе, бахати. Вјерујем да је управо овако и било, јер знам да већина угост објеката не поштује прописе, али им се углавном гледа кроз прсте, а ретпостављма ради чега. Подршка "култури" и свим нормалним људима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анонимус

22.05.2019 10:24

подрска .....свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

22.05.2019 10:28

Увек био и остао велики глумац,господин,особа пар еxеланс!Ово је сада "судар"Србије која је требала и могла да крене новим путем ка цивилизацијском свету и Србије која јадно и бедно клизи уназад!Немам реци,бедно и мизерно је помињати тај нови талас од политике до свих пора зивота,назалост и оног зивота који представљају културни радници,уметници,глумци,певаци,балерине.Наравно,то је опет мањина која се ваздигла изнад вецине и диктира зивот...цовек,напросто помисли да смо потпуно полудео народ!Јесте слуђен од оваквих сизогених особа које су се увукле у све поре друства и немилосрдно све пред собом брису и намецу нова правила зивота...страсно,једна обицна особа која је експонент србијанске збиље узме себи за право да на рузан,нацин се обраца великом цовеку,великану српског глумиста,да цовек занеми...господине,немој те се изненадити,колико год безали од те врсте људи,некада се у они сретну и никакво цудо сто се то десило,то нови талас који је,назалост,немогуце избеци...бар за сада..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

22.05.2019 13:26

Писао сам јуце,да треба цути и другу страну прице.Опајдаре се ваздигле,полетјеле,све је како оне казу,имају своје сигурне куце,хоце демократију,а имају 100 пута веца права од цовјека.Цовјек мора да ратује,да ради најтезе и њцрње послове,а оне да се породе,мало несто по куци,да расире ноге и зо је то у сустини.Јадно муско кад се роди.

Name

Зоран

22.05.2019 19:30

Господин Танасије Узуновиц јесте господин и изузетан глумац! Нема разлога да објасњава своје понасање у наведеном догадјају. Зелим да нас одусеви јос неком улогом!

ОДГОВОРИТЕ