Добој: Фиксатором спасили ногу

"Ми смо кост прво скратили, па продужили. Скратили да бисмо добили контакт између оних неспојених дијелова, па смо онда издужили да бисмо добили егализоване ноге, односно ноге једнаке дужине. Постигао сам ту разлику у дужини од два центиметра и надокнадили смо тај један центиметар дефекта кости", појаснио је Видић.

Република Српска 21.05.2019 | 19:59
Добој: Фиксатором спасили ногу
Храбро корачајући од хируршке сале до болничке собе, Марица Божић (20) из Осјечана, код Добоја, двије године након што је задобила тешке повреде од пада с мотора показала је да су се њено стрпљење и труд љекара у добојској болници "Свети апостол Лука" исплатили.

Она је прва пацијенткиња у тој болници којој је прије седам мјесеци на лијевој наткољеници уграђен спољашњи апарат по Илизарову уз помоћ којег је саниран отворени прелом кости, односно губитак коштаног ткива.

"Било је тешких дана, али изборила сам се с тим некако... Било се тешко навикнути на фиксатор. Па, мало је гломазан, и тешко се с тим кретати, али полако, временом сам успјела. Било је болно, али сад већ сам се навикла. Осјећај је одличан, све ме прошло, само да се ријешим фиксатора и биће лакше", искрена је Марица.

Фиксатор је раније поставио, а јуче скинуо др Саша Видић, специјалиста ортопедије с трауматологијом.

"Ми смо кост прво скратили, па продужили. Скратили да бисмо добили контакт између оних неспојених дијелова, па смо онда издужили да бисмо добили егализоване ноге, односно ноге једнаке дужине. Постигао сам ту разлику  у дужини од два центиметра и надокнадили смо тај један центиметар дефекта кости", појаснио је Видић.

Додао је да је Илизаров обично резервисан за установе вишег ранга, клинике и институте, и не ради се углавном у болницама.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Матија

21.05.2019 20:08

Свака цаст докторе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Супер

22.05.2019 05:44

Свака част сад се може и у Њемачку

Name

Бања Лука

22.05.2019 07:36

Цеститке доктору, брз и успјесан опоравак дјевојцици.......

Name

београд

24.05.2019 17:44

Овај цовек је спасио ногу мом брату хвала докторе свака цаст за овако постигнут успех

Name

Робин

22.05.2019 00:47

Браво доктори

ОДГОВОРИТЕ
Name

тема

22.05.2019 14:07

Ово је једна од најпаметнијих тема међу овим вијестима

ОДГОВОРИТЕ