Футог: Мигранти нађени у цистерни

У словеначкој цистерни на паркингу фирме која се бави прањем возила у Железничкој улици бб у Футогу пронађена су данас око подне четири мигранта без свијести, а љекари се боре за њихов живот.

Србија 21.05.2019 | 16:48
Футог: Мигранти нађени у цистерни
Радници аутопраонице који су кренули да очисте цистерну затекли су унутра четири тијела без свијести. Одмах су позвали полицију и ватрогасце, који су убрзо стигли. Хитна помоћ добила је позив у 11 часова и 50 минута.

Ватрогасци и радници фирме су уз помоћ виљушкара унесрећене извукли из цистерне, након чега се испоставило да је ријеч о мигрантима. Из цистерне су извучене четири НН мушке особе, старост између 20 и 30 година.

Возач цистерне, иначе држављанин БиХ, који је затечен у аутопраоници у Футогу, изјавио је да је превозио глукозу и да је у тренутку истакања цистерне зачуо ударце о зид, након чега је у возилу уочио четири особе. 

– Возач камиона их је нашао у несвјесном стању заједно са радницима аутопраонице. Он је и пријавио случај. Не знамо још одакле су и како су ту доспјели. Цистерна је била празна, а возач је прије тога превозио глукозу. Возач није знао да превози мигранте и за сад нема сумње на њега. Не знамо уопште чији су ти људи држављани, ријеч је о млађим мушкарцима – изјавили су незванично за Блиц из новосадске полиције.

Тренутно се врши увиђај, а обавијештен је и тужилац који треба да оквалификује случај.

– У Ургентни центар примљене су четири мушке особе са знацима топлотног удара и хипоксије. Сви пацијенти су животно угрожени и налазе се на Одјељењу интензивне терапије УЦ Клиничког центра Војводине гдје се спроводе мјере реанимације и интензивне његе и лијечења – рекао је Синиша Кнежевић ПР КЦВ, 

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар