"Не гајите велика очекивања"

Вучић је казао да било коме по питању КиМ не би савјетовао да гаје “велика очекивања”.

Србија 21.05.2019 | 14:03
"Не гајите велика очекивања"
Бићу присутан на сједници о Косову и Метохији у Скупштини Србије, биће присутна и предсједница Владе Србије, и сви они који су на неки начин учествовали у тим разговорима – каже предсједник Србије Александар Вучић. 

Он је рекао да је за њега парламент важно мјесто, и да у овом тренутку не постоји важнија тема од Косова и Метохије.

– Ако је њима (опозицији) важније нешто друго, онда у реду. Ако ћете шаторима да нас натјерате да разговарамо о вашим тајкунским интересима, ја мислим да је то велика срамота. Али, ускоро ће избори, па ће људи да кажу шта о томе мисле – рекао је Вучић.

Казао је да било коме по питању КиМ не би савјетовао да гаје “велика очекивања”.

– Ми морамо да покажемо одлучност да желимо да останемо на својим огњиштима, а са друге трпељивост, смиреност… – прича Вучић, који каже да сви имају право на своје жеље, али и да је реалност другачија. 

Говорећи о недјељним изборима на Косову и Метохији за четири општине на сјеверу, он је рекао да је на њима овог пута учествовало више људи него 2017. године.

– Огроман проценат људи је изашао на те изборе, али како да други да објасне свој неуспјех и да је бојкот пропао – навео је он.

Рекао је и да је био изненађен саопштење земаља Квинте којима, како је рекао, жели да честита “на инвентивности, и да им кажем да ништа глупље нисам прочитао”.

– Пошто није било никаквог ометања, никаквог проблема, они су морали да додају да је 2017. године било притисака. Каквог то смисла има? Ваљда то говори да је некима жао што је све прошло у најбољем реду – истакао је Вучић.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Равна Гора

21.05.2019 13:13

Нема потребе за никаквим оцекивањима! Косово је Србија, одувијек било и остаје до вијека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Црна Гора

21.05.2019 14:44

Отидји у Пристину и то реци ! Лако је србоват на интернету , Бања Луци и Београду.