ИТА: Дупла радост Срба на Олимпику!

Голчина Сергеја и опстанак за Синишу Михајловића! Лацио и Болоња ремизирали у сјајном мечу - 3:3!

Фудбал 20.05.2019 | 23:10
ИТА: Дупла радост Срба на Олимпику!
Миха потврдио опстанак на "Олимпику"! Тим Синише Михајловића дефинитивно је осигурао наступ у Серији А и наредне сезоне одигравши неријешено против Лација у Риму 3:3 (1:0). Сергеј примио награду за најбољег везисту, ушао с клупе и погодио из слободњака за реми.

Лишени озбиљних резултатских стега, два сјајна тима, Лацио и Болоња, одиграли су леп и ефикасан меч на затварању претпоследњег кола, а после кише голова и ремија на Олимпику (3:3) и једни и други су задовољни отишли кућама. Лацијали јер нису поражени, а гости јер су овим бодом и званично обезбедили опстанак у Серији А.

Тако је Синиша Михајловић на најлепши начин прославио опстанак у елити, који је донео тиму из Болоње марљивим радом. Преузео га је од Пипа Инзагија у готово безизлазној ситуацији, када је имао само 14 бодова и био виђен за испадање и страшном серијом резултата од 22. кола на овамо успео је да направи чудо.

Одличан меч и посебно добро друго полувреме видели су малобројни покисли навијачи у Риму. Домаћин је решио први део поготком Анхела Кореје у 14. минуту.

Тек у наставку је Болоња заиграла како се од ње и очекује и како нас је навикла откако је води Миха па је за само минут преко Полија и Дестра преокренула резултат у своју корист у 51. Дефанзивац домаћих Бастос поравнао је на 2:2 у 59. минуту, али је и тај резултат кратко стајао на семафору.

Рикардо Орсолини је после корнера у маниру највећих мајстора из окрета донео ново вођство гостима од 3:2 у 64. минуту, али овај меч никако није могао да се заврши без печата званично најбољег везисте Серије А. Сергеј Милинковић Савић наставио је да билдује статистику у завршници сезоне па је постигао и пети гол у првенству.

И то прелеп из слободног ударца са око 25 метара када је голман гостију Скорупски само могао бацањем да га улепша. Гол за коначних 3:3 и по поштено зарађен бод и за једне и за друге.

После овог ремија Лацио је остао на осмом месту и има обезбеђену Лигу Европе због тријумфа у купу, док је Болоња и математички обезбедила играње у елити и догодине. Коло пре краја тим Синише Михајловићаима четири бода више од Ђенове која је прва испод црте, па у последњем колу може да одигра меч за своју душу.

Фантастична утакмица у Риму!

Након што су "лацијали" освојили Копа Италију и пребринули бриге око изласка у европска такмичења, дочекали су у посљедњем мечу 37. кола екипу Болоњу, којој је требао бод да осигура опстанак што су изабраници Синише Михајловића и учинили.

ЛАЦИО - БОЛОЊА 3:3 (1:0)

Када је Синиша Михајловић преузео Болоњу у фебруару, екипа се налазила на претпоследњем мјесту Серије А са свега 14 бодова и двије побједе. Од његовог доласка уписано је осам побједа, а коло прије краја на конту је 41 бод. 

Лацио је до предности стигао у 14. минуту након мајсторског потеза Хоакина Корее, који је штиклом преварио диретног чувара, а потом рутински погодио мрежу Лукаша Скорупског - 1:0.

На самом почетку другог дијела, изабраници Синише Михајловића су успјели да преокрену резултат лијепим погоцима Андрее Полија у 50. и Матије Дестра у 51. минуту, а оба пута је асистент био искусни Аргентинац Родриго Паласио - 1:2.

Међутим, Лацио је само осам минута касније стигао до изједначења након сјајног "сувог листа" Бастоса - 2:2. Све љепши од љепшег гола!

А у истом стилу наставили су и гости из Болоње, фантастичном реакцијом Рикарда Орсолинија за ново вођство послије центаршута из корнера и спуштене лопте Дестра - 2:3.

Само неколико минута након што је ушао у игру, репрезентативац Србије и званично најбољи везиста првенства Италије ове сезоне Сергеј Милинковић Савић из слободног ударца је поставио коначних 3:3.

Био је то осми реми Лација ове сезоне, али и пети погодак српског фудбалера.

"Курва Норд", најватреније присталице небеско-плавих транспарентом су одале почаст Данијеле Де Росију, дугогодишњем капитену Роме, који ће на крају сезоне напустити "вучицу".

"Сјевер поздравља Де Росија, поносног и аутентичног противника на терену".

Пред почетак утакмице на "Олимпику", Милинковић Савић примио је награду за најбољег везног играча Серије А ове сезоне.

До краја Серије А за сезону 2018/19. остало је још једно коло, наредног викенда, у ком ће Лацио играти против Торина у гостима, а Болоња против Наполија код куће.

СЕРИЈА А, 37. КОЛО

Лацио - Болоња 3:3 (1:0)
/Кореа 14, Бастос 59, Милинковић Савић 80 - Поли 50, Дестро 51, Орсолини 63/

Недјеља

Кјево - Сампдорија 0:0

Емполи - Торино 4:1 (1:0)

/Аква 27, Бриги 65, Ди Лоренцо 70, Капуто 89 - Фалке 56/

Парма - Фиорентина 1:0 (0:0)

/Жерсон 81/

Милан - Фрозиноне 2:0 (0:0) 
/Пјонтек 57, сусо 66/

Јувентус - Аталанта 1:1 (0:1)
/Манџукић 80 - Иличић 33/

Наполи - Интер 4:1 (1:0)
/Зјелински 16, Мертенс 61, Руиз 71, 79 - Икарди пен 81/

Играно у суботу:

Удинезе - СПАЛ 3:2 (3:0)
/Самир 6, Окака 32, 35 - Петања 53, Валоти 59/

Ђенова - Каљари 1:1 (0:1)
/Кришито 89 пенал - Паволети 40/

Сасуоло - Рома 0:0

ТАБЕЛА: Јувентус 90, Наполи 79, Аталанта 66, Интер 66, Милан 65, Рома 63, Торино 60, Лацио 59, Сампдорија 50, Сасуоло 43, СПАЛ 42, Болоња 41, Каљари 41, Парма 41, Фиорентина 40, Удинезе 40, Емполи 38, Ђенова 37, Фрозиноне 24, Кјево 16*.

*НАПОМЕНА Италијанска фудбалска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар