Да ли је Милијашу мјесто међу Звездиним звијездама?

Звездина "десетка" добиће новог власника, а колико ћете памтити претходног? Реците нам у анкети да ли мислите да би Ненад Милијаш требало да се нађе уз раме Митићу, Шекуларцу, Џајићу, Пижону и Пиксију.

Фудбал 21.05.2019 | 23:00
Да ли је Милијашу мјесто међу Звездиним звијездама?
Још финале Купа против "вечитог ривала" Партизана и - крај. Ненад Милијаш више неће облачити дрес Црвене звезде у такмичарским утакмицама, мада је велико питање и да ли ће уопште бити у протоколу наредног четвртка.

Чини се да му је, ипак, почасни круг око терена "Маракане" по жестоком пљуску у недељу био последњи у улози коју је имао у 251 наврата. Од овог лета окреће се новом изазову и са терена се сели на клупу. Кроз рад у стручном штабу црвено-белих стицаће тренерско искуство како би једног дана и самостално започео нову каријеру.

Звездина "десетка" од идуће сезоне добиће новог власника - Марка Марина.

"Сада ако је и размишљао да оде - не може. Има још много посла да обави у Звезди са 'десетком' на леђима", поручио је Милијаш некадашњем репрезентативцу Немачке.

"'Десетка'? Ако је Милијаш то рекао, онда нека и буде тако", прихватио је Марин.

"Имао је фантастичну каријеру и дошао је ред да наш Мики оде у заслужену пензију. Честитам му на свему што је постигао. Леп опроштај и поред кише, сигурно да је заслужио све како је било, скандирање и овације, истрчао је и почасни круг... Много је дао Звезди и Звезда му је вратила, тако да могу само још да му честитам на сјајној каријери. Надам се да ће бити у стручном штабу наредне сезоне и тако опет бити са нама", нагласио је Филип Стојковић, а надовезао се млади Дејан Јовељић:

"У исто време сам срећан и тужан... Срећан што сам имао прилику да учим од њега, од првих припрема па све до утакмица. Делили смо терен, а верујем да ћемо и следеће године сарађивати када буде део стручног штаба. Тужан сам што завршава каријеру велики звездаш и човек Ненад Милијаш".

А колики је утисак на вас током претходних година оставио Ненад Милијаш?

Има оних на које је толики да причају да би га требало сврстати у друштво Рајка Митића, Драгослава Шекуларца, Драгана Џајића, Владимира Петровића и Драгана Стојковића. И "Генерације 1991" која је, такође, проглашена "Звездином звездом" иако се многи не слажу са тим избором. Неки га чак називају и фарсом...

Када је Милијаш у питању, привилегија малобројних да постане "Звездина звезда" оспорава му се јер није поникао у клубу (дошао је 2006. из Земуна као 23-годишњак), а двапут је и одлазио. Није, такође, играч који је дриблингом подизао публику на ноге, али...

Харизма и сталоженост промовисали су га у миљеника међу саиграчима, а уз то, љубав и, пре свега, поштовање према клубу допринели су да буде капитен чак и у сезони на заласку каријере, у којој је одиграо тек осам утакмица и није био лиценциран за играње у Лиги шампиона. Освојио је пет титула првака Србије, али и био ту када је Црвена звезда била на ивици банкрота. Преузимао је одговорност у тешким тренуцима и излазио пред новинаре и када теме разговора нису биле пријатне по њега. Умео је и да се за добробит саиграча и атмосфере у свлачионици супротстави, па и посвађа са надређенима.

Како, тек, објаснити одлуку да због позива Црвене звезде буквално побегне из варшавске Легије уочи потписивања уговора? 

А на терену, није био дриблер или спринтер, али је зато сваки прекид био његов. Могао је да из центаршута погоди саиграча "у трепавицу", а из слободног ударца да "скине паучину".

Међу најтежим тренуцима у каријери били су му промашен пенал у реваншу квалификација за Лигу Европе 2013. против Черномореца, када је доживео да му део присутних на "Маракани" звижди и поништен регуларан гол Партизану, у полуфиналу Купа Србије 2008. године.

То га, ипак, није "сломило" да дигне руке од Црвене звезде и гради инострану каријеру, већ је у сезони 2013/14. био предводник генерације која је вратила шампионски пехар у Љутице Богдана после седам година. Памтиће се и по три поготка у "вечитим дербијима", од којих је онај у Хумској 2007. године црвено-белима донео "дуплу круну". Ту је и гол Бајерн Минхену са 35 метара...

Тема о Ненаду Милијашу као "Звездиној звезди", бар колико знамо, није нешто о чему се прича у клубу. Неко мисли да - имајући у виду да је данас фудбал драстично другачији него раније - ту традицију не би требало настављати, али има и оних који би баш због тога што је приврженост једном клубу постала реткост радо Милијашево име додали на "вечну листу", јер иако није играо само за црвено-беле није уопште спорно да је Звезда "његов" клуб.

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Звезда

22.05.2019 03:47

ни близу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биx

22.05.2019 04:58

какво је то питање...наравно да не...ја се сјецам Пиxија...па то је не упоредиво...

ОДГОВОРИТЕ