''Побједа потврда јединства Срба''

Градоначелници косовских општина са већинским српским становништвом јужно од Ибра честитали су Српској листи побједу на ванредним изборима за градоначелнике у све четири општине на сјеверу Косова, истичући да је то потврда јединства српског народа.  

Регион 20.05.2019 | 19:29
''Побједа потврда јединства Срба''
– Ваша и наша победа је одраз јединства српског народа, али и примјер за све Србе на Косову и Метохији који је кључ за опстанак на овим просторима – наводи се у саопштењу које су потписали градоначелници Грачанице, Штрпца, Ранилуга, Клокота, Новог Брда и Партеша, општина на југу Космета.

Честитка је упућена кандидатима Српске листе за градоначелнике Горан Ракић у општини Сјеверна Косовска Митровица, Вучина Јанковић у Звечану, Зоран Тодић у Лепосавићу и Срђан Вуловић у Зубином Потоку.

У честитки се наводи да је побједа кандидата Српске листе пораз “снага, окупљених око опозиције, које су позивале на бојкот са намјером да се ослаби српски народ, и на чело српских општина доведу Албанци”. 

– Показало се да сви напади, попут покушаја отимања Трепче, анексије сјеверне Косовске Митровице, увођења антицивилизацијских такса, чак ни монтирани процеси против потпредсједника Српске листе Милана Радоичића не могу да угрозе српску слогу и пољуљају повјерење које српски народ даје Српској листи – додаје се у саопштењу.

Кандидати Српске листе побиједили су на ванредним изборима за градоначелнике у све четири општине на сјеверу Косова и Метохије, освојивши већи број гласова уз већу излазност него на локалним изборима 2017. године.

Српска листа у све четири општине освојила је 94,24 одсто гласова.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дзоо

21.05.2019 04:12

Еј јединство срба изасло39% градјана и они прицају о јединству.Цовеце сабери те се видис да вас ни Косовски Срби не подрзавају.61% градјана није хтело да изадје на гласање јер немају алтернативу,ради је би гласали за мрске Албанце не сто ицх воле него да се спасе Ацине мафије!?Еј и тих 23000 који су гласали је 90% сто морају запослени у дрзавним инстутуцијама и њихова фамелија а и они Гарант неби гласали да смију или да имају за кога другога!!

ОДГОВОРИТЕ