''Ако је Новак ментално јак као сад...''

''. . . ни Рафа му ништа не може!'' Бивша словачка тенисерка Данијела Хантухова, која сада ради посао стручног коментатора, сматра да Новак Ђоковић нема чиме да буде незадовољан издањем у Риму.

Тенис 20.05.2019 | 19:24
''Ако је Новак ментално јак као сад...''
Новак је у финалу поражен од браниоца титуле Рафаела Надала у њиховом 54. окршају. Код Ђоковића се осетио умор, али он није желео да му то буде изговор.

Хантухова сматра да смо у Риму видели добар тенис и да и Новак и Рафа у Париз долазе са уверењем да могу да освоје још једну Гренд слем титулу.

Без дилеме, прва два играча света су главни фаворити за тријумф и у Булоњској шуми, а Хантухова каже да ако Новак буде ментално јак, као што је показао да јесте после губитка првог сета у финалу Рима од 6:0, онда ни Надал неће моћи да га заустави.

"Ова титула је била јако важна за Рафу. Мислим да је њему било потребније да добије овај меч, него Новаку, из простог разлога што је прошлу титулу освојио прошлог лета у Торонту. Дао је све од себе да освоји тај трофеј у Риму", каже Хантухова.

Хантухова, која је некада била пета на светској листи, каже да Новак нема разлога да буде забринут уочи доласка у Париз.

"Новак би требало да оде одавде јако задовољан. После онаквог полуфинала, пружити такав отпор! И то што није желео да користи умор као изговор показује само колико је задовољан својом игром. Мислим да оба тенисера могу мирно да оду на сладолед или пицу и прославе одличну игру на турниру", додала је Хантухова.

Она верује да је Новак Ђоковић досегао форму коју је желео уочи турнира у Паризу.

"Ако Новак буде ментално овако јак као у Мадриду и Риму, он ће бити недодирљив! У финалу је једноставно био превише уморан. Али видели смо га у Аустралији, исти тај фокус је имао, исти приступ. Чак и сада после 6:0, чинило се да ужива у игри и да се не жали ни на шта. Када је у том менталном оквиру, осећам да ништа не може да га заустави. Чак ни Рафа", закључила је Хантухова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар