Норберт Хофер нови лидер ФПО

Министар инфраструктуре и саобраћаја Аустрија Норберт Хофер именован је на сједници Предсједништва Слободарске партије Аустрије (ФПО) за новог лидера те странке.

Свијет 20.05.2019 | 08:18
Норберт Хофер нови лидер ФПО
Хофер је преузео вођство након што је Хеинз-Цхристиан Страцхе због афере око видео снимка на којем обећава једној Рускињи државне послове за финансијску помоћ његовој странци, поднио оставку на све функције.

На идућој сједници надлежних тијела странке, која ће бити одржана послије избора за Европски парламент, одлука Предсједништва биће формално потврђена, саопштено је из ФПО.

На тој сједници, како је најављено, биће ријешена и сва остала персонална питања с циљем будућности ФПО, а благовремено пред парламентарне изборе биће организована ванредна скупштина странке, преносе медији.

У саопштењу се најављује и да ће, ако коалициони партнер у аустријској влади Народна партија (ОВП) канцелара Себастиана Курза, буде смијенила Херберта Кицкла са мјеста министра унутрашњих послова, сви чланови владе из редова слободараца поднијети оставку. 

Све одлуке у Предсједништву, како се истиче, донесене су јединствено, а Страцхе је исказана захвалност за дугогодишњи рад.

"ФПО улази сложно у наредне парламентарне изборе. Ја ћу у оквиру своје нове одговорности учинити све да остваримо добар резултат на изборима досљедним радом ФПО у интересу наше домовине", нагласио је Хофер.

У видео поруци, објављеној на друштвеним мрежама, Хофер је истакао да се ријечи које су пале на видео снимцима, на којима су Страцхе и доскорашњи потпредсједник ФПО Јохан Гуденус, неопростиве, због чега су се они и повукли, како би омогућили даљи рад ФПО у влади на добробити земље.

ФПО је, како је подсјетио, пуно урадила у протекле двије године за Аустрију, прије свега је јасно указала да се не смије поновити 2015. када је постојала неконтролисана миграција.

Он је истакао да ће учинити све да ФПО остане снажна партија било у влади или опозицији, јер је могуће са оба нивоа позитивно утицати на развој земље. 

(Агенције)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

опет

20.05.2019 06:34

нас цовјек, на нецију залост

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗДРАВ РАЗУМ

20.05.2019 07:16

Послије наредних избора потпуно неважан и он и његова странка, јер ко ради против интереса градјана постаје политичка прошлост.. Тамо нису тупани као овде а и резултати избора зависе од градјана а не од бирачких одбора и комисија.

Name

ја

20.05.2019 07:23

И Трамп је био србин па се за вас ништа није промјенило Миле и даље под санкцијама

Name

Ре

20.05.2019 07:28

Само се тјеси,било ко да додје он води политику партије.А ста то он мозе уцинити,на нецију залост.Ко ради добро досао је у Аустрију,а на оне на које алудирас,најцјењенији су радници у Аустрији и врло постовани,на твоју жалост.

Name

Глобал зитизен

20.05.2019 07:40

Поносис се тиме сто су нацисти твоји , ста би рекао твој прадеда на то.

Name

ре опет

20.05.2019 08:28

Тако је !! Зели протјерат све странце из Аустрије .А у Аустрији зиве и Срби .Који су слуцајно такодје странци.

Name

ре

20.05.2019 06:43

Сјаси курта да узјасе мурта..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОРРО

20.05.2019 07:29

ОВАЈ ДОДИК СИРИ ОПАСНИ ВИРУС КОЈИ У ЉУДСКОМ ОРГАНИЗМУ СТВАРА ПОТРЕБУ ЗА КРИМИНАЛОМ И КОРУПЦИОМ.... ОВИ ДЕСНИЧАРИ ИЗ АУСТРИЈЕ СУ СЕ СВИ РАЗБОЉЕЛИ ОД ТЕ БОЛЕСТИ ПОСЛИЈЕ ДРУЖЕЊА СА ДОДИКОМ НА ОНОЈ БАЊАЛУЧКОЈ СВАДБИ - СТВАРНО ОПАСНО....

Name

Ре

20.05.2019 07:29

Није бас тако.Прва тениска лоптица је најјаца али удари у мрезу али после ње је много много слабији ударац.

Name

Е

20.05.2019 08:04

Ово је само предизборна реклама пред изборе у ЕП

ОДГОВОРИТЕ