Пас спасио живот закопаној беби

Зове се Пинг Понг и славе га као хероја: реч је о псу који је спасио живот новорођеном дечачићу којег је мајка, тинејџерка, закопала на пољу на североистоку Тајланда како би га се решила, објавила је полиција.

Свијет 19.05.2019 | 21:34
Пас спасио живот закопаној беби
Дечачић је био закопан под слојем смећа недалеко од фарме у округу Чампуанг, али га је Пинг Понг пронашао истога дана, 15. маја.

Пас је почео да копа и лаје, привукавши пажњу свог власника, пастира, који је пришао да погледа шта је пронашао.



„Мислим да га је пас пронашао недуго након што га је мајка закопала“, рекао је полицајац Пануват Удкам, додајући да је дете смештено у болницу и да је у добром здравственом стању.

Против мајке, 15-годишњакиње, покренут је кривични поступак због покушаја убиства и напуштања детета. Терети се да је хтела да га се реши, јер се бојала да ће се њени родитељи љутити на њу, рекао је.



„Дакле, након што га је родила сасвим сама, закопала га је“, рекао је.

Локални медији с великом су пажњом попратили ту причу, а на друштвеним мрежама грађани су хвалили Пинг Понга: пас је човеков „најбољи пријатељ“, резимирао је један корисник Фејсбука.



(Вечерње новости)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Лаки

19.05.2019 19:55

Пас је најбољи човјеков пријатељ,али га многи људи третирају као да је највећи непријатељ. Толики смо ми у ствари људи кад је пас већи "човјек" од нас .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

19.05.2019 19:57

Како лепа вест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

20.05.2019 06:56

ЛЕПА ВЕСТ..НАЈЉЕПСА..ЈОС АКО БУДЕ ПО ОНОЈ НАРОДНОЈ...РОДИ МЕ МАЈКО СРЕТНОГ ПА МЕ У СМЕЦЕ БАЦИ..ТАЈ ЦЕ ДЕЦАК ЦИО ЗИВОТ СРЕТАН БИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

20.05.2019 07:44

ДОДИК ЈЕ НАЈ БОЉИ ЦОВЈЕКОВ ПРИЈАТЕЉ...ХМ..

ОДГОВОРИТЕ