Новак далеко од круне Рима

Новак Ђоковић је изгубио у финалу римског мастерса од Рафаела Надала са 0:6, 6:4, 1:6 и тако остао без жељене круне у "вечном граду" али и неких историјских прилика да претекне славног Шпанца.

Свијет 19.05.2019 | 18:51
Новак далеко од круне Рима
У овај меч за титулу обојица су ушла са по две титуле у престоници Италије које су освојене управо против такмаца с којим се и сада одлучивало о круни, а обојица су имала и по 33 мастерс титуле до овог сусрета. Рафа је повео у обе те категорије, и то на прилично импресиван начин.

Од самог почетка Надал је доминирао, нарочито после напетог, дуготрајаног првог гема, у коме је захваљујући дефанзивним мајсторијама стигао до брејка. У својим сервис-гемовима његова доминација је била толика да Ђоковић ниједном приликом није стигао до више од два освојена поена, али се Рафа није само на томе заустављао. Млео је противника, из минута у минут. На истеку 38. на семафору је писало помало невероватних, историјских када су њих двојица у питању - 6:0 за Шпанца.

А историјских је јер је то био 142. сет који су одиграли један против другог, а први који је завршен "са нулом". Ђоковић јесте боље отворио наредну деоницу, чак добио сервис-гем са "нулом", али је тај разлог за задовољство кратко трајао: за два минута је и Надал без изгубљеног поена освојио гем, дошавши до 1:1.

Борба се, међутим, распласмала. Надалов сервис више није био онако убојит, а Новак више није деловао пасивно у Шпанчевим сервис-гемовима. Напротив, имао је и брејк прилику код 2:1 у другом сету, али је Рафа то неутраслисао, па је резултатска "клацкалица", уз доминацију сервисера, почела и трајала све до завршнице, с тим да је у два гема Ђоковић морао да спасава брејк шансе ривала. У једном тренутку и три узастопне, када је Надал имао 0:40 при резултату 3:3.

А у финишу, Новак који је тада стигао до тек друге брејк прилике на целом мечу, тада ју је и искористио, за 6:4 и наставак драме.

Бар је тако требало да буде после величанственог "повратка у живот", али... Надал је тада додао гас. Брејком је отворио трећу деоницу, имао такву шансу и при вођству од 2:1, али је следећу искористио за 4:1, после чега је завршни гем био само формалност, иако је у њему Ђоковић сервирао. Јер, Новак је већ био попут грогираног ривала, а Рафа се разгоропадио и - заслужено славио.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Семберија

19.05.2019 16:59

Нас Ноле, најбољи на свијету

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад БН

19.05.2019 19:51

Коментарисе тенис то ти је!!!!!