Нема Срба међу рањенима у Каиру

Амбасадор Србије у Египту Југослав Вукадиновић рекао је Тањугу да према досадашњим информацијама, нема спрских туриста међу повређеним туристима у Каиру код пирамида.

Свијет 19.05.2019 | 17:57
Нема Срба међу рањенима у Каиру
"За сада немамо сазнања, нити било каквих индиција да су наши туристи ишли тамо организовано. Ми смо на вези са нашим туристичким радницима из Хургаде и проверавамо да ли је неко евентулано самоорганизовано био на путу ка пирамидама", прецизирао је Вукадиновић у телефонској изјави.

Он је указао да је експлозија погодила аутобус Јужноафричке Републике у којем је било 25 туриста, док је пролазио поред Великог музеја, највећег археолошког музеја на свету.

"Експлозивна направа је поломила прозоре н а аутобусу и ранила 14 особа. Закачила је и аутомобил у којем је било четворо Египћана. Људи су повређени, али на срећу нема погинулих", рекао је амбасадор Србије у Египту.

Он је указао да је сада је свети месец Рамазана, када се слави и нема пуно људи на улицама, па да не чуди да се дешава "овакав покушај дестабилизације ситуације у Египту".

"То је можда и сам одговор на то што египатска страна води операцију у којој је елиминисала преко 47 терористичких ћелија. Акција је спроведена и у току јучерашњег дана", напоменуо је Вукадиновић и подсетио да је пре пет месеци био нападнут аутобус са туристима из Вијетнасма када је повређено троје људи.

Медији су јавили да египатске службе безбедности, сумњају да је детонирана импровизована експлозивна направа.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

мисо

19.05.2019 16:11

па наравно да нема па то исто да у сарајеву буде активирана нека бомба и да нема пивриједјених срба па то је то

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

19.05.2019 16:16

каква глупост па исто да вукови упадну медју овце и подеру медједа

ОДГОВОРИТЕ
Name

хрусто

19.05.2019 16:25

абу Аганов ученик хахаха какав учитељ такав и борац

ОДГОВОРИТЕ
Name

само

19.05.2019 16:37

На нестабилна подруцја нетреба ици .

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

20.05.2019 12:05

Докле ће и ти којекакви Југослави бити буџовани, спаси нас Боже?! Неписмене маршалове комитетлије измислише име које никад није постојало и унаказише властиту дјецу!

ОДГОВОРИТЕ