Краљево: Сукоб уличних свирача

На друштвеним мрежама појавио се видео-снимак на којем се види како је познати улични виолиниста Данило Анђелковић, дечаку који је седео преко пута њега и просио певајући и ударајући у бубањ, шутнуо торбу, која је служила да у њу људи оставе новац, у лице. Овај инцидент догодио се данас поподне у Краљеву.

Србија 19.05.2019 | 17:03
Краљево: Сукоб уличних свирача
На снимку је забележено како виолиниста, свирајући, полако прилази дечаку који седи испред једног излога и одједном му шутира торбу у којој скупља паре. Торба је дечака ударила право у лице.

Наиме, "Блиц" је успео да контактира Анђелковића који је потвдио да се он налази на снимку и испричао своју страну приче.

"Свирао сам ту можда пола сата кад је дошао човек са дечаком. Бициклом су донели и истоварили хармонику и бубањ. То значи да планирају да свирају на истом месту где сам ја био. То бих игнорисао иако је конотација веома груба и дрска. Дечко је одмах бицикл прислинио уз дрво на пола метра од моје опреме на средини улице, тако да делимично заклања пролаз људима који ми прилазе.

На то сам замолио да препаркира бицикл мало другачије на шта је дечко протествовао, и тек после неколико поновљених захтева мало померио. Потом сам се обратио његовом оцу, и објаснио да сам скоро дошао и да бих свирао два сата. На то ми је одговорио нешто као да то не долази у обзир и "немамо ништа са тобом, ти ради твоје ми ћемо наше", каже виолиниста.

Он додаје да је тобру шутнуо када је дечак почео да удара у бубањ и пева.

"Наставио сам да свирам, а њих је једно време задржало то што су видели колико људи ми прилази и окупља се слушајући. Коначно отац је кренуо некуда остављајући дечка, а дечко већ као љут рекао му је како ће он сада сам да свира, да не долази у обзир више да чекају на мене.

Ускоро је почео да удара у бубањ и пева. На то сам после неколико минута пришао, шутнуо празну торбу и ухвативши га руком за потиљак повукао мало у страну. Касније се отац вратио, и осудио га што је почео да свира док он није био ту а мене што сам напао дете. Договорили смо се да ћу свирати још сат времена потом, али сам и пре завршио јер сам био потресен", каже Анђелковић.

Иначе, Анђелковић је завршио музичку академију, а последњих десетак година зарађује новац тако што свира на улици.

Такође, поред Србије он је свирао и на трговима многих европских градова.



(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дебилчина

19.05.2019 16:22

Ја дебила фрајера требао те тата од малога сломити као канту

ОДГОВОРИТЕ
Name

бб

19.05.2019 16:58

Цубре једно

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

19.05.2019 17:03

НИСТЕ У ПРАВУ.ОТАЦ ЗЛОУПОТРЕБЉАВЉА ДЕТЕ.ИМА У ГРАДУ ЈОС МЈЕСТА.НЕКА ТАТА УЗМЕ ЛОПАТУ ПА У КАНАЛ ИЛ МОТИКУ ПА НА ЊИВУ.ОВАЈ ЈЕ ДЈЕЦКО УЛОЗИО У СЕБЕ И ЊЕГОВИ РОДИТЕЉИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дy

20.05.2019 02:52

фукаро од цовјека како би му помогао стоко непристојна и не васпитана коце тебе слуцат и твоју виолину гадис нам се

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОДВРАТНО

20.05.2019 11:12

НАСИЛНИЧКО ПОНАСАЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ