Остаје ли СДС у опозицији или не

Уколико на челу странке остане Вукота Говедарица СДС остаје у опозицији и на државном и на ентитетском нивоу. Уколико позицију предсједника СДС освоји Милан Миличевић, сасвим је извјесно да ће странка постићи политички договор са СНСД-ом.

Република Српска 19.05.2019 | 15:18
Остаје ли СДС у опозицији или не
Да ли ће Српска демократска странке (СДС) остати у опозицији или ће пасти под контролу Милорада Додика знаће се послије Скуштине те странке, која би требало да се одржи средином јуна. 

Уколико на челу странке остане Вукота Говедарица СДС остаје у опозицији и на државном и на ентитетском нивоу. Уколико позицију предсједника СДС освоји Милан Миличевић, сасвим је извјесно да ће странка постићи политички договор са СНСД-ом, односно да ће доћи до коалирања те двије странке на државном нивоу и да ће се десити одређена прекомпозиција на политичкој сцени у Републици Српској. 

КАНДИДАТ МИЛИЧЕВИЋ

Милан Миличевић, актуелни начелник Теслића, већ је истакао своју номинацију за предсједника СДС, а подршка његовој кандидатури, до сада, стигла је из локалних организација странке Теслић, Шамац, Пале и Соколац. 

Миличевићеву кандидатуру најјаче подржава Милован Цицко Бјелица из Сокоца, који је претходних мјесеци на разне начине покушавао да збаци Говедарицу са страначког трона, чиме би се, под плаштом „српског јединства“ и наводне одбране националних интереса у Сарајеву, отворио пут уласку СДС у коалицију са СНСД-ом. За Бјелицу је Миличевић „идеалан кандидат“ за предсједника СДС, јер „за разлику од других, не прави подјеле“.

У таквом развоју ситуације, СДС се највјероватније не би подијелио нити распао, али би политички додатно ослабио, а огромне пукотине у тој партији постале би још веће. 

У врху странке, Миличевићеву кандидатуру за лидера партије, осим Бјелице подржавају и остали функционери из сарајевско-романијске регије - Соња Јовичевић - Караџић, Дарко Бабаљ и Маринко Божовић, али не и актуелни министар спољне трговине у Савјету министара Мирко Шаровић. 

Божовић је Додику чак уручио повељу општине Источна Илиџа, чији је начелник, за „изузетан допринос у развоју општине у протеклом периоду“, а прије свега због изградње болнице „Србија“ у Касиндолу. 

Божовић очигледно сматра да је јавност заборавила да је Милирад Додик 1998. године, као тадашњи премијер РС, донацију грчке владе за изградњу болнице у Касиндолу преусмјерио у изградњу спортске дворане у Александровцу за Кошаркашки клуб "Игокеа". Због такве Додикове одлуке, грађани сарајевско-романијске регије двије деценије нису имали адекватне услове за лијечење, а велико је питање да ли их имају и након што је, само два дана прије прошлогодишњих општих избора, отворена нова зграда болнице „Србија“, која је коштала 54,5 милиона марака. Од осталих високих функционера СДС-а, Миличевић, за сада, нема јасну подршку. 

Занимљива је улога Миће Мићића, начелника Бијељине, који се још није одлучио  којег кандидата подржати. 

Чињеница је да је бијељински СДС у новембру прошле године тражио оставку Говедарице и цијелог врха странке „због лоших изборних резултата“, али да су такви захтјеви утихнули након сједнице Главног одбора странке 21. априла у Сарајеву, када је пропао још један у низу покушаја да се Говедарица скине са чела странке прије изборне Скупштине. 

Добро обавијештени извори тврде да Мићић мудро ћути, одмјеравајући снаге унутар СДС, како би се на самом крају приклонио оном табору за који процијени да ће на Скупштини странке однијети побједу. 

КАНДИДАТ ГОВЕДАРИЦА

Стање на терену, према изворима из СДС-а, говори да Говедарица има већу подршку од Милићевића. Актуелни предсједник СДС-а има подршку локалних организација странке у Крајини, Добоју, Дервенти, Херцеговини, као и подршку високих функционера странке попут Младена Босића и Драгана Мектића.

Након кандидатуре Миличевића, Говедарица је изјавио да постоји и трећи кандидат - Мирко Шаровић.

Према сазнањима Журнала, Шаровић је бескомпромисно против коалиције са СНСД-ом, због чега је и најављена његова кандидатура, како би се ослабила фракције са Бјелицом на челу, али и умањиле Миличевићеве шансе за побједу. 

Тачно је да Шаровић нема подршку за кандидатуру у својој изборној јединици, сарајевско-романијској регији, али га може предложити било који члан Скупштине странке или општински одбор из неке друге изборне јединице. Шаровић може бити озбиљан кандидат за предсједника странке, ако се одлучи на тај корак.

Према изворима Журнала, на последњој сједници ГО СДС било је видљиво незадовољство Бјеличине струје када је Говедарица рекао да Шаровић треба да буде кандидат за предсједника, како се странка не би дијелила, те да он и Миличевић треба да одустану од трке за лидерску позицију. 

Бјелица има веома чврсте везе према Додику, а оне су, примарно, остварене преко Љубана Ећима, који је од некадашњег Додиковог непријатеља постао његов близак сарадник. 

Према изворима Журнала, Ећим је главни креатор сукоба у СДС-у, а већина оних који су напустили СДС су из ратне структуре којој је припадао и Ећим. Исти је случај и са Бјелицом и Драгомиром Васићем из Зворника, док су Бабаљ и Божовић млађа генерација, с тим да Бабаља контролише Момчило Мандић, који, такођер, интензивно ради на растурању СДС-а. Бабаљ опет контролише Божовића и тако се круг затвара.

Прије изборне Скупштине у свим општинским организацијама требало је да буду спроведени избори и да се новоизабране партијске организације очитују о томе којег ће кандидата подржати. Занимљиво је да су локалне организације СДС Соколац  и Пале подржале Милићевићеву кандидатуру, а да претходно нису спровеле унутарстраначке изборе и онда у превиђеној процедури одлучиле којем ће се кандидату приклонити. Напротив, одлуку о подршци Миличевићу донијела је група тамошњих функционера. 

Спорно је и то што је Миличевић предсједник Комисије за сповођење избора за предсједника странке, а сам је један од кандидата, што представља сукоб интереса. 

ШАНСЕ

Неспорно је да Миличевић слови као умјерен и некорумпиран политичар, као и да му је рејтинг осјетно порастао током референдума о опозиву начелника Теслића, одржаном почетком марта, када је показао да се добром организацијом и борбом може спријечити изборна крађа. Миличевић је тада побиједио СНСД и њиховог пулена у Теслићу, бившег министра здравља, Драгана Богданића, па је тим више чудније због чега је сада постао кандидат струје у СДС која заговара коалицију са СНСД-ом. Још чудније је то што је Миличевић средином априла у Теслићу примио у званичну посјету предсједницу РС Жељку Цвијановић, у пратњи Богданића, јер управо њих двоје годинама раде све на његовом политичком уништењу. 

С друге стране, Вукота Говедарица ни по коју цијену неће пристати на коалицију са СНСД-ом. Према изворима Журнала, Говедарица није подлегао притисцима који су у вези с тим на њега стизали из Београда. Није пристао ни на неморалну Додикову понуду, која је дошла преко неких црквених великодостојника, да новчано наплати улазак СДС у коалицију са СНСД-ом.

Извор Журнала наводи да је Говедарица посреднику јасно рекао да не постоји новац којим се може купити његов образ.

(зурнал.инфо)

Коментари / 119

Оставите коментар
Name

Улог

19.05.2019 13:26

Вукота је олицење постења. Волио би да остане на целу сдса јер нема сумње да га додик мозе купити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.05.2019 14:49

Мозес замислити на ста је тај јадни Милицевиц спао да га један Цицко подрзава....Еј, Цицко да неког подрзава?

Name

грађанин рс

19.05.2019 14:56

Мандића је купио Додик опљачканим парама.

Name

Радован ИИИ

19.05.2019 15:00

Ако СДС уђе у коалицију са СНСД и не треба више да постоји, која би била сврха његовог даљег постојања.Трба да издрже и следећи избори су њихови и на локаqлном и они на републичком нивоу.Имаће они тад мало више гласова а и партнера за коалицију, тако да ће ту бити крај овој власти.

Name

Тим

19.05.2019 15:00

Цицко "интелектуалац" подрзава Милицевица! Милицевицу, исти си као тај сто те подрзава!

Name

Деда Д

19.05.2019 15:17

Мој глас за др.МИлицевица,вукота је био изгубио,дајте сансе другима

Name

српско сарајево

19.05.2019 15:35

Миличевић битребао да одустане од кандидатуре и да тим потезом покаже да није будући ПАПАК.

Name

Ре б

19.05.2019 15:41

Уз др Милицевица је најјаци кадар СДС господин Бјелица, звани Цицко, познати интелектуалац са Сокоца!

Name

Српска

19.05.2019 16:48

Па ста уради вукота оф сдс

Name

ВАЛТЕР

19.05.2019 17:16

Делегати Скупштине СДС имаће лак избор а народ у РС наду да можемо доћи до неопходне промјене.Говедарица нема конкуренцију!

Name

Реално

19.05.2019 17:45

Па ни др Милицевиц није неки кадар, заврсио Медицински, зивио у Зеници, сад Теслиц, искуство локалног карактера, некад додје до Бања Луке и то је то.....у сустини не мозе ни близу стаситог, лијепог, ријецитог, принципјелног, мудрог, младог Вукоте.....Удрузили се ти старци против Вукоте и само се групису и боре, а не знају да никад дјед не мозе против младица....

Name

Ре ВАЛТЕР

19.05.2019 21:37

Тацно! Искрено се надам да це и Милицевиц то схватити. смијесно је Вукоти стати на црту. Досљедност и принципијелност одавно не би на политицкој сцени до овог младог господина! Једногласно сви за Вукоту!

Name

Спасовданска

20.05.2019 19:21

Подршка за Вукоту и младу струју СДС-а.

Name

!!!

19.05.2019 13:33

Само Вукота! Окупити се око цасног и цеститог младог цовјека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОРРО

20.05.2019 07:19

ЧУДНО МИ ЈЕ ОВО СВЕ ОКО МИЛИЧЕВИЋА... ЗАШТО СЕ НИСУ ДОГОВОРИЛИ ??? МИЛИЧЕВИЋ ИМА НЕКИ КРИВИЧНИ ПРЕДМЕТ ОКО ПАРКИНГА У ТЕСЛИЋУ ??? КО ЗНА ШТА СУ МУ НАМЈЕСТИЛИ... ДОДИКУ ЈЕ БИТИ ИЛИ НЕ БИТИ... АКО НЕ УСПИЈЕ ПОКОРИТИ СДС - ОН ЈЕ ГОТОВ ЈЕР ОНДА ПОСТОЈИ АЛТЕРНАТИВА !!! А ВУЧИЋ ЈЕ ГЛАВНИ У ТОЈ ПРИЧИ ЈЕР КОРУМПРАНОГ МИЛОРАДА ДРЖИ НА "КРАТКОЈ УЗИЦИ".

Name

Бојан

19.05.2019 13:34

Све је речено! Напријед СДС са Вулетом на челу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

19.05.2019 13:36

Организовати гласање цланова СДС ,Вукота 100 посто побједује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар глувиц

19.05.2019 13:38

Само за Вукоту.Ако побједи Милицевиц оде сдс у пм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.05.2019 13:58

Сдс је одавно ту

Name

Са стране

19.05.2019 13:39

Питање је да ли СДС о(п)стаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

директно!

19.05.2019 14:50

Дусебризнице! Буди спокојан. СДС сигурно и остаје и опстаје. Проблем у СДС у је тај сто кад се понуде 3 кандидата који год побиједи 2 боља остану, како год да се избори заврсе. Ето те ситнице су свјесни сви они који би били сретни да виде СДС ов крај. Свјесни су тога и руководиоци СДСа и цланство по дубини. Мислим да у онима који одлуцују унутар странацке изборе јос траје сјецање да је Вукота као кандидат у самој Б. Луци Пејину унуку побиједио са пристојном разликом, а да је кобајаг у Херцеговини изгубио великом разликом. Референдум у Теслицу је најбоље и најсликовитије показао како изгледа лице и налицје насе политицке сцене поготово кад су избори у питању.

Name

Само напријед

19.05.2019 16:12

С Вукотом до слободе!

Name

Нови изборни закон

19.05.2019 20:58

Преметацина гласацког материјала, бројаци, полицијска улога итд....

Name

Нина

19.05.2019 13:41

Цовјек као Говедарица је потребан народу у борби са овом бахатом и корумпираном политицком ,,елитом"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста једнострано

21.05.2019 08:16

И народ је потребан цовјеку као сто је Вукота. Зато, памет у главу.

Name

Источно Сарајево

19.05.2019 13:41

Текст је у цијелости истинит и одражава праву ситуацију у СДС-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.05.2019 15:41

Све зависи од договора Стипе Месића и поштењачина Мића Мићића.

Name

ТИТО

19.05.2019 13:44

ЕТО СТА РАДИ СВЕСТЕНСТВО КУПУЈЕ ПОЛИТИЦАРЕ ЗА ЦРВЕНУ СЕКТУ НЕЦЕ БИТ КРЕДИТА НИ ММФ АНИ НАРОДА МОЛЦЕСЕ НА ЛИТУРГИ САМИ КАО У КОМУНИЗМУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аки

19.05.2019 13:51

Одлицан текст. Гадја право у центар. Напријед Вукота. Уредите странку. Оцистите кукољ и са правим људимо русите лопове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

19.05.2019 13:51

Задња реченица све је рекла: образ и политичар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

19.05.2019 14:02

Све сами Вукови Бранковици од Стевандица до Цавица недај образ Вукота зив ти нама био

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслиц

19.05.2019 14:04

Писете глупости за Др Милицевица, он никада неце пристати на сарадњу са СНСД. Запамтите никада, Милан је цастан и постен цовјек, борац прве категорије и отац два предивна сина који су доктори као и он и супруга му!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

19.05.2019 14:20

Значи легло комплекса и непринципијелности у основној ћелији друштва код овог господина

Name

Те Теслиц

19.05.2019 14:38

Лично ми је Милићевић симпатичан, прави одмјерени интелектуалац. Мислим да је он интелектуално јаци од Говедарице. Дубоко су ме разочарале ове вијести у вези са његивим коалирањем са сектасима. Коме више вјеровати? Кад је Чавић издао, онда се може све очекивати.

Name

Чича Глиша

19.05.2019 14:38

Ма шта ми наприча. Заборавио си додати да воли девизе.

Name

РЕ ТЕСЛИЦ

19.05.2019 14:40

ТО СТО ЈЕ БЛИЗАК СА БЈЕЛИЦОМ СВЕ ГОВОРИ О ЊЕМУ.

Name

Да се не лаземо

21.05.2019 08:20

Мулицевиц је локални политицар,без утиска за несто висе, без помоци крижиналне хоботнице. Вукота је далеко, далеко интилигентнији.

Name

Вукота за предсједника

19.05.2019 14:05

Мићо ми из Бијељине морамо подрзати Вукоту, Милан је перфидни лажов и лопов који те не тако давно понизавао гдје год стигао. Ако желимо сачувати СДС гласајмо за Вукоту и памет у главу браћо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберко

19.05.2019 14:43

Ти ниси сам свој. Па Мићо одавно ради на разбијању СДС-а. Само то чини подмукло. Да није тако зар би имао 10000 КМ кирије у својим зградама. Па он и Тегелтијама годинама заједно послују. И дај наведини ми бар једног честитог човјека у ГО СДС-а Бијељина. Мићо је растјерао све паметне и честите а оставио фукаре и полтроне.

Name

Милицевиц издајник

19.05.2019 14:07

Давно сам рекао да се овог Зеничана Милићевића треба пазити. Глас за Вукоту и СДС!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рви

19.05.2019 15:22

Не казе се Зеницан него Зеницанин и какве везе има ко је одакле.Теско нама са оваквим људима и њиховим мисљењима.

Name

Рајко

19.05.2019 15:45

Миличевић није Зеничанин, он је из једног села код Сокоца. одатле је и Цицко има их још ...Земљаци

Name

Милано

20.05.2019 06:17

Преузеце вам Леми СДС.хахахха.ал вас дере.Напред Леми.

Name

Кнез

19.05.2019 14:07

Реалан текст. Само ми није јасно засто је Милицевиц прихватио улогу тројанског коња. Посебно да га Цицко гура кога нико у Сдс не воли. Мислио сам да је цеститији цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукота Србине

19.05.2019 14:08

Пуна подршка Вулету!!! Милицевиц ПРЕВАРАНТУ процитан си!

ОДГОВОРИТЕ
Name

курда

19.05.2019 14:09

ево видите праву слику наси политицара само гледају да своју гузу устолице и да буду сто близе власти и да легну на плеца ових биједника а они само виде себе е није ни цудо сто народ бјези главом без осврта сто даље тим боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА КУРДА

19.05.2019 14:42

БРАВО, УПРАВО ТАКО.

Name

Нострадамус

19.05.2019 14:10

Мицу Мицица и остале који зеле било какву коалицију са Снсд су људи од лицног интереса.Њих интерес и слобода народа не интересује они су за лицне и интересе узег круга људи рацунајуци и неке из Снсд заједно са Додиком.То ако схвате остали цланови Снсд као сто је то схватио Калабиц.Медјутим то је проблем сто су многи корумпирани у Снсд па и сам Каланиц це исто да искористи критику на рацун Додика за постизање неке лицне користи.Назаслост са таквим политицарима народ нема будуцност мозда је и у самом народу проблем,али ако постоји права власт она мозе да народ да изведе на прави пут.Овако политицарима одлицно народ узме сендвиц и пиво и они задовољни.Они који би хтјели да то буде уредјено друство они су нападнути од тих политицара и сендвицара тако да остају у мањини и они гледају да се извуку из тог муља.Ко не успије да се извуце буде заглављен у тој бари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глупо питање

19.05.2019 14:11

Глупо питање , наравно на челу са Вукотом до коначне побједе, није ни Вукота цвјећка јер је шуровао са Радовићем и Нешићем из Днс-а прије избора и то га је коштало пораза , сви су знали да са Радовићем и Нешићем договорио али је заборавио да му је противкандидат Додик , само ми није јасно зашто Додик који зна све још није смијенио све мангупе оног Нешића који је отворено радио са Вукотом , без обзира на то Вукота је човјек без мрље и најбољи потенцијал за СДС !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стоп криминалу корупцији безакоњу и манипулацији

21.05.2019 08:03

Вукота на целу СДС, мозе окупити свw којима је стало до слободе,РС, правне дрзаве БиХ и боље будуцности на овим просторима за све градјане.

Name

Теслиц

19.05.2019 14:11

Милицевицу уништио си СДС у Теслицу, заједно са својим суром кога си поставио за свог савјетника и који прима огромну плату, путује по Лондону и краде од народа! Стоп лоповлуку

ОДГОВОРИТЕ
Name

легија

19.05.2019 14:12

Ако има истински поштена политичара у Српској онда је то Вукота.Био предсједник или не , нека га бог чува и срећа прати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поштено

19.05.2019 14:14

Милицевиц у Теслицу држи мјесне одборе и изгласава цланове скупстине тако сто донесе на папиру списак њему подобних имена, прочита их и тјера цланове да за њих гласају. То вам је демократија на Миланов начин. Људи чувајте се тог човјека, искварен је до боли. Вукота за председника!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС заувијек

19.05.2019 14:15

Искрено и поштено за опстанак и останак СДСе, ВУКОТА ГОВЕДАРИЦА. Пс: Вукане јави се и ти јер колико у Вукоту вјерујемо на тебе рачунамо. Цицко и Мицко па доста је било 20 година сте нешто и ако је неко крив за нешто, пођите од себе. ВУКОТА НЕ ОДУСТАЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КСС

19.05.2019 18:21

Брука су ове српске подјеле,Вукоту не воле јер га је предложио часни и најбољи политичар,Гдин Босић.

Name

Прави приједлог од правог предлагаца

21.05.2019 08:08

Управо зато сто га је предлозио Босиц висе подрске само.

Name

Познавалац прилика

19.05.2019 14:16

Сад се види да је у Теслићу била све договерена игранка СНСД-а и дијела СДС-а, да се повећа рејтинг Милићева, да би он сад имао веће шансе да побиједи Говедарицу. Шљам са обе стране Дрине у акцији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Казар

19.05.2019 14:22

Видим да је вецина у СДС-у и овде у коментарима за Вукоту Говедарицу. У реду, слозио бих се да се ради о постеном цовјеку и политицару, мозда превисе младом и недовољно афирмисаном али ок. Уз све ове наведене аргументе и цињенице на рацун Говедарице, поставља ми се питање ста би СДС добио реизбором Вукоте на целу странке? Оцигледно да у претходном периоду све то није пило воду, јер свједоци смо да је СДС забиљезио најлосији резултат од његовог оснивања под водством Говедарице. Да ли његово постење и непоколебљивост доноси несто добро и СДС-у? Свједоци смо да до сад није било тако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

19.05.2019 14:29

Нисам сигуран да није побиједио да ми је отворити вреше. Издаја је била велика код Вукота од СДС-ових првобораца...и оних који су одмах потрчали Додику. Зна се ко је правио договор а ко ишао код Додика одмах након избора. Срамота. Исти су за...... и Тадића 2914.

Name

Само Вукота

19.05.2019 14:33

Његовим реизбором добијас цисту странку, па боље кренути од 0, испоцетка, него стално бити негдје на средини, а у својим редовима имати Додикове људе. Реизбор његов знаци следеце, одлазак бабаљ и цицка из СДСа и нек се и они стопе са Додиком исто онако како је урадио онај из Добоја, Обрен Петровиц.

Name

Лазар

19.05.2019 14:52

Ни прица о изборној крадји висе" не пије воду". Аман људи из године у годину и из избора у изборе прицамо о некој изборној крадји. Ако је и било тога онда то само показује неспособност странке и њеног цланства. Ако нисмо способни да организујемо своје посматраце на изборним мјестима и ако нисмо способни да спријецимо крадју на истим, онда нисмо способни ни да водимо дрзаву, толико...

Name

Марко

19.05.2019 14:59

Како вам није јасно издаја унутар СДС, који раде за Додика. Криминалци се ујединили још од 2006.

Name

Зоран

19.05.2019 14:24

Питање правца у ком це дјеловати СДС у наредном постизборном цикусу није сустински питање кандидата за предсједника странке него прије свега политике коју има намјеру водити,понајприје према владајуцој коалицији,погубном дејству по народ и републику а онда и према сталним и перманентним покусајима доминације која долази из Сарајева.Јер водити политику једне овакве странке,дрзавотворне и саборне прије свега,није само однос према тренутку и политицком противнику,него напротив однос и правци дјеловања странке по свим унутрасњим и вањским приликама,то се зове национална и народна политика.Отуд и покусаји сталне замјене теза да је Вукота неко ко не успијева помирити и утисати зариста криза у СДС а при том не наводеци ко та зариста отвара,ко их потенцира и у датим тренуцима активира.Вукотин позив окупљања око једног кандидата није његов знак слабости,напротив знак је одговорности и према странци и народу,а при том је и јасна порука онима који по сваку цијену зеле дрзати тензију о слабом и нејаком СДС који би према њима требао слиједити владајуцу коалицију у некој српској репрезентацији не водеци рацуна који це крајњи резултат те утакмице бити,и да ли це после те утакмице резултат бити испадање у низи ранг,па цак и гасење репрезентације.Зато је сустински подрска Вукоти у ствари подрска политици стварног а не фингираног јединства,јасан отклон према свим девијацијама у друству,свеопстем назадовању у свим областима и друственим процесима.Искљуцивост противкандидата односно његових ментора јесте управо неспремност на овакав дрзавотворан и одговоран однос према народу и политици,при том не водеци рацуна да кад свјесно слиједис лосу политику постајес сауцесник,немас могуцност здраве критике,ниси алтернатива,а управо то је циљ владајуце коалиције,да угуси и угаси опозициони потенцијал и тиме себи обезбиједи континуитет без рока трајања.Зато је ово кљуцни тренутск и за СДС и за РС,борити се или ици линијом мањег отпора,благо критиковати а ниста не подузимати при том се елегантно гребуци за комадице власти макар и на локалу...Ко има дилему нека размисли,ко ју нема само нека остане доследност...просто и једноставно,али у спортском заргону рецено најбољи играци и најбоље екипе јесу оне које играју једноставно,за разлику од оних који се додавају до бесвијести али врло ријетко прелазе центар.....ПС. Заиграјмо једном једноставно,као у Монтевидеу...Видимо се....

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

19.05.2019 14:36

Ристо исто , РС је као воћка , СДС је побрао што је лакше било дохватити а вршицу и теже гране за обрат је узео Додик . Што није могао дохватити поломио је гране и све орустошио . Лаку Ноћ Републико Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.05.2019 14:40

Ако СДС остане са Вукотом на челу, то је знак добар да ће народ и борци дочекати кад тад нормалан живот у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

20.05.2019 05:01

На основу цега то тврдис? Зато сто је Вукота постен?Немас три цисте!

Name

Тако некако

21.05.2019 08:25

Сада су турбуленције због цисцења од криминалаца сто јоа нису заврсили у странкама на власти. Мора се.....

Name

БОБА

19.05.2019 14:45

МИЛИЦЕВИЋ ЈЕ И ПОБЈЕДИО У ТЕСЛИЋУ ДА БИ СЕ ПРИКЛОНИО СНСД.ТО СЕ РАДИ ВЕЋ ДУГО.СНСД.СЕ РАЗГРАНАВА У ТОЈ МЈЕРИ ДА ИМ НИКО НИШТА НЕЋЕ МОЋИ СВИ ЋЕ БИТИ ЈЕДИНСТВЕНИ.ОД ДЕМОСА,УЈЕДИЊЕНЕ СРПСКЕ СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ ДНС И КОЗНА КОГА.НАРОДЕ НЕМОЈ ТЕ СЕ ТРОШИТИ ЊИХОВИ АПЕТИТИ СУ НЕ ДОСТИЖНИ СРЕТНО КО ПРЕЖИВИ.НИКАД ГОРЕ ЗА НАРОД А БОЉЕ ЗА ЊИХОВ ИНТЕРЕС.ТО ЈЕ ОНО ЈА ТЕБИ ТИ МЕНИ.УЂИ КОД МЕНЕ ДОБИЋЕШ ПОЗИЦИЈУ И ТО ОНУ ДУБОКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко

19.05.2019 15:01

Што миличевић не побиједи у октобру пршле године. Ајде да се не лажемо.

Name

Теслиц

19.05.2019 17:34

Сад је све јасно, перфидан План додика. Преварили заједно Богданица, да Милан добије политицке поене, како би преузео сдс и водио ка снсду.

Name

Цуковац

19.05.2019 14:52

А гдје комсо Милан Комљеновиц, зар се њега не пита ниста?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАВ

19.05.2019 22:38

Има гријех што је из малог мјеста коме је и Бог рекао лаку ноћ а у коме влада највећи кнежевски олош. Тврдим да 90% чланова у врху СДС му интелектуално не могу прићи ни до кољена.

Name

цуковац

21.05.2019 08:34

Па кад је тако паметан засто му је Цело Вуковиц алфа и омега у странци, највеци лопов у историји Кнежева, па због њега не мозе на зелену грану стати?!

Name

Све јасно

19.05.2019 14:52

Истинито стање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тит

19.05.2019 15:08

Теско СДСу кад неписмени Бјелица о нецему одлуцује. Цовјек је Др. Наука, и мисли да се образовање мозе купити. Нема ратне и послератног криминала у који није умјесан. Од СДС а нема ниста. Распад система.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Тит

19.05.2019 15:43

Е добро рече.

Name

Даки

19.05.2019 15:10

Убоде ме у око ово "црквени вјеродостојници" И шта каже - они дошли са "понудом". Ееее моји Срби. Ма нама треба робот неки, неки компјутер за предсједника. Укуцаш прекршај и он "одреже" по закону и мрш. За 99.99% наших политичара ни рођена мајка неби заплакала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жана

19.05.2019 15:11

Само Вукота може да оправда гласове које је добио СДС и само уз њега се могу очекивати неке промјене на боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

19.05.2019 15:20

Милићевић није регуларно побиједио у теслићу То је додик намонтирао да му рејтинг порасте и да побиједи за председника СДСа и одмах после тога уђе у коалицији са снсдеом. Вукота је момчина и никада се неће продат. Вукота мора побиједити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Требиње

19.05.2019 16:48

Тацно! Само Вукота! Па и мало дијете види ста се десава у Теслицу. Одлицно је неко написао Милицевиц тројански коњ!

Name

ТЕСЛИЦ

19.05.2019 17:35

Бас тако сад је све јасно.

Name

Д

19.05.2019 15:33

СДС опстаје и са њим на челу Вукота Говедариц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правна дрзава

19.05.2019 15:36

Вукота, Саровиц, Мектиц, Босиц, Пандурwвиц и јос многи цасни искрени и добронамјерни у СДС, имају постовање свакога ко зели бољу будуцност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.05.2019 16:00

Заборавио си Мића Мићића и Стипу Месића!

Name

Бањалука

19.05.2019 16:31

Заборављате Вукотини 270 хиљада освојених гласова и да је побиједио у Бањалуци, која хоће промјене и то је показала и 2914 и 2018, али су се кнезови СДС од Добоја па надаје давно продали и направили дил зна се са ким.Подршка Вукоти и да крене из почетка па ко оста да оста... другачије не иде...

Name

Теслиц

19.05.2019 16:08

Овде испаде да је Милан у СНСД-У.Договорен опозив у теслицу,стварно лупате.И ВУКОТА и МИЛАН су људи истрајни и незеле коалицију са снсд-ом.Да су то хтјели досад би то било ријесено.А реферндум у теслицу је показао и демаскирао снсд како краду на изборима вец годинама.Листици се јос увијек цувају,полиција их цува.Тако да нелупате сви ово оно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС заувијек

19.05.2019 16:48

Е ово је права истина !!!

Name

Теслиц

19.05.2019 17:38

Не лупај ти, мисли мало даље. Сад је све јасно. Додик наговорио богданица на опозив, да би милицевиц побједио, да би преузео сдс, да би додик опет испао најлукави у овој прици.

Name

Xxx

19.05.2019 19:03

Додик није ни хтио реферндум у теслицу,богданица су исфорсирали неки људи а теслицани знају који.Питај старих цланова снсд а ста мисле о богданицу и екипи.А и 2016 је изгубио од Милана преко 4000 па и сад.Неце теслицани силу сто богданиц проводи.Он је додику сад направио проблем а додик му то неце опростити.2 пута губи изборе

Name

Зашто

19.05.2019 16:15

Шта учини јадни Миличевићу, с Цицком против часног Вукоте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Засто

19.05.2019 16:52

Управо тако! стати уз раме др цицку крај олицења принципијелности и досљедности!

Name

Мица

19.05.2019 16:16

Сокоцани ста се десава са вама. Најгора сте опстина у Српској. Требали да вам казем СТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре МИЦА

19.05.2019 16:53

Одлицно питање! саце др цицко послати одговор преко бабаља

Name

МИЛАН Б.ЛУКА

19.05.2019 16:20

Остаје нејасно: Како је Сдс Теслиц катастрофално изгубио на октобарским изборима ,а само неколико мјесеци касније растурио Снсд на референдуму?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гето

19.05.2019 16:49

Лупас безвезе!

Name

Теслиц

19.05.2019 17:39

То питај додика, изгледа је био његов план

Name

Тт

19.05.2019 18:10

Зато сто је зељка задњих седам дана пред изборе у октобру дијелила саком и капом,а сви су били против сдс а у теслицу.А на реферндуму је народ одбранио теслиц од снсд а.Богданиц окупио око себе криминалце и хтио силом да прекроји изборну вољу теслицана на реферндуму.

Name

Саша Л.

19.05.2019 16:30

Само нова енергија и бескомпромисна борба. Вукота уз тебе смо до краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полетан

19.05.2019 16:48

Цлан сам сдс-а сво врјеме откад сам постао пунољетан, ал странка са вукотом на целу нема резултат,не сумњам да је вукота постен цовјек,ал једноставно несто се мора мјењати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.05.2019 17:41

Само ви са СНСД мој глас никада нецете добити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп јовица

19.05.2019 18:56

Ако СДС уђе у коалицију са црвеном сектом странка ће нестати! Погледајте само шта је секта урадила ДНС свом дугогодишњем партнеру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дефинитивно

20.05.2019 10:31

Ако би СДС ушао са Додиком у коалицију сви би напустили СДС,то мислим иако сам члан29 година.

Name

Херцеговина тврда струја

19.05.2019 19:01

Човјек који засигурно највише оперативно ради за СДС и највише му доприноси је Саша Клепић, склоњен и избачен из странке јер им је јасно рекао да не раде добро још прошле године. И дан данас им помаже и завршава све сто је потребно. Знамо ми најбоље! Врати се и направи екипу и дигните ово из јада големих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напријед

19.05.2019 19:47

Само напријед Вукота уз тебе смо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

19.05.2019 21:01

Овдје кога подржи Месић он је победник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

19.05.2019 21:58

Ако побједи Др Милицевиц 80% искрених и честитих чланова ће напустити СДС!Јасно је као дан да је упао у загрљај највећим олошима на политичкој сцени (Цицко Соња Бабаљ Бабић)!ВУКОТА ВУКОТА И САМО ВУКОТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

20.05.2019 06:56

СДС остаје у опозицији са Вукотом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови изборни закон

21.05.2019 08:37

Опозиција само до следецих избора.

Name

Пале

20.05.2019 07:40

Одлицан текст,гадја право у центар, све тацно од ријеци до ријеци. У оваквом стању партије и јада, једино госп.Говедарица и Саровиц уз подрску Мицица могу вратити партију на прави пут. Не казем да је госп. Милицевиц лос, само су га изабрали погресни људи који га подрзавају..... Овај пут мислим да це правда побиједити ове који заговарају коалицију са Милом, такав СДС нам не треба, ми смо увијек били против, поготово данас и тако треба да останемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не

20.05.2019 09:50

Са Цицко заједно, БОЖЕ сачувај!

Name

образ

20.05.2019 12:08

Добро Соколац, али ко је из Пала подржао Миличевића? Предсједник им је онај што се ниушта не мијеша, Нинковић, изгледа да им је још увијек главни онај од власти уцјењени и стари слуга паљанске мафије, бивши начелник Ковачевић. Добро ово Вукота запамти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАКО ДОДИК КАЖЕ

20.05.2019 12:13

Предсједник СДС а ће бити онај којег Додик одабере. Говедарица је добио понуду од Додика. Одбио. Зашто, зна Говедарица. Неће или не смије? Избори у СДС у ће показати да ли ће СДС са Миличевићем у коалицију. Зашто да не? Шта Срби тиме губе? Шта добијају ако нису у коалицији? Против чега се бори СДС? Ако је то Додик, на погрешном сте путу? Имамо ми већих проблема и непријатеља. Важите шта добијате, а шта губите. Радите у интересу Републике Српске и српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Манипулатору

20.05.2019 21:44

Добијамо то за ста сз наси најмилији дали зивоте,а губимо криминалну мафију која нам је одузела право на нормалан зивот у РС.

Name

113% ТАКО ЋЕ И БИТИ

20.05.2019 12:56

АКО МИЛИЧЕВИЋ ДОБИЈЕ ИЗБОРЕ ТО ЈЕ СТРАШНО. ЖИВИО ВУКОТА. ВУКОТА ДО ПОБЈЕДЕ. СДС-ОВЦИ МУЋНИТЕ ИКАД ГЛАВОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

20.05.2019 13:21

На кога се имало сумња да би могао шуровати са Додиком, не само да не треба бити предсједник СДС, него га треба лагано склонити са челних позиција у СДС, па ће он сам до локалних избора показати свој образ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

20.05.2019 13:51

Која ће бити сврха постојања СДС-а ако уђе у коалицију са црвенима? Странка ће се угасити и распарчати,а ови што су ок са Додом добити своја мјеста и то је то....у свему овоме наравно највише њбе народ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Респект Вукота

20.05.2019 22:04

Група функционера И. Са. која је незаконито донијела одлуку у вези кандидата, ако то продје, неце добити подрску огромног броја гласаца висе никада. Гласацко тијело их једноставно одавно не респектује,са великим разлогом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напријед

21.05.2019 05:01

СДС остаје у опозицији с Вукотом на челу! Само са Вукотом напријед. А онда отрести преостале фукаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потреба

22.05.2019 07:19

Свим старим цлановима СДС који врсе високе функције у СДС-у треба захвалити за све ДОБРО сто су уцинили српском народу и послати их у пензију (као сто то треба урадити и у свим другим странкама у РС), а функције дати младим, постеними образованим људима и нека они кроје РС према потребама младих у РС. То це озивјети РС и дати смисао останка младих у РС. ТојеЈЕДИНО рјесење за РС.

ОДГОВОРИТЕ