ИТА: "Нула" Кјева и Сампдорије!

Фудбалери Кјева одиграли су против Сампдорије меч 37. кола Серије А који је завршен без постигнутих погодака.  Бентегоди плакао и поклонио се пензионеру Пелисијеу.  Човек који је две деценије носио дрес Летећих Магараца одиграо последњих меч против Сампдорије (0:0).

Фудбал 19.05.2019 | 15:37
ИТА: "Нула" Кјева и Сампдорије!
Фудбалери Кјева су у Верони дочекали Сампдорију, али пошто су одавно испали из лиге, а ни Сампдорија није могла до европске јесени, екипе нису превише ризиковале, тако да се меч завршио без победника и без постигнутих голова.

"Летећи магарци" нису баш имали толико миран наступ пошто је њихов играч, Федерико Барба, због прекршаја у 40. минуту зарадио директан црвени картон и пре времена отишао на туширање.

Већ почетком другог полувремена Кјево је задесио нови малер, пошто је Мехди Лерис због повреде морао да напусти терен, а уместо њега је у игру ушао Хетемај.

Сампдорија је била квалитетнија и конкретнија, имала је и већи посед лопте, али су мреже на крају мировале.

Навијачи Кјева неће желети да се присећају ове сезоне, Летећи Магарци су практично већ у фебруару испали у Серију Б, али фанови клуба из Вероне имали су данас, током дуела са Сампдоријом (0:0) посебан разлог да буду поносни. Није легенда попут Франческа Тотија, али се уз много емоција од фуббала опростио Серђо Пелисије.

Човек који је био члан златне генерације Кејва,  заједно са Коринијем, Марацином и Корадијем, донео малом клубу из Вероне европске мечеве, изашао је из игре у 72. минуту. Играчи два тима суму направили шплаир, док су навијачи држали заставе са његовим ликом. Није могао човек рођен пре 40 година да сакрије сузе... Као члан Кјева одиграо је 515 утакмива и постигао 139 голова.

Посебно је био дирљив његов сусрет са Сампиним ветераном Кваљерелом. Опроштај легендарног нападача Кјева из ложе је пратио и његов син.

Као дете Торина Пелисије је стигао на Бентегоди 2000. године. Нико није могао да претпостави да ће током скоро две деценије писати историју Летећих Магараца.

Остао је веран клуб и 2008. године када је Кјево испао у другу лигу. У Серији Б је дао 22 гола и практично сам вратио Магарце у елиту. Од тада је имао статус легенде у граду Ромеа и Јулије.

Опроштај Пелисија је био убедљиво најзанимљивији детаљ меча. Није било голова. Сампдпорија није успела да искористи играча више, пошто је Барба искључен у 40.минуту.

Калчо, 37 коло

недеља:

Кјево - Сампдорија 0:0

15.00 Емполи - Торино 
15.00 Парма - Фјорентина 
18.00 Милан - Фрозиноне 
20.30 Јувентус - Аталанта 
20.30 Наполи - Интер

субота

Удинезе - СПАЛ 3:2 (3:0)
(Самир 5, Окака 31, 35 - Петања 53, Валоти 59)

Ђеноа - Каљари 1:1 (0:1)
(Кришито 89п - Паволети 40)

Сасуоло - Рома 0:0

понедељак:

20.30 Лацио - Болоња



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар